تولیدکننده اوره و متانول در صدر توجه
کاهش قیمت دلاری خوراک گاز سبب افزایش اندک حاشیه سود شرکت های فعال در صنعت پتروشیمی در ۲ گروه اوره و متانول می شود.
در چند روز اخیر اخباری مبنی بر کاهش قیمت خوراک واحدهای پتروشیمی از ۹۲۵۰ به ۷۴۰۰ریال در بازار بود که البته با توجه به کاهش قیمت جهانی گاز در بازارهای جهانی دور از انتظار نبود.
در کنفرانس اطلاعاتی شرکت نفت و گاز پارسیان قیمت ریالی خوراک در فروردین ۷۳۰ تومان اعلام شده است که با توجه به قیمت دلار ۱۳ تا ۱۴ هزار تومانی در فروردین، قیمت هر مترمکعب گاز پنج سنت است که تقریبا برابر قیمتهای جهانی در هابهای بینالمللی است.
هماکنون قیمت گاز در بازارهای جهانی به ازای هر ۲۸ مترمکعب حدود ۱.۵ دلار است که تقریبا پنج سنت به ازای هر مترمکعب می شود.
کاهش قیمت دلاری خوراک گاز سبب افزایش اندک حاشیه سود شرکت های فعال در صنعت پتروشیمی در ۲ گروه اوره و متانول می شود.
هماکنون قیمت گاز در پایین ترین قیمت ۲۵ ساله خود قرار دارد و احتمالا با توجه به شیوع ویروس کرونا در این قیمت ثبات داشته باشد.
باید اشاره شود با توجه به افزایش نرخ دلار و تثبیت نرخ خوراک گاز، نرخ ریالی گاز خوراک افزایش مییابد که امری عادی به شمار میآید و تاثیری بر سود شرکت ها نخواهد داشت.
عمده تحلیلهای این دو گروه از صنعت پتروشیمی با قیمت هفت تا هشت سنت محاسبه میشد که در شرایط کنونی و قیمت پنج سنت، این شرکتها برای سرمایهگذاری جذابتر می شوند و به دید بلندمدت گزینههای خوبی برای سرمایهگذاری محسوب میشوند.
نکته آخر اینکه احتمالا با افزایش قیمت متانول و اوره به سطوح پیشین قیمتی با افزایش فروش و سود این شرکتها روبهرو خواهیم شد.
این کاهش قیمت خوراک گازی فقط برای ۲ گروه اوره و متانول تاثیر دارد و شرکتهایی که از خوراک مایع مانند نفتا استفاده میکنند شامل این کاهش نرخ نمی شوند. (نفتا هم از محدوده ۴۷۰ دلار تقریبا ۵۰ درصد کاهش قیمت داشته است)
در نتیجه با توجه به افزایش نرخ دلار صنعت پتروشیمی همچنان برای سرمایهگذاری به دید بلندمدت مناسب است.