واگذاری اموال مازاد و راکد «وپارس» برای رفع موانع تولید
مدیرعامل بانک پارسیان از واگذاری اموال و املاک راکد و مازاد خود از طریق مزایده عمومی در راستای اجرای رفع موانع تولید خبر داد و گفت: بحث اجرای قوانین و بهخصوص رفع موانع تولید از شاخصهای اساسی به شمار میآید که موردتوجه شبکه بانکی است.
به گزارش بورس امروز، کورش پرویزیان در مجمع عمومی به اقدامات این بانک درباره جذب و جلب مشارکتهای عمومی پرداخت و گفت: آمادهسازی و عرضه سهمهای ارزشمند بانک در بورس اوراق بهادار از دیگر اقدامات انجامشده در بانک است. خوشبختانه در تیرماه سال جاری عرضه ۲۰ درصد از سهام شرکت لیزینگ پارسیان در بورس انجام شد. همچنین پذیرش شرکت اپال پارسیان در بورس را به شکل مطلوبی شاهد بودیم که امیدواریم تا شهریورماه سال جاری با حمایت سازمان بورس اوراق بهادار عملیاتی گردد.
وی با تأکید بر اینکه بانک پارسیان، پایبندی به اجرای قانون و منجمله قانون رفع موانع تولید را جزو تکالیف خود میداند، گفت: اجرای این امور علاوه بر اینکه جزو وظایف بانک است، بیتوجهی به آن عواقب و هزینههای سنگین مالیاتی را نیز در بر خواهد داشت، بنابراین همه همکاران و مدیران عامل گروه بانک پارسیان مکلفاند با اجرای دقیق بخشنامهها و مقررات ناظر بر بانک اهتمام ویژهای به این موضوع داشته باشند.
افزایش تعداد سهامداران
مدیرعامل بانک پارسیان درباره ترکیب سهامداران این بانک گفت: ترکیب سهامداران بانک به نسبت گذشته ازنظر کمی، از ۷۲ هزار و ۳۹۸ سهامدار به ۸۱ هزار و ۳۹۱ تن فراتر رفته است. البته این تعداد فقط شرکت اصلی بانک را شامل میشود و تعداد سهامداران مجموعه گروه بانک پارسیان شامل گروه مالی، گروه سرمایهگذاری و گروه فناوری، بسیار بیشتر از رقم ذکر شده است که با عرضه شرکتهای گروه در بورس، سهامداران مجموعه گروه به چند میلیون نفر رسیده است.
پرویزیان بهروزهایی که سهام بانک در جریان معامله و خریدوفروش قرارگرفته پرداخت و گفت: تعداد روزهای خریدوفروش سهام در سال ۹۸ حدود ۲۲۲ روز بود. تعداد روزهایی که نماد بانک بسته بود عمدتاً به دلیل ارائه اطلاعات بااهمیت و افزایش قیمت سهم در بازههای زمانی مختلف و شفافسازیها بوده است.
وی به ارتقای کیفی خدمات و عملیات بانکی طی سال ۹۸ پرداخت و گفت بهرغم توسعه فعالیتها، تعداد کارکنان بانک از ۴۱۵۰ نفر به ۴۰۸۳ نفر کاهشیافته است.
وی تصریح کرد: البته این کاهش تعداد کارکنان بدون در نظر گرفتن افزایش قابلتوجه کیفی و کمی فعالیتهای بانک حاصل بهرهگیری بیشتر از فناوری اطلاعات، بهرهگیری از شرکتهای گروه و نیز تعامل با شرکتهای دانشبنیان و فین تک و مجموعههای دیگر است.
رشد تسهیلات اعطایی و سپردهها
مدیرعامل بانک پارسیان از افزایش تسهیلات اعطایی شعب در سال ۹۸ خبر داد و گفت: رقم تسهیلات شعب از رقم ۱۷۷۴ هزار میلیارد ریال در سال ۹۶ به ۲۸۰۶ هزار میلیارد ریال در سال ۹۸ رسیده است.
به گفته وی متوسط جذب سپردهها نیز از ۳۳۸۲ هزار میلیارد ریال به ۳۸۰۵ هزار میلیارد ریال در سال ۹۸ رشد داشته است.
همچنین پرویزیان افزایش تعداد شعب بانک در سطح کشور به حدود ۳۵۰ شعبه را مطلوب ارزیابی و خاطرنشان کرد: حداکثر سقف تعیینشده برای تعداد شعب حدود ۴۵۰ شعبه تعیین شده است.
افزایش مجموع درآمدها و داراییهای بانک
مدیرعامل بانک پارسیان در ادامه به عملکرد مالی بانک اشاره کرد و گفت: مجموع درآمدهای بانک از ۱۴۸ هزار و ۶۱۷ میلیارد ریال در سال ۹۷ به ۱۵۶ هزار و ۶۵۲ میلیارد ریال بالغ شده است که البته به دلیل تحریم غیرقانونی، ظالمانه و یکطرفه آمریکا و نیز بالا بودن هزینههای ترازنامه بانک و بالابود سود سپرده و همچنین هزینههای ناشی از معوقات انباشته درگذشته، همچنان تا هدف سودآوری بانک فاصلهداریم که البته نسبت به مدت مشابه گذشته شاهد کاهش زیان و بهبودی بهتری در این بخش هستیم.
پرویزیان از افزایش تسهیلات بانک از ۷۶ هزار ۷۰۰ میلیارد ریال به ۹۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال با نرخ رشد حدود ۲۳ درصد خبر داد و گفت: مجموع داراییهای بانک نیز از رقم ۱۲۳ هزار میلیارد ریال به ۱۶۳ هزار میلیارد ریال در سال ۹۸ افزایشیافته است.
وی در ادامه گزارش خود از بانک پارسیان گفت: بعد از یک دوره نسبتاً طولانی، هیئتمدیره بانک موفق گردید با همکاری ارزشمند سهامداران عزیز و اعتماد آنها سرمایه بانک را از ۲ هزار و ۳۷۶ هزار میلیارد ریال به ۱۵۶ هزار میلیارد ریال افزایش دهد و انشاءالله بهمحض دریافت مجوز جدید افزایش سرمایه از بانک مرکزی و سازمان بورس، نسبت به برگزاری مجمع فوقالعاده افزایش سرمایه اقدام خواهد شد که امیدواریم این افزایش سرمایه بالغبر ۲۰۰ هزار میلیارد ریال گردد.
سهم بانک پارسیان از بازار
مدیرعامل بانک پارسیان گفت: در مقایسه با بانکهای خصوصی، سهم بانک پارسیان ۱۵ درصد از مجموع سهم از سپردههای بانکی را تشکیل میدهد ولی سهم تسهیلات ۱۸ درصد است.
پرویزیان علت سهم بیشتر تسهیلات در مقایسه با سهم سپردههای بانکی را حضور گسترده بانک پارسیان در پروژههای اقتصادی در بخشهای مختلف دانست و گفت: بانک پارسیان در پروژههای بزرگی مانند طرح تولید کاغذ، مشارکت در طرحهای فولادی، سنگان، گل گهر و سایر، طرحهای مربوط به مواد اولیه و سرمایه در گردش شرکتهای خودروساز و قطعه سازان، طرحهای زیرساختی در مناطق مختلف کشور، تسهیلات مربوط به حوزه فناوریهای نو، مشارکت سندیکایی اکتشاف و استخراج نفت از میدانها مشترک، طرح اکتشاف و استخراج از میدانها مشترک نفتی یاران شمالی، مشارکت در تأمین مالی پروژه گازرسانی، پالایش سپهر پارسیان، مشارکت در سندیکای گاز بید بلند، پروژههای انتقال آب (پروژههای آبرسانی خلیجفارس به کرمان و یزد)، پروژههای مربوط به حملونقل هوایی و …، حضورداشته است و با بازگشت سرمایهگذاریها و تسهیلات اعطایی در سالهای آینده، درآمدهای بانک بهبود بیشتری خواهد یافت.
وی یادآوری کرد: تسهیلات به شکل ارزی و ریالی بوده و بانک پارسیان نیز در حال حاضر مطابق با دستور بانک مرکزی در این زمینه عمل مینماید.
سلامت روند اعطای تسهیلات، اولویت مهم نخست بانک
مدیرعامل بانک پارسیان در ادامه رعایت بهداشت اعتباری در اعطای تسهیلات کلان و سلامت روند و فرایندی پرداخت تسهیلات را اولویت مهم بانک پارسیان در سالهای اخیر دانست و تأکید کرد: در این حیطه بهگونهای عمل میشود که با رعایت بهداشت اعتباری و نظارت مالی، منابع در پروژه مصرف گردد. البته این مسئله همواره جزو تأکید هیئتمدیره محترم نیز بوده و درروند اعطای تسهیلات خرد نیز صدق میکند.
به گفته وی طی برنامه مشترک بانک پارسیان با بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در سال گذشته ۱۰ هزار ۵۰۰ طرح در مناطق مختلف کشور انجامشده است که این رقم بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته در صندوق قرضالحسنه پارسیان به ۵۰ هزار طرح در سه سال آینده خواهد رسید که ازنظر پوشش جغرافیایی طیف وسیعتری از مناطق کشور را شامل خواهد شد و همچنین به مناطق کمتر برخوردار تعلق خواهد گرفت.
مدیرعامل بانک پارسیان در پایان به فعالیتهای بانک در حوزه الکترونیک و دیجیتال اشاره و یادآوری کرد: این بانک در این حوزه برنامههای خوبی در حال اجرا دارد و امیدوار است در سال جاری بیش از گذشته، برنامههای حوزه فنآوری مالی بانک در کشور اجرا شود. هیئتمدیره بانک مجوز انجام سرمایهگذاری انسانی و مالی را با همکاری مجموعه فین تکها و دانشبنیانها صادر کرده که امیدواریم نتایج مطلوبی به همراه داشته باشد.