«حریل» دامنه خدماتش را گسترش میدهد/ برنامه حریل برای ورود به حوزه ترانزیت
فرهنگ طلوعی به خبرنگار بورس امروز گفت: شرکت حمل و نقل ریل پرداز سیر (حریل) در بخش حمل و نقل صنعت فولاد فعالیت میکند، تعداد مجتمعهای فولادی با اهمیت در سطح کشور همچون ذوب آهن، فولاد مبارکه، فولاد خوزستان محدود هستند، اما فعالیت «حریل» به این شرکتها ختم نمیشود بلکه «حریل» با این سه مجتمع […]
فرهنگ طلوعی به خبرنگار بورس امروز گفت: شرکت حمل و نقل ریل پرداز سیر (حریل) در بخش حمل و نقل صنعت فولاد فعالیت میکند، تعداد مجتمعهای فولادی با اهمیت در سطح کشور همچون ذوب آهن، فولاد مبارکه، فولاد خوزستان محدود هستند، اما فعالیت «حریل» به این شرکتها ختم نمیشود بلکه «حریل» با این سه مجتمع فولادی قراردادهای مطلوبی دارد.
وی با اشاره به برنامه «حریل» در سال ۹۹ تصریح کرد: شرکت حمل و نقل سیر امسال به دنبال فعالیت در حوزه ترانزیت خواهد بود، در نتیجه بخشی از فعالیتهای امسال به توسعه حمل و نقل بخش بینالملل اختصاص یافته و این برنامه بهمنظور ترانزیت از ایران با کشورهای CIS در حال طرحریزی است.
عضو هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت «حریل» عنوان کرد: حمل و نقل شرکت «حریل» بین بنگاهی (B2B) است بنابراین خدمات مستقیمی به مصرفکننده نهایی (End user) ارائه نمیشود تا بتوان همچون شرکتهای دیگر، حوزه خدمات دهی خود را گسترش دهد.
طلوعی گفت: با توجه به خدمات حمل و نقل در بخش بنگاه با بنگاه، شمار مشتریان اهمیت چندانی ندارد، زیرا در حوزه مصرفکننده نهایی هرچه تعداد مشتریان بیشتر باشد، درآمد نیز افزایش مییابد.
وی توضیح داد: این راهبرد برای خدمات بنگاه با بنگاه (B2B) صادق نیست. شرکتهایی همچون «حریل» تنها با داشتن ۴ یا ۵ مشتری فعالیت خود را انجام میدهند بنابراین با قراردادهای میان شرکتهای مربوطه سعی میکنند تا کل فعالیتهای خود را پوشش دهند و از ظرفیت کامل خود درآمد به دست آورند، بنابراین در صورتی که ما چندبرابر ظرفیت کنونی نیز داشته باشیم، براساس قرادادهای امضا شده با این مشتریان هماکنون به فروش رفته است.
تکمیل ظرفیت «حریل» با قراردادهای بلندمدت
وی درباره قراردادهای «حریل» با مشتریان گفت: زیرا مشتریان براساس نیازخود درخواست خرید را صادر کردهاند، این رخداد براساس قراردادهایی است که به صورت بلندمدت با شرکتهای یادشده امضا شدهاند. این قراردادهای بلندمدت سبب میشوند که «حریل» و دیگر شرکتهای این حوزه هیچ گونه ظرفیت خالی برای ایجاد هزینه نداشته باشند.
عضو هیئت مدیره «حریل» درباره گستره خدمات این شرکت تصریح کرد: شایان ذکر است که خدمات حمل و نقل «حریل» منتهی به صنعت فولاد نیست بلکه شرکت به حمل و نقل در صنایع دیگری همچون سیمان نیز پرداخته است. به عبارت دیگر هر زمان که شرکتهای تولیدکننده مواد و کالاهای خود را به دیگر شرکتها حمل کنند میتوانند با امضا قرارداد با «حریل» این خدمات را دریافت کنند، این خدمات برای حمل مواد و کالاهای فلهای انجام میشود که بیشتر از ۱۰۰ هزار تن است.
طلوعی یادآور شد: در دو سه سال گذشته «حریل» قراردادهایی با شرکتهای سیمانی بسته بود، این شرکت خدمات خود را در صورت برقرار بودن شرط وزنی یادشده به واردکنندگان و صادرکنندگان ارائه میدهد؛ باتوجه به بلندمدت بودن تعهدها و قراردادهای «حریل» به شرکتهای صنعت فولاد، «حریل» هیچگاه برای امضای قرارداد با این شرکتها، این تعهدها را زیرسوال نمیبرد.
وی درباره برنامههای توسعهای این شرکت گفت: زمانی که شرکت برای تکمیل ظرفیت واگنهای خود برای حمل نیازمند امضای قرارداد با دیگر شرکتها باشد، این اقدام را عملیاتی میکند. «حریل» در شرایط کنونی هیچ ظرفیت مازادی برای حمل و نقل دیگر شرکتها ندارد، اما توانایی این ظرفیتسازی وجود دارد، این شرکت با اجرایی کردن برنامههای توسعه واگنهای خود این ظرفیت را افزایش میدهد.
برنامه افزایش ظرفیت واگنها
طلوعی درباره واگنهای سفارش داده شده، گفت: «حریل» امسال ۳۵ دستگاه واگن خریده است که احتمال دارد پاییز آنهار ار تحویل بگیرد، با افزایش ظرفیت واگنها، میتوانیم بازار شرکت را گستردهتر کنیم؛ قراردادهای بین «حریل» و شرکتهای متقاضی حمل متغیر اس، به عبارت دیگر این قراردادها هرساله با توجه به نرخ تورم اعلامی مرکز آمار و دیگر عوامل اثرگذار بر نرخ قرارداد، تعدیل میشود.
مدیرعامل شرکت «حریل» گفت: قراردادهای خدمات ریلی در قالب تفاهمنامه و به مدت مشخص امضا میشود و هر ساله نرخ خدمات تعدیل میشود، بنابراین اگرچه ابتدا، با یک نرخ توافقی خدمات اجرا میشود اما برای دورههای بعد متناسب با نرخ تورم اعلامی مرکز آمار و بانک مرکزی،بازنگری میشود، باتوجه به گستره خدمات «حریل» در مجمع عمومی ۱۲ مردادماه شاهد خبرهای خوش خواهیم بود.