شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی مدیریت طرح پتروشیمی گچساران را به عهده گرفت
شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی با امضای قراردادی مدیریت طرح پتروشیمی گچساران شامل واحدهای الفین، سرویسهای جانبی و احداث خطوط برقرسانی و تأمین آب را بهعهده گرفت.
به گزارش بورس امروز،، قرارداد واگذاری مدیریت طرح پتروشیمی گچساران بین مصطفی حیدریان، مدیرعامل شرکت پتروشیمی گچساران و صفرعلی بابایی، مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی امضا شد که بر اساس این قرارداد، راهاندازی طرح گچساران در سال ۱۴۰۰ در دستور کار شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی قرار گرفت.
با راهاندازی واحد الفین گچساران خوراک مجتمع پتروشیمیهای خط دنا شامل پتروشیمی چهارگانه ممسنی، دهدشت، بروجن و کازرون و همچنین مجتمعهای زیر مجموعه پتروشیمی باختر (واقع در مسیر خط لوله سراسری اتیلن غرب) تأمین خواهد شد.
سالانه یک میلیون تن محصول اتیلن گرید پلیمری پتروشیمی گچساران در مسیر تقریبی ۷۰۰ کیلومتر به عنوان خوراک چهار پتروشیمی زیر مجموعه این شرکت انتقال مییابد، همچنین ۸۴ هزار تن در سال محصول +C3 (برش سه کربنه و سنگینتر) واحد الفین گچساران روانه بازارهای مصرف داخلی و خارجی خواهد شد.
طرح پتروشیمی گچساران در زمینی به مساحت تقریبی ۱۵۷ هکتار در استان کهگیلویه و بویراحمد، شهرستان گچساران قرار گرفته است و سالانه یک میلیون و ۲۶۰ هزار تن گاز خوراک اتان از پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس با مسیر تقریبی ۹۰ کیلومتر خط لوله تأمین خواهد شد. همچنین تأمین آب پتروشیمی گچساران از سدکوثر این شهرستان با خط لوله ۲۸ اینچی و به میزان ۱۷۶۰ مترمکعب در ساعت (حدود ۱۴ میلیون مترمکعب در سال) و به طول تقریبی ۲۷ کیلومتر است. گاز سوخت مورد نیاز نیز به میزان حدود ۵۶۰۰۰ نرمال مترمکعب در ساعت از خط سراسری شرکت ملی گاز ایران و برق این طرح نیز به میزان ۵۰ مگاوات از سوی شرکت برق منطقهای خوزستان تأمین میشود.
شایان ذکر است که در فاز دو پتروشیمی گچساران، طرح احداث دو واحد پلیاتیلن سنگین HDPE با ظرفیت سالانه ۳۰۰ هزار تن در حال اجراست. خوراک این واحدها، از واحد الفین گچساران تأمین میشود.
در نظر گرفتن صنایع پتروشیمی پاییندست واحد الفین پتروشیمی گچساران (پلیاتیلن سنگین) پیامدهایی چون ایجاد ارزش افزوده و سودآوری، تسریع در نرخ بازگشت سرمایه صرف شده در پروژه، جلوگیری از استهلاک تجهیزات، کاهش هزینههای انتقال و هدر رفت خوراک در خط انتقال خوراک از خط اتیلن غرب را به دنبال خواهد داشت.