ورود معادن کوچک مقیاس به بورس جزو دستورعملهای ایمیدروست
سخنگوی ایمیدرو با ضمن تاکید بر اینکه اقتصاد ایران امروز دیگر تنها متکی نفتی نیست و بخش عمده آن مربوط به پتروشیمیها و صنایعی معدنی است، گفت: بنگاههای بزرگ در بخش معدنی، در بورس هستند و ایمیدرو برنامه دارد معادن کوچک مقیاس هم وارد بورس و این یکی از دستورعملهایش است.
به گزارش روند بورس امروز، محمد سپهر با اشاره به صادرات غیرنفتی و بخش معدنی ایران در دو سال گذشته گفت: در سال ۹۷، ۲۰ درصد از صادرات غیرنفتی کشور مربوط به بخش معدنی بود، در سال بعد آن این رقم به ۳۳ درصد رسید.
توان بالای دولت برای اکتشاف
سخنگوی ایمیدرو با بیان اینکه اگر امروز دولت نباشد در بخش اکتشافهای معدنی که فعالیتی پر ریسک است، بخش خصوصی توانایی انجامش را ندارد، ادامه داد: تا اواسط سال ۹۷ میزان اکتشاف ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع بود، اما یک سال بعد به میزان اکتشافها افزوده شده و ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع به اکتشافهای پیشین اضافه شد. به این ترتیب الان ایمیدرو ۶۰۰ هزار کیلومتر مربع اکتشاف انجام داده است. این موضوع به پشتوانه این بوده است که دولت در این بخش راهبری کرده است.
سپهر گفت: به نظر میرسد در دو سال اخیر که فروش نفت مقدور نبوده است به دگر ظرفیتهایی که داشتیم توجه بیشتری کردهایم.
افزایش سرمایهگذاری در بخش معدن
سخنگوی ایمیدور به طرح این موضوع پرداخت که سرمایهگذاریهایی هم در بخش معدنی صورت گرفته است و سودی نصیب فعالان این بخش شده و برای این کار با مدیریت ایمیدرو بنگاههای بزرگ وارد شدهاند.
سپهر افزود: میزان نقدینگی کم شده ازسویی ظرفیت سرمایهگذاری خارج کشور هم کم شده است.
در بخش دیگری سخنگوی ایمیدرو افق بخش معدنی را روشن دانست و دلیل آن را افزایش سرمایهگذاری در این بخش عنوان کرد و به طرح این موضوع پرداخت که در بخش مس که اشتغالزایی بالایی دارد اتفاقهایی در حال رخ دادن است.
هدفگذاری ایجاد نیم میلیون شغل در سنگهای ارزشمند
وی با بیان اینکه اگر بنگاهها کاملا خصوصی باشد هدفشان کسب سود است اما نگاه ایمیدرو توسعهای است، در بخش دیگری ادامه داد: از ۶ ماه پیش فعالیت بر سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی که در آنها سهم زیادی در دنیا نداریم با همکاری خانه معدن، اتاق بازرگانی سازمانهای صمت استانی و استانداری و… آغاز شده است به این منظور بازارچههای سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی را در اصفهان راه انداختیم و در مشهد هم بهزودی به راه میافتد، افقمان در این بخش این است که ۵۰۰ هزار شغل ایجاد شود.
سپهر گفت: ایمیدرو فقط اکتشاف را انجام میدهد و وقتی معادن اکتشاف شد آن را به بخش خصوصی واگذار میکنیم.
وی با بیان اینکه بنگاههای بزرگ در بخش معدنی، در بورس هستند، افزود: برنامهای داریم تا معادن کوچک مقیاس هم به بورس وارد شوند، این یکی از دستورعملهایمان است.
سخنگوی ایمیدرو با بیان اینکه معتقدیم واگذاری شرکتهای دولتی به بخش خصوصی که اتفاق افتاده است موفق نبوده است، به طرح این موضوع پرداخت که از این واگذاریها بسیاری ناراضی هستند.
خام فروشی نداریم!
سپهر در بخش دیگری یادآور شد: در بخش ایمیدرو و معادن آن خام فروشی نداریم، در هفتههای اخیر در سنگان که معدن بزرگ ماست چندین کارخانه فراوری سنگآهن، گندلهسازی، کنسانتره سازی وجود دارد. شرکتهای همچون فولاد مبارکه در این مناطق کارخانه فراوری زدهاند و تلاش این است که زنجیره تکمیل شود.
وی با بیان اینکه در بخشهای مختلف همچون مس، فولاد در سال گذشته افزایش صادرات رخ داده است، ادامه داد: هنوز تا نقطه مطلوب فاصله داریم. البته توجه به صنایع معدنی که طی چند سال اخیر شروع شده است خوب است.
سپهر با بیان توضیحاتی درباره سیاستهای ایمیدرو درباره معدن مهدیآباد که معدن بزرگ روی در جهان است، به طرح این موضوع پرداخت که راهبری را ایمیدرو انجام میدهد و کار را بخش خصوصی دنبال میکند.
ایمیدرو زیرساختها را دنبال میکند
وی افزود: هدفمان این است که تسهیل گری انجام دهیم و قوانین را برای صادرات اصلاح کنیم. برای واردات مواد خام مورد نیاز معدن کاران هم کارهای حمایتی انجام دهیم، در ایمیدرو بحثهای زیرساختی را دنبال میکنیم.
وی با بیان اینکه در بررسی این موضوع که چه ذخایری داریم هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم، افزود: عمده معادن مان روباز است اما امسال داریم اکتشاف عمقی را دنبال میکنیم. امیدواریم سهم بخش معدنی –در اقتصاد- افزایش پیدا کند. البته طی دو سال اخیر علیرغم تحریمها شرایط خوبی رخ داده است.
در بخش پایانی سخنگوی ایمیدرو با اشاره به اینکه این مجموعه در ۸۲ شهرستان سرمایهگذاری کرده است، ادامه داد: این سرمایهگذاری میتواند در محرومیتزدایی موثر باشد. همچنین امسال قرار است طرحهایی افتتاح شود که به صادرات محصول نهایی کمک میکند.