محرک ارزش جایگزینی برای رشد بازار
محمدرضا صادقی،کارشناس بازار سرمایه در رابطه با عوامل موثر بر رشد بازار با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت. صادقی عنوان کرد:چند روزی است شاهد رشد ارزش معاملات به بالای ۱۰۰۰ میلیارد تومان توام با رشد شاخص کل و هم وزن هستیم.در واقع همانطور که در تحلیل های قبلی بیان شد و اغلب کارشناسان خبره […]
محمدرضا صادقی،کارشناس بازار سرمایه در رابطه با عوامل موثر بر رشد بازار با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.
صادقی عنوان کرد:چند روزی است شاهد رشد ارزش معاملات به بالای ۱۰۰۰ میلیارد تومان توام با رشد شاخص کل و هم وزن هستیم.در واقع همانطور که در تحلیل های قبلی بیان شد و اغلب کارشناسان خبره بازار پیش بینی می کردند،اهرم دلار و آزاد سازی سقف رقابت قیمت در اغلب محصولات و اخیرا محصولات فولادی،فلزی و پتروشیمی به عنوان آخرین حلقه های رانت زا در بورس کالا،باعث رشد ارزش معاملات و شاخصهای اصلی بازار شامل شاخص کل و شاخص هم وزن شد. اما این تنها عامل رشد بازار نبوده و نیست.
وی افزود:پس از تاثیر تصمیمات ارزی بر روی شرکتهای صادرات محور و تشکیل بازار ثانویه و تصمیمات اخیر در بورس کالا اکنون یک عامل مهم تحت عنوان ارزش جایگزینی محرکی برای رشد قیمت اغلب سهم ها حتی سهم های زیان ده بازار پایه شده است .در واقع چه از منظر کل بازار و چه از منظر سهم های مختلف ، تفاوت ارزش دلاری جهانگیری و نیمایی و آزاد آنقدر قابل توجه هست که بتوان ، رشد قیمت سهم ها و رشد فعلی ارزش معاملات و شاخص کل و هم وزن را توجیه کرد و انتظار افزایش بیشتر نقدینگی ورودی به بازار را داشت.
کارشناس بازارسرمایه خاطرنشان کرد:اگر دولت بتواند وجوه نقد سرگردان را به سمت بازار سرمایه سوق دهد هم در مسیر درستی که اغلب کشورهای پیشرفته طی کرده اند گام خواهد گذاشت و هم به اهداف خود در کنترل نقدینگی و چابک سازی بانکها و نهادهای با برای عرضه سهام به عموم مردم دست خواهد یافت. اما ریسک هایی هم در ادامه راه وجود دارند که باید در تحلیل ها به آنها توجه شود. تشدید تحریمها در آبان ماه و بروز مشکل احتمالی در صادرات شرکتهای صادرات محور، ابهامات موجود در قیمت گذاری خوراک پتروشیمی ها و انرژی مصرفی فولادیها و همچنین تصمیمات خلق الساعه ای که در دولت گرفته می شود نمونه ای از ریسکهای پیش رو هستند.
وی در ادامه اضافه کرد:به هر حال به پایان شهریور ماه و موعد انتشار گزارشات تولید و فروش ۶ ماهه و شهریور نزدیک می شویم که می تواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد. تا پایان مهر ماه هم با انتشار گزارشات ۶ ماهه می توان ارزیابی بهتری از شرایط پیش روی شرکتها داشت. البته خیلی از تحلیل گران از همین حالا مشغول محاسبه سود سال آینده شرکتها هستند و با توجه به مجوز عرضه دلار صادرات کنندگان در سامانه نیما از شهریور ماه،معتقدند سود سال بعد شرکتها تغییرات قابل توجهی نسبت به امسال خواهد کرد .
صادقی در انتها اشاره کرد:در حال حاضر پیش بینی اغلب کارشناسان، تداوم رشد بازار با نوسانات مقطعی است ولی همواره توصیه ما این است که اسیر هیجانات کاذب نشوید و با تحلیل معامله کنید.