امکان بازگشایی اوراق کرونا۱ و کرونا۲ در فرابورس فراهم است
مدیر ابزارهای نوین مالی فرابورس با بیان اینکه دوره زمانی مربوط به خرید اوراق نیکوکاری کرونا در آخر اردیبهشتماه پایان یافته و نمادهای کرونا۱ و کرونا۲ متوقف شده است، گفت: با درخواست وزارت بهداشت و موافقت نهاد ناظر یعنی سازمان بورس و اوراق بهادار امکان بازگشایی این اوراق وجود دارد.
به گزارش روند بورس امروز، ندا بشیری روز چهارشنبه (۱۱ تیرماه) در دومین نشست هیئت امنای هزینهکرد اوراق نیکوکاری کرونا۱ و کرونا۲ در محل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور اظها کرد: روزهای سبز بازار سرمایه فرصت مناسبی است تا برای مقابله با این بیماری از ظرفیت این بازار و کمک سهامداران و سرمایهگذاران بهره برد.
در همین حال، سیدکامل تقوینژاد، معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی وزارت بهداشت از پیشنهاد بازگشایی اوراق کرونا۱ و کرونا۲ استقبال کرد و افزود: با توجه به شیوع دوباره ویروس کرونا در کشور و ابتلای بسیاری از هموطنان و حتی کادر درمان به این بیماری، جمعآوری منابع از طریق بازار سرمایه به تحقیق و توسعه برای تولید دارو و مقابله با این بیماری کمک خواهد کرد.
سید سعید تولیت جوشقانی، نماینده تامین سرمایه نوین که در اوراق نیکوکاری کرونا به عنوان امین طرح مسئولیت دارد، گزارشی از مبالغ جمعآوریشده از محل این اوراق ارائه کرد و گفت: در اوراق نیکوکاری کرونا۱ تا پایان دوره خرید این اوراق یعنی ۳۱ اردیبهشتماه مبلغ ۵ میلیارد و ۴۵۷ میلیون تومان جمعآوری و به حساب وزارت بهداشت واریز شد.
نماینده تامین سرمایه نوین اظهار کرد که در اوراق نیکوکاری کرونا۲ که پرداخت سود به وزارت بهداشت از محل سرمایهگذاری مبالغ جمعآوری شده این اوراق است، شاهد تجمیع سرمایه ۱۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی بودیم و تا کنون از محل سرمایهگذاری مبالغ جمعآوری شده کرونا ۲ رقمی نزدیک به یک میلیارد تومان که ناشی از سود ماهانه سرمایهگذاری این اوراق در صندوق با درآمد ثابت بوده به حساب وزارت بهداشت واریز شده است.
در ادامه، حسین عبده تبریزی، عضو هیئت امنای اوراق نیکوکاری کرونا با اشاره به اینکه هیات امنا باید هرچه سریعتر در مورد هزینهکرد این اوراق با توجه به شرایط تورمی اقتصاد کشور تصمیمگیری کند، عنوان کرد: سه حوزه شامل تحقیق و توسعه برای تولید دارو، خرید تجهیزات ضروری مانند ماسک و کمک به خانواده کادر درمانی که بر اثر بیماری کرونا فوت شدهاند، میتواند برای هزینهکرد مبالغ جمعآوری شده اوراق کرونا مدنظر قرار بگیرد.
در بخش دیگری از این نشست، رضا ملکزاده، معاون تحقیقات وزارت بهداشت با بحرانی خواندن شرایط اپیدمی کرونا در ایران و دیگر کشورهای جهان عنوان کرد: طی چند ماهی که از شیوع این بیماری در سطح دنیا میگذرد، داروهای مختلفی برای مقابله با این بیماری آزمایش شده و اکنون نتایج بررسیها نشان میدهد که دو دارو بیشترین تاثیر را روی بهبود بیماران دارند.
وی تاکید کرد که با مبالغی که از این اوراق جمعآوری شده است باید تحقیقات و آزمایشها برای تولید بومی این داروها را در کشور آغاز کرد تا در شرایطی که پیشبینی میشود سال آینده یک میلیارد نفر در جهان مستعد ابتلا به کرونا و ۳۵۰ میلیون نفر نیازمند بستری باشند، بتوانیم از ظرفیتهای داخلی برای بهبود بیماران و کادر درمان کشور استفاده کنیم و کمترین نیاز به واردات را داشته باشیم.
به گفته معاون تحقیقات وزارت بهداش، درمان و آموزش پزشکی کشور، فرآیند تولید دارو کوتاهتر از تولید واکسن است و هزینهکرد منابع جمعآوری شده اوراق کرونا برای تولید دارو به نجات جان بیماران سرعت بیشتری میدهد.
از سوی دیگر مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در این نشست از شیوع بالای بیماری کرونا در سطح کشور خبر داد و افزود: در حالی که پیشتر شاید برخی اعضای خانواده به کرونا مبتلا میشدند، اما در حال حاضر گاه کل اعضای خانواده و بسیاری از کادر درمان دچار کووید۱۹- شدهاند.
وی ضمن اشاره به اینکه نیازمندیها برای مقابله با این بیماری بسیار زیاد است، اظهار کرد: به نظر میرسد سرمایهگذاری مبالغ جمعآوری شده اوراق کرونا روی تولید دارویی که شانس زیادی به نجات جان بیماران میدهد و نیز تولید ماسک، بیش از پیش ضرورت دارد.
دومین نشست هیئت امنای هزینهکرد اوراق نیکوکاری کرونا۱ و کرونا۲ امروز در وزارت بهداشت برگزار شد که طی آن ضمن دریافت نقطهنظرات اعضا در خصوص دستورالعمل نحوه هزینهکرد اوراق کرونا و بررسی پیشنهادها و اولویتهای دریافتی از معاونتهای بهداشت، درمان و انستیتوپاستور، گزارشی از میزان منابع حاصل از اوراق کرونا و تعیین سقف میزان قابل حصول برای هزینهکرد آن ارائه شد.