رفع مشکل ارزی کشتیهای حمل روغن خام
معاون بندری سازمان بنادر از رفع مشکل ارزی کشتیهای حامل روغن خام خبر داد و گفت: هماکنون ۵۱۳ هزار تن روغن خام در بندرها و مخازن آنها وجود دارد.
به گزارش بورس امروز، فرهاد منتصر کوهساری با اعلام این خبر گفت: هماکنون فرآیند ترخیص دانههای روغنی و روغنهای خام انجام شده و هیچ مشکلی در تخلیه و بارگیری آنها وجود ندارد.
وی ادامه داد: در بحث دانههای روغنی ۲۳۳ هزار تن در انبارها و سیلوهای بندرها کشور وجود دارد.
پهلوگیری دو فروند کشتی به ظرفیت ۴۵ هزار تن در بندرها
معاون بندری سازمان بنادر با اشاره به اینکه در حال حاضر هم دو فروند کشتی به ظرفیت ۴۵ هزار تن در بندرها کشور پهلوگیری شده است، افزود: فرآیند تخلیه و بارگیری این دانهها در تمامی بندرها کشور در حال اجرا است.
منتصر کوهساری همچنین درباره دانههای روغنی،کنجاله و سویا ۳ فروند کشتی در پای اسکلهها تخلیه شده و در انبارها، مخازن و سیلوها در حال ذخیرهسازی است.
وی اضافه کرد: ۲ فروند کشتی هم در لنگرگاههای بندرها کارهای تخلیه و بارگیری در حال انجام است.
وظیفه تمامی بندرها کشور تخلیه و بارگیری کالا است
معاون بندری سازمان بنادر با اشاره به اینکه وظیفه تمامی بندرها کشور تخلیه و بارگیری کالا است، افزود: در حال حاضر مشکلات صاحبان کالا که بخش عمدهای از آنها مشکل ارزی بود رفع شده است و در بندرها کشور اجازه تخلیه برای آنها صادر شده است.
منتصر کوهساری یادآوری کرد: صاحبان این کشتیها که مشکل ارزی داشتهاند به طور قطع مشکل آنها رفع شده که هماکنون اجازه تخلیه دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: در بحث مشکلات کالا به ویژه دانههای روغنی در ابتدا این کشتیها مشکل سند و یا ارز داشتهاند که رفع شده و در این شرایط تنها وظیفه بندرها در بحث کالاها تخلیه و بارگیری و پهلو دهی کشتیها هستند.
درجا زدن تعرفهها منجر به افزایش مدت ماندگاری کالا میشود
معاون بندری سازمان بنادر تصریح کرد: زمانی که تعرفه ثابت و درجا میزند این تعرفهها باعث افزایش مدت ماندگاری کالا میشود و ما باید بررسی کنیم به نحوی که مشکل صاحبان کالا حل شود.
منتصر کوهساری با بیان اینکه صاحبان کالا به نحوی فروشنده کالا هستند و زمانی که ارز نمیگیرند و کالا توسط نماینده که کشتیرانی در خواست تخلیه نمیدهد کالا را در داخل بندرها نگه دارند، گفت: در این شرایط تخصیه صادر نمیشود و زمانی که تخصیه صادر نشود گمرک فرایند گمرکی را انجام نمیدهد و بندر هم عملیات خروج و بارگیری را انجام نمیدهد.
وی درباره این موضوع که تعرفهها رایگان است که باعث شده کالاها در بندرها باقی بماند، گفت: زمانی که ارز به آنها و صاحبان کالا داده نشود مشمول تخفیف میشود ولی اگر ارز داده شود و کالا را نگه دارند، قطعا بعد از ۳۰ روز باید کالا را خارج کند در غیر این صورت باید از تعرفههای پلکانی استفاده کنیم.
۳ میلیون و ۹۲۰ هزار تن کالای اساسی در بندرها
معاون بندری سازمان بنادر با بیان اینکه ۳ میلیون و ۹۲۰ هزار تن کالای اساسی در بندرها انبارها و پای اسکلهها و لنگرگاهها وجود دارد، گفت: از این میزان ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار تن کالا در انبارها و ۷۰۰ هزار تن هم در پایه اسکلهها و لنگرگاهها در حال تخلیه است.
منتصر کوهساری بیان کرد: به محض آنکه کشتی وارد بندرها شود و اعلام ورود کنند و با وجود آنکه سازمان بندرها آنلاین و دارای تمامی تجهیزات تخلیه و بارگیری است و با توجه به آنکه به خلوت بودن اسکلهها هیچ مشکلی برای پهلوگیری و تخلیه کالا نداریم و به محض آنکه نماینده کشتیرانی از ما تقاضا کند اقدامات تخلیه و بارگیری صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه هماکنون در تمامی بندرها شمالی و جنوبی ظرفیتهای خالی داریم و هیچ مشکلی برای پهلوگیری نداریم گفت: سازمان بندرها مشکلی برای تخلیه کشتیهای حاوی مواد اولیه روغن ندارد.