تأثیر نرخ ارز بر رشد درآمد «پتروشیمی اروند»
درآمد عملیاتی پارسال شرکت پتروشیمی اروند با ۳۸ درصد رشدنسبت به دوره مشابه سال ۹۷ به ۳۸,۶۹۳ میلیارد ریال رسید که این افزایش درآمد حاصل بالا رفتن قیمت فروش داخلی، نرخ تسعیر ارز و تغییر ترکیب فروش بوده است.
به گزارش بورس امروزز، شرکت پتروشیمی اروند در سال مالی ۱۳۹۸ توانست درآمد عملیاتی ۳۸,۶۹۳ میلیارد ریالی را با رشد ۳۸ درصدی نسبت به دوره مشابه سال ۱۳۹۷ به دست آورد، این درحالی است که قیمت تمام شده محصولات این شرکت با رشد ۳۶ درصدی نسبت به دوره مشابه سال ۱۳۹۸ به ۲۳,۱۳۵ میلیارد ریال رسید، در نتیجه این عملیات شرکت توانست سود ناخالص ۱۵,۵۵۸ میلیارد ریالی با رشد ۴۱ درصدی نسبت به دوره مشابه به دست آورد.
شرکت پتروشیمی اروند در سال مالی ۱۳۹۸ حدود ۷۱۵ هزار تن محصول تولید کرده است که کاستیک با ۳۰۹,۶۴۲ تن فروش داخلی را با سهم ۴۳ درصدی از کل فروش داخلی امسال، بیشترین مقدار روش داخلی بوده است.
در حالی که اتیلن دی کلراید با ۲ تن فروش کمترین میزان فروش داخلی را در این سال به خود اختصاص داده است.
باید توجه داشت که مقدار فروش داخلی کاستیک در سال جاری نسبت به دوره مشابه سال ۱۳۹۷ حدود ۰.۱ درصد رشد داشته است.
در کنار فروش داخلی، مقدار صادرات کل سال ۳۹۸ حدود ۱۵۴,۸۳۵ تن بوده است که سهم ۱۸ درصدی از کل فروش این سال را به خود اختصاص داده، اگرچه مبلغ فروش سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷ حدود ۳۸ درصد رشد داشته است، اما میزان تن فروش رفته محصولات با کاهش ۱۳ درصدی رو به رو بوده است.
نرخ ارز عامل رشد هزینه خرید مواد
رشد درآمد تنها ناشی از رشد نرخ فروش داخلی، نرخ تسعیر ارز و همچنین تغییر ترکیب فروش بوده است.
مواد اولیه پتروشیمی اروند که شامل اتیلن و نمک میشوند در سال مالی ۱۳۹۸ نسبت به دوره مشابه کاهش داشته است، به طوری که اتیلن با کاهش ۶.۳ درصدی به ۱۴۷,۱۳۷ تن رسید. با وجود کاهش مقدار خرید این محصول اما مبلغ خریداری شده آن نسبت به دوره مشابه افزایش ۴۲ درصدی داشته است.
طبق گزارش شرکت این افزایش قیمت خرید به دلیل افزایش نرخ خرید اتیلن با در نظر گرفتن نرخ ارز بوده است. در نتیجه کاهش خرید مواد اولیه شرکت، مقدار تولید در سال مالی ۱۳۹۸ با کاهش ۵ درصدی به ۲,۸۹۹ تن رسید، این درحالی است که ظرفیت اسمی کل شرکت در تولید انواع محصول حدود ۴,۷۱۹ تن میباشد.
نسبت دیگر درآمد به سود عملیاتی حدود ۴۱.۱ درصد است بنابراین سهم قابل توجهی در ایجاد سود داشته است. این درآمد که شامل فروش ضایعات و سود ناشی از تسعیر ارز میباشد، مبلغی بالغ بر ۵,۲۲۷ میلیارد ریال است.
حدود ۹۹.۸ درصد درآمد یادشده به سود ناشی از تسعیر ارز داراییهای ارزی عملیاتی اختصاص مییابد.
طرحهای تکمیلی و در جریان
شرکت پتروشیمی اروند در سال ۱۳۹۸ از چند طرح توسعه برخوردار بوده است. این پروژهها شامل حوضچه آب نمک، سیستم dry slop دوم، پکیج کمپرسور ۱۲۰۶۰، ماژول پلاک خوان خودرو، ساختمان انبار محصول، شبکه LAN، ساختمان درمانگاه و سیستم مدیریت مرکز اسناد فنی است. در بین طرحهای مذکور دو طرح ساختمان درمانگاه و سیست مدیریت مرکز اسناد به طور کامل تکمیل شده است.
درحالی که ۳ طرح حوضچه آب نمک، سیستم dry slop دوم و پکیج کمپرسور ۱۲۰۶۰ حدود ۹۹ درصد تکمیل شدهاند. طبق برآوردهای شرکت، طرحها تا پایان سال ۱۳۹۸ یا دو ماهه سال ۱۳۹۹ به بهره برداری خواهند رسید. در بین این پروژهها، ۳ طرح حوضچه آب نمک، سیستم dry slop دوم و پکیج کمپرسور به موجب تداوم تولید صورت گرفته است.
سایر طرحها برای تکمیل فضای انبار، امنیت مجتمع و دسترسی سریعتر به اسناد فنی بوده است. مخارج انجام شده در ۳ طرح مذکور که برای تداوم تولید صورت گرفته است به ترتیب شامل ۳۳۹.۵ میلیارد ریال، ۱۲.۹ میلیارد ریال و ۱۹.۵ میلیارد ریال میشود. این درحالی است که شرکت در گزارشات خود اعلام کرده است برای تکمیل کلیه طرحها، مخارج تکمیلی ۱۲۵.۷ میلیارد ریال برآورد کرده است.
سرمایهگذاری برای احقاق حق
در کنار این عملیات، شرکت پتروشیمی اروند در ۳ شرکت اقدام به سرمایهگذاری نموده است که ارزش دفتری کل این سرمایهگذاری تا پایان ۱۳۹۸ حدود ۷۳۱ میلیون ریال بوده است. این سرمایهگذاری در دو بخش داخلی و خارج از کشور انجام شده است. سرمایهگذاری این پتروشیمی در داخل کشور شامل دو شرکت اروند نمک خوزستان و شرکت استحصال نمک کیمیا است که حدود ۳۵ درصد از سهام هر کدام را شامل میشود.
سرمایهگذاری شرکت پتروشیمی اروند در خارج از کشور برای تشکیل یک شرکت به منظور وصول مطالبات از شرکت ware wolf است. سرمایه گذاری انجام شده به مبلغ ۳۱ میلیون ریال هست. میزان مطالبات پتروشیمی اروند از شرکت ware wolf حدود ۸۱,۰۷۱ میلیون ریال است که اقدامات حقوقی آن در جریان است.