قیمت میلگرد با اصلاح قیمتگذاری از ابتدای مجموعه معقول میشود/ نوردکاران برای جلوگیری از توقف خطوط تولید شمش را با هر قیمتی میخرند
مدیر فروش نورد سرمد ابرکوه گفت: برای معقول کردن قیمت میلگرد باید از ابتدای مجموعه اصلاح قیمت را آغاز کنیم بدان معنا که روند قیمتگذاری باید از سنگ آهن آغاز شود و به میلگرد برسد در غیر این صورت با روند کنونی زیاندهی کارخانههای نوردسازی روبهرو میشویم.
صباح به خبرنگار بورس امروز گفت: هماکنون انجمنی جدید جدای از انجمن فولاد تاسیس کردهایم به نام انجمن نوردکاران به این منظور که بهطور تخصصی پیگیر مواد اولیه ما باشد، اما مشکل اصلی ما مشکل کمبود شمش و بحث قیمت دلار و موار دیگری که به این افزایش قیمت دامن میزند است، با این حال مشکل اصلی کمبود شمش است.
وی افزود: کارخانههای شمش با مشکل تامین مواد اولیه روبهرو هستند به همین دلیل در تحویل بهموقع سفارشهای شمش ما مشکل ایجاد شده است.
مدیر فروش نورد صنایع آهن و فولادسرمد ابرکوه تصریح کرد: برای متعادل کردن قیمت هیچ کاری از دست تولیدکنندگان آهن و میلگرد بر نمیآید و تنها دولت میتواند جلو آن را بگیرد آن هم به این صورت که جلو صادرات مواد اولیه مانند آهن اسفنجی، گندله و سنگ آهن را بگیرد.
الزام عرضه ۷۰ درصدی عرضه شمش فولادی در بورس کالا
صباح گفت: پارسال طبق دستورعملی کلی تولیدکنندگان موظف شدند ۷۰ درصد تولید خود را در بورس عرضه کنند که در مجموع تنها تعدادی از شرکتها آن را اجرا کردند و بقیه کارخانهها یا عرضه نمیکردند یا مقدار بسیار اندکی عرضه داشتند.
وی افزود: این اتفاق تا اوایل امسال ادامه داشت، پس از آن هنگامی که افزایش قیمت را تجربه کردیم بحث پروندههای تعزیراتی برای کارخانههایی که از عرضه محصول خود امتناع کردهاند پیش آمد و این موضوع سب شد مقداری شمار کارخانههای عرضه کننده در بورس کالا افزایش یابد.
مدیر فروش نورد صنایع آهن و فولادسرمد ابرکوه درباره قدرت قیمتگذاری کارخانه ها تصریح کرد: تقریباً ۹۷ تا ۹۸ درصد هزینه ما مربوط به تامین شمش است در نتیجه آن میتوان گفت که در عمل ما در تعیین قیمتها دخالتی نداریم و بازار است که قیمت را تعیین میکند.
صباح ادامه داد: در حقیقت قیمت بازار میلگرد بر اساس قیمت شمش تعیین میشود و نوردکاران تاثیر چندانی بر قیمت بازار ندارند، مگر در حالتی که موقعیت کارخانه به صورت انحصاری باشد تا بتواند قیمت را تعیین کند در غیر این صورت قیمت بازار بر اساس قیمت شمش تعیین شده و ما هیچ نقشی در تعیین آن نداریم.
وی افزود: البته با توجه به شرایط کنونی و کمبود شمشی که در بازار وجود دارد هماکنون قیمت گذاری میلگرد را کارخانه های شمش القایی انجام میدهند و آن هم با توجه به شرایط روز بازار و میزان عرضه و تقاضا در بازار است.
۹۸ درصد کارخانههای نورد زیانده هستند
مدیر فروش نورد صنایع آهن و فولادسرمد ابرکوه گفت: در واقع کارخانههای نورد هماکنون بهدلیل کمبود شمش و اینکه تقریباً ۹۸ درصد هزینههای آنها مربوط به تامین شمش است زیانده هستند و کارخانه های تولید شمش سود اصلی را میبرند.
صباح تاکید کرد: مشکل اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) این بود که همه فشار را برای قیمتگذاری میلگرد بر کاهش قیمت میلگرد گذاشت، در حالی که برای معقول کردن قیمت میلگرد باید اصلاح را از ابتدای مجموعه آغاز کرد بدان معنا که از سنگ آهن قیمت گذاری انجام شود تا برسد به میلگرد و نمیشود این روند تنها منحصر به میلگرد باشد آنگاه نتیجه این اقدام زیانده شدن کارخانههای تولید نورد است.
وی تاکید کرد: مشکل اصلی ما نبود شمش است و این شرایط هم در پی کمبود مواد اولیه مانند آهن اسفنجی، گندله و… پدید آمده که در اختیار کارخانههای تولید شمش است، در واقع ریشه این مشکل را باید در گرانی قیمت ارز و قیمت جهانی این مواد اولیه باید جستوجو کرد.
سودآوری صادرات مواد اولیه به دلیل افازیش قیمت ارز
مدیر فروش نورد صنایع آهن و فولادسرمد ابرکوه گفت: در گذشته دولت برای جلوگیری از صادرات بیش از حد این مواد اولیه عوارض صادراتی ۱۴ درصدی تعیین کرد که نتیجه آن جلوگیری از صادرات بیش از حد این مواد بود، اما اکنون افزایش بهای ارز و قیمتهای جهانی این مواد سبب شده است هزینه عوارض صادرات در مقابل سودی که به دست میآورند ناچیز باشد به همیندلیل صادر کردن مواد اولیه سودآور شده است، در نتیجه کارخانههای تولید شمش با مشکل روبهرو میشوند.
صباح افزود: مشکل دیگر آن است که کارخانههای تولید شمش نیز از همان مقداری که میتوانند تولید کنند اولویتشان را صادرات شمش میگذارند حتی با وجود اینکه دولت مقرر کرده است که حداقل ماهانه یک میلیون تن باید در بورس عرضه کنند، اما یک چهارم این مقدار هم عرضه نمیشود.
وی ادادمه داد: همان مقداری هم که در بورس کالا عرضه میشود بیشتر کارخانههای عرضه کننده پس از عرضه و اعلام قیمت،عرضه را باطل و دفعه آینده و د عرضه بعدی همان مقدار را با قیمت بالاتر عرضه میکنند.
مدیر فروش نورد صنایع آهن و فولادسرمد ابرکوه گفت: غالب کارخانههای نوردکاری در شرف تعطیل کردن خطوط تولید خود هستند به همین دلیل حاضر به خرید شمش با هر قیمتی هستند زیرا تعطیل شدن خط تولید هزینه به مراتب بالاتری برای آنها دارد.