بزرگترین صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه و خصوصی در بازار سرمایه تاسیس میشوند
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار از دریافت موافقت با تاسیس بزرگترین صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه و خصوصی در بازار سرمایه خبرداد و گفت: بهزودی شاهد تاسیس دو صندوق سرمایهگذاری جسورانه و یک صندوق سرمایهگذاری خصوصی با سرمایه ۶۰۰ میلیارد تومان در فرابورس خواهیم بود.
به گزارش روند بورس امروز، محمدرضا معتمد، حوزههای سرمایهگذاریهای صندوق خصوصی سورین نهایت نگر را که به گفته او ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه دارد، صنایع غذایی، معدن و صنایع تبدیلی، ICT و گردشگری اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه دو صندوق جسورانه کارما الگوریتم و رشد پاراکس یکم نیز که با تاسیس آنها موافقت شده، به ترتیب ۵۰ و ۲۴۰ میلیارد تومان سرمایه دارند، بیان کرد: تمرکز سرمایهگذاری این صندوقهای جسورانه بر حوزههایی همچون رسانه و سرگرمی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، بایو و نانو، پزشکی و سلامت و فناوریهای سخت خواهد بود.
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس در ادامه بر ارائه نشدن ضمانت برای سودآوری این صندوقها تاکید کرد و گفت: سرمایهگذاران باید پیش از خرید واحدهای سرمایهگذاری صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه، با امضای «اقرارنامه و بیانیه پذیرش ریسک پذیرهنویسی یا معامله واحدهای سرمایهگذاری صندوق جسورانه و خصوصی» نزد کارگزاریهای عضو فرابورس ایران اعلام کنند که با اطلاع دقیق و آگاهی کافی نسبت به پذیرهنویسی یا معامله واحدهای سرمایهگذاری صندوق مورد نظر اقدام میکنند.
به گفته معتمد، مسئولیت دریافت اقرارنامه و بیانیه امضاشده بهعهده کارگزاران عضو فرابورس ایران و مسئولیت هرگونه اظهار خلاف واقع بهعهده سرمایهگذار خواهد بود.
وی در ادامه از تقاضای موافقت اصولی از سوی سه صندوق دیگر خبر داد و گفت: هفته آتی تقاضای موافقت اصولی دو صندوق سرمایهگذاری خصوصی و یک صندوق سرمایهگذاری جسورانه دیگر در کمیته بررسی صندوقهای جسورانه و خصوصی مطرح میشود.
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس همچنین به اینکه بهتازگی شاهد بازگشایی نماد و آغاز فعالیت نخستین صندوق سرمایهگذاری خصوصی در بازار سرمایه کشور بودیم، اشاره کرد و افزود: از یکم تیرماه امکان معاملات ثانویه صندوق اعتبار سرمایه نوآفرین در نماد «نوآور» به عنوان اولین صندوق PE فراهم شد و این نماد هماکنون در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران قابل معامله است.
معتمد، سرمایهگذاری جسورانه را ابزار مناسبی برای توسعه شرکتهای دانشبنیان دانست و از مزایای صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی را نیز بازسازی، توسعه و ارتقای فعالیتهای شرکتها عنوان کرد.
ویدرباره صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی نیز گفت: صندوقهای PE در میان ابزارهای بازار سرمایه برای کسب بازدهی بالا در فعالیتهایی از پیش تعیین شده، مجوز فعالیت میگیرند از این رو این صندوقها فرصت سرمایهگذاری را برای کسانی که مایلند از بازدهی شرکتها پیش از ورود به بازار سرمایه استفاده کنند، فراهم میکنند.