شماره ۵۱ نشریه بورس امروز، مهرماه ۹۹
شماره ۵۱ نشریه بورس امروز، با عنوان “دارا و ندار در بورس و داراها” در مهرماه ۱۳۹۹ منتشر شد.
رسانه بورس امروز با انتشار ماهنامه ۵۱ خود همچون دورههای گذشته به وضعیت صنایع حاضر و خارج از بورس پرداخت. در این ماهنامه در بخش گزارش رکودها و موفقیتهای مرجانکار را در یک نگاه از زبان مدیرعامل این شرکت خواندیم. طبق گفته وی پدیده رکودی در بازار ساخت و ساز پیش بینی نمیشود و در حال حاضر این شرکت با تمام ظرفیت خود به فعالیت مشغول است.
در ادامه بخش گزارش، ماهنامه از ارزندگی داراها در بورس خبر داد و نظر کارشناسان مبنی بر ارزندگی بلندمدت این صندوقها و لزوم حضور بازارگردان برای شرایط نوسانی را بیان کرد. در بخش دیدگاه، از صندوقهای بازارگردان و تک سهمی سخنی گفته شد و نظر تحلیلگران این حوزه را نیز ذکر کرد. ادامه دیدگاه به صرفههای افزایش سرمایه پرداخت و وضعیت شرکتهای متقاضی افزایش سرمایه را همراه با روند مرحلهای آن ذکر کرد. همچنین، گزارش ثبات بازدهی داراییهای «همراه» را در بخش دیدگاه مشاهده کردیم.
یک برش ماهنامه بورس امروز به راه ورود بانکیها در بازار سرمای پرداخت و نظر کارشناسان را از نتیجه احتمالی این ورود ذکر کرد. همچنین، در ادامه برش وضعیت عرضهها اولیهای که از ابتدای سال جاری در بازار سرمایه ارائه شدند، از زبان مدیر کنترل عملیات کارگزاری الوند بیان شد. طبق گفتههای وی با ریزش ۴.۳ درصدی شاخص کل در ماه گذشته ارزش بازاری این سهام نیز کاهش داشته است.
علاوهبر این، در بخش برش به مراسم افتتاح چند طرح عمرانی و تولید شرکت صنعتی بپاک نگاهی داشتیم که مدیرعامل این شرکت در مراسم افتتاحیه اشارهای به دستاوردهای شرکت بهپاک داشته و از انعقاد قراردادهای خرید و واردات حدود ۱۰۰ هزار تن دانه سویا و کلزا و چند قرارداد دیگر برای اشتغال کامل خطوط تولید و نیروی انسانی خبرداد.
یک برش با بیان خبری از به میان آمدن بورس کالا در کش و مکشهای بازار خودرو خبر داد و مزایای عرضه خودرو را در بوری کالا بیان کرد. همچنین، یک برش نظر کارشناسان این حوزه را در خصوص معایب و ایرادات طرح مذکور بیان کرد و زیان چند ماه اخیر غوالهای خودروساز کشور را به تصویر کشید. در نهایت از بیتأثیری افزایش سرمایه نماد «خودرو» در کاهش زیان آن خبرداد.
دریچه ماهنامه ۵۱ بورس امروز به سمت بازار سکه باز شد و وضعیت این سرمایه را از حباب تا واقعیت از زبان ابراهیم ساجد بیان کرد. صحبت دریچه از سکه به اینجا ختم نشد و از اوراق گواهی سکه و وضعیت صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر سکه را نیز ذکر کرد. در نهایت گفت که صندوق «طلا» بازدهی سالانه خود را به ۲۲۷.۴ درصد رساند.
در بخش مهرههای صنعت به زنجیره پالایشی نگاهی داشتیم تا نتیجه اثر ابلاغیه اخیر تغییر خوراک پالایشیها را بر حلقههای بعدی این زنجیره ببینیم. خبرها حاکی از آن بود که این تخفیف به حلقههای بعدی این زنجیره تسری نداشته و صنایعی همچون قیرسازی از آن برخوردار نشده است. مهرههای صنعت به پتروشیمیها نیز رسید و نحوه ارزشگزاری یک سهم را از زبان تحلیلگر بازار سرمایه بیان کرد تا تصمیمگیری سرمایهگذاران را برای آتی عقلانی سازد.
بخش مهرههای صنعت با خبری از رشد تولید، توسعه و اشتغال در توسعه آهن و فولاد گهلگهر طی دو سال اخیر بسته شد اما بسته شدن این بخش به معنای اتمام توجه ماهنامه مهرماه به صنعت فولاد نبود. لذا ماهنامه فوکوس خود را بر مسأله حذف فولاد در بورس کالا تنظیم کرد و نظر خَبرههای این صنعت را در پیامدهای خروج بیان کرد.
گزارشی که در بخش فوکوس به آن پرداخته شد، رکود شکنیهای فولاد شادگان از پیش بینی تا عملیات بود. لذا طبق گفتههای مدیریت این شرکت، طی ۶ماهه گذشته، تولید آهن اسفنحی به ۲۲ درصد دوره مشابه سال قبل رسید. بخش فوکوس با بیان گودالهای تأمینمالی بخش معدن و ذکر خبر حاشیه سود چشمگیر «فخاس» بسته شد.
در نهایت ماهنامه بخش پیشگامان خود را به صنعت سیمان اختصاص داد و از ضرورت اصلاح ساختار در کنار بزرگترین ریسک این صنعت از زبان جواد خلیلی تحلیلگر بازار سرمایه را بیان کرد. طبق گفتههای وی رشد صنایع معدنی در اقتصاد درونی کشور که با مشکل ضعف و فقدان فروش نفت و گاز دست و پنجه نرم میکند، میتواند کسری ارزی را جبران کند. گزارش پایانی بخش پیشگامان به شرکت فولاد آلیاژی ایران اختصاص یافت و از استمرار در بهبود و موفقیتهای این شرکت گفت.