توسعه بازار سرمایه راه نجات شرایط فعلی اقتصاد کشور
بازار سرمایه دارای ابزارهای زیادی است که برای توسعه به این ابزارها نیاز دارد، بازار سهام تنها یکی از این موارد بوده و اگر بخواهیم نقدینگی سرگردان در جامعه به سمت بازار سرمایه سوق پیدا کند باید از این ابزارها استفاده کرده و میزان آن را توسعه دهیم. توجه به میزان معاملات بازار سهام نشان […]
بازار سرمایه دارای ابزارهای زیادی است که برای توسعه به این ابزارها نیاز دارد، بازار سهام تنها یکی از این موارد بوده و اگر بخواهیم نقدینگی سرگردان در جامعه به سمت بازار سرمایه سوق پیدا کند باید از این ابزارها استفاده کرده و میزان آن را توسعه دهیم. توجه به میزان معاملات بازار سهام نشان می دهد که این بازار از عمق کمی برخوردار بوده و نیاز است که با توسعه انواع ابزارها شاهد ورود نقدینگی بیشتربه این بازار باشیم،چرا که توسعه این بازار راه نجات شرایط فعلی اقتصاد کشور است.
محمدرضا معتمد مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس در این خصوص گفت: بازار سرمایه به عنوان یک بازار شفاف همیشه به سرمایه گذاران کمک کرده تا متناسب با بازدهی مورد انتظار خود ریسک را بپذیرند و اگر این بازار نتواند بازدهی مورد نظر را به ازای قبول ریسک مورد توجه داشته باشد سرمایه گذاران، سرمایه خود را به سمت سایر بازارهای سوق می دهند.
وی ادامه داد: با فرض اینکه بازارهای موازی نیز بازدهی زیادی داشته یا اگر بازار سرمایه نوسان زیادی داشته باشد حضور در بازار سرمایه توجیهی ندارد در نتیجه نیاز است که شرایط در بازار سرمایه به گونه ای فراهم شود که سرمایه های سرگردان در جامعه به این سمت روانه شوند.
معتمد عنوان کرد: با کاهش ریسک در بازار سرمایه می توانیم بازدهی های معقولانه تری را در آن شاهد باشیم. کاهش ریسک و کاهش نوسان در این بازار می تواند از طریق تنوع در انواع ابرازهای سرمایه گذاری اتفاق بیافتد.
وی افزود: توسعه انواع صندوق های سرمایه گذاری همانند fix income ها ،صندوق های سهامی و مختلط، صندوق های مبتنی بر اوراق بهادار کالایی مانند سکه،زعفران و… می تواند موجبات رشد و توسعه بازار و همچنین کاهش ریسک و نوسان بازار سرمایه را فراهم آورد این موضوعات به نوبه خود نجر به جذب سرمایه به طرف بازار سزمایه خواهد شد.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد:بازار بدهی و انتشار انواع اوراق از جمله دیگر موضوعاتی است که در شرایط حال حاضر اقتصاد باید به آن توجه کرد، بازار بدهی در کنار بازار سهام باید منجر به توسعه بازار سرمایه شود که در نهایت نقدینگی به این سمت هدایت خواهد شد.
معتمد خاطر نشان کرد: سرمایه گذاران به دنبال بازدهی بیشتر هستند و اگر نقدینگی به سمت بازار سرمایه بیاید نوسان شدید در سایر بازارها نیز کنترل می شود و ما شاهد رشد قیمت های حبابی در بازارهایی همچون ارز نیستیم.
وی تاکید کرد: البته چگونگی ورود هر سرمایه گذار خردی به بازار باید مورد توجه قرار گیرد و سرمایه گذاران تازه کار باید با کمک شرکت ها و موسساتی همچون شرکت های سبدگردانی، مشاور سرمایه گذاری و تامین سرمایه ها به این بازار وارد شوند تا بازدهی معقول و مورد توجهی را کسب کنند.