قیمت گذاری دستوری در بورس کالا رانت زاست
مدیرعامل ذوب آهن ضمن انتقاد از قیمت گذاری دستوری در بورس کالا گفت: این سیاست که در گذشته به شکست انجامید نتیجه ای جز فشار بر تولید کنند و ایجاد رانت در بازار ندارد.
به گزارش روند بورس امروز، منصور یزدیزاده گفت: «جهش تولید» که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان شعار سال برگزیده شده است، پشتوانه کارشناسی دقیق و بسیار درستی دارد و دست یافتنی است؛ در ذوب آهن اصفهان شرایط برای جهش تولید فراهم است. البته این دستیابی به آن مستلزم اتخاذ سیاست صحیح برای تخصیص مواد اولیه است، در این صورت امکان افزایش ۲۰ درصدی و رسیدن به رقم تولید سالانه ۳ میلیون تن وجود دارد
ذوب آهن از یارانه انرژی بی بهره است
وی یادآور شد: نیروی کار ارزان، منابع انرژی فراوان و ارزان، مواد اولیه در دسترس از مزایای تولید فولاد در ایران است، به همین دلایل نیز قیمتگذاری دستوری در بورس کالا رخ میدهد.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان تصریح کرد: شمار نیروی انسانی صنایع فولادی به گونه ای است که در عمل از مزیت ارزان بودن سرمایه انسانی بیبهره هستند. از طرفی ذوب آهن اصفهان بر خلاف دیگر صنایع فولادی ایران از روش کوره بلند برای تولید فولاد استفاده می کند که این موضوع سبب بهرهمند نشدن از یارانه انرژی میشود.
یزدیزاده ادامه داد: تفاوت این موضوع در هر کیلو فولاد بالغ بر هزار تومان است و سبب تفاوت سوددهی ذوب آهن با دیگر صنایع میشود، ضمن اینکه تامین مواد اولیه نیز به دلایل مختلف از جمله خام فروشی، به سختی انجام میشود.
وی اظهارکرد: تولیدکننده در واقع نباید دغدغه تامین مواد اولیه را داشته باشد و فقط باید به تولید فکر کند، در صنعت فولاد با سهمیه بندی از سوی وزارت صمت به راحتی میتوان مواد اولیه مورد نیاز تولید کنندگان را تامین کرد .
۴۰ در صد ظرفیت ذوب آهن معطل است!
وی افزود: ۴۰ درصد ظرفیت تولید ذوب آهن اصفهان معطل سنگ آهن است. سنگ آهن درشت دانه که مورد نیاز ذوب آهن است، به بهانه ارزآوری صادر می شود در حالیکه سنگ آهن در ذوب آهن اصفهان تبدیل به محصولات با ارزش افزوده بالا میشود و به مراتب ارزآوری بیشتری هم دارد.
مدیرعامل ذوب آهن گفت: در شرایط کنونی که با تحریم و شیوع کرونا روبهرو هستیم، صنایع فولادی اگر صادرات نداشته باشند با بحران روبهرو میشوند.
یزدیزاده افزود: خوشبختانه صادرات در حال انجام است و البته دغدغه اصلی درباره صادرات، دستورعملهای داخلی است و نه فشار تحریمها؛ از طرفی بودجه عمرانی کشور هر سال نصف میشود که آن هم جذب نمیشود و در عمل مصرف محصولات ساختمانی را کاهش می دهد.
قیمت گذاری دستوری در بورس کالا نتیجه ای جز فشار بر تولید کنند و ایجاد رانت در بازار ندارد
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان ضمن انتقاد از قیمت گذاری دستوری در بورس کالا گفت : متاسفانه این سیاست که در گذشته باشکست روبهرو شد، دوبارهدر حال اعمال است که نتیجه ای جز فشار بر تولید کنند و ایجاد رانت در بازار نخواهد داشت، در عمل مصرفکننده نیز سودی از این کنترل قیمت نمی برد.
یزدیزاده افزود: در سال ۱۳۹۷ نیز سیاست قیمتگذاری دستوری اعمال شد، اما در پایان سال به بورس کالا بخشنامه ای صادر شد که بر آن اساس خریداران باید مابهالتفاوت قیمتهای کاهش یافته ناشی از قیمتگذاری دستوری را به فروشنده پرداخت میکردند که این در عمل هیچگاه رخ نداد؛ آن بخش نامه نشانگر اشتباه بودن سیاست قیمتگذاری دستوری بود که امسال نیز همان رویه در حال تکرار است .