بهترین زمان برای بهرهمندی از منابع مالی بازار سرمایه با هدف توسعه صنایع معدنی است
رئیس هیئت مدیره هلدینگ کاوه پارس گفت: باتوجه به اینکه بورس به لحاظ هدایت و پشتیبانی تولید نقش مهمی دارد، اکنون بهترین زمان برای بهره بری از منابع مالی حاضر در بورس در جهت تولید مواد معدنی و توسعه این بخش است.
یحیی آل اسحاق درباره صنایع معدنی کشور به خبرنگار بورس امروز گفت: بخش معدن از بخشهایی است که از آن غافل ماندهاند درحالی که براساس ظرفیت ذخایر شناخته شده، ایران در جهان ۱۰ تا ۱۵ را در اختیار دارد، باوجود منابع غنی معدنی در کشور، تنها ۲۰ درصد از این منابع تاکنون استفاده شده است.
وی با شاره به لزوم سرمایهگذاریهای کلان در توسعه معادن افزود: باتوجه به هزینههای اکتشاف، بهره برداری و به عمل آوری در صنایع معدنی، این سرمایهگذاری به شدت احساس میشود. از آنجا که کشور بهلحاظ نیروی انسانی متخصص در رشته معدن و ذخایر انبوه معدنی تکمیل است، برای توسعه این بخش تنها نیازمند تأمین سرمایه مورد نیاز است تا این اقدام از لحاظ اقتصادی و راهبردی جهتدهی شود.
رئیس هیئت مدیره هلدینگ کاوه پارس عنوان کرد: تأمین سرمایه مورد نیاز بخش معدنی افزون بر جبنه اقتصادی در سطح کلان به اشتغال و توسعه کشور کمک ویژهای میکند. باتوجه به اینکه یکی از بخشهای تأمینکننده نقدینگی تولید حضور در بازار سرمایه است، شرکتهای معدنی میتوانند از منابع حاضر در این بازار برای تأمین نقدینگی تولید و آغاز فعالیت خود استفاده کنند.
نقش مهم بخش معدنی در بازار جهانی
آل اسحاق عنوان کرد: باتوجه به اینکه بورس به لحاظ هدایت و پشتیبانی تولید نقش مهمی دارد، اکنون بهترین زمان برای بهرهبری از منابع مالی حاضر در بورس بهمنظور تولید مواد معدنی و توسعه این بخش است.
وی با اشاره به منابع غنی مالی حاصل از صادرات بخش معدنی گفت: بخش معدن که از منابع غنی همچون سنگ آهن، مس و سایر تشکیل شده است به لحاظ بازار صادراتی، اقبال بالایی دارد بنابراین بهواسطه صادرات و مجوزهای این حوزه تاکنون نقدینگی قابل توجهی را به برای کشور ایجاد کرده است.
رئیس هیئت مدیره هلدینگ کاوه پارس اظهار کرد: مسائلی که اکنون در حوزه معدنی وجود دارد مربوط به جلوگیری از خام فروشی میباشد. باتوجه به اینکه بخشهای مرتبط به معدن همچون فولادیها در حال توسعه هستند، یکی از مواردی که باید توجه شود اولویت تأمین نیاز داخل است. البته زمینه فروش مواد معدنی به شرط ایجاد ارزش افزوده و به عملآوری نیز وجود دارد بنابراین بخشهای معدنی پس از رفع نیاز داخلی، امکان فروش صادراتی تولیدات خود را پس از ایجاد ارزش افزوده دارند.
تأمین نقدینگی عامل توسعه بخش معدنی
آلاسحاق با تأکید بر نیاز مالی این بخش عنوان کرد: باتوجه به اینکه شرکتها برای تأمین مالی خود نیز میتوانند از شیوه صادرات بهرهمند شوند، لازم است برای توسعه این بخش بدون نیاز به صادرات مواد خام تمهیدهایی اندیشیده شود که تاکنون بخشی از آن هم اجرا شده است از این رو شرکتهای معدنی با استفاده از تأمین مالی بورس نیاز خود را به صادرات مواد خام برای نقدینگی توسعه بخشی رفع میکنند.
وی افزود: با تأمین مالی زمینه توسعه بهرهبرداری از منابع معدنی و حلقههای بعدی تولید ممکن میشود و از خام فروشی این بخش برای تداوم تولید جلوگیری میشود. بخش معدنی به دلیل اینکه تاکنون چندان مورد توجه نبوده است توسعه قابل توجهی نداشته است درحالی که ایران از لحاظ این منابع بسیار غنی است، برای نمونه دریاچه قم منابع منگز سرشاری دارد که با تأمین مالی و فناوری مورد نباز درآمد سرشاری را برای کشور از طریق صادرات و یا تأمین مواد اولیه حلقههای بعدی تولید به همراه دارد.
رئیس هیئت مدیره هلدینگ کاوه پارس در پایان با بیان مراحل مختلف بهرهبرداری از منابع معدنی گفت: افزون بر محدودیتهای محیط زیستی و لزوم بر عبور از مراحل سیاسی-اجتماعی، به لحاظ اقتصادی نیز کشف و بهرهبرداری از این منابع ریسکی و بالا و به حمایت دولت نیاز دارد. این موانع در برخی موارد سبب شده است که افراد پس از دریافت مجوز بهرهبرداری هیچ اقدامی برای استخراج و بهرهبرداری نتوانند انجام دهند.