فاز دوم تولید شمش بیلت فولاد کاوه امسال به بهرهبرداری میرسد
فاز دوم تولیدات شمش بیلت شرکت فولاد کاوه جنوب کیش با ظرفیت تولید سالانه ۱.۲۰۰.۰۰۰ تن شمش بیلت نیمه نخست امسال به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش روند بورس امروز، شرکت فولاد کاوه جنوب کیش، هماکنون با ظرفیت تولید ۱.۲۰۰.۰۰۰ تن شمش بیلت در سال، در فاز نخست، در حال فعالیت است.
این شرکت در نظر دارد در نیمه نخست امسال فاز دوم تولیدات شمش بیلت را به بهرهبرداری برساند، فاز دوم همانند فاز نخست تولیدات فولاد کاوه، ظرفیت تولید سالانه ۱.۲۰۰.۰۰۰ تن شمش بیلت دارد.
فولاد کاوه جنوب کیش توانسته است تا در سال مالی ۱۳۹۸ به ظرفیت کامل فاز نخست تولید و فروش شمش بیلت را محقق کند، که از این رقم ۷۵ درصد شمش بیلت صادراتی و ۲۵ درصد شمش بیلت داخلی فروش داشته است.
فولاد کاوه جنوب کیش در نظر دارد از حجم فروش آهن اسفنجی بکاهد و آن را به چرخه تولید شمش بیلت ببرد تا بتواند بر مقدار تولید و فروش شمش بیلت در هردو فاز بیفزاید.
این شرکت هماکنون از سامانه قوس الکتریکی در مراحل تولید خود استفاده میکند و طبق تازهترین گزارش شرکت ضریب مصرف به ازای هر تن ذوب کوره قوس ۲.۱ کیلوگرم و مصرف به ازای هرتن ذوب پاتیلی ۰.۴ کیلوگرم و مقدار مصرفی الکترود گرافیتی در هر تن شمش معادل ۲.۵ کیلوگرم است.
قیمت جهانی در گریدهای مختلف الکترود گرافیتی در یکسال و نیم اخیر با افت روبهرو بوده است که بهطور میانگین گریدهای مختلف، از محدوده قیمتی ۲۰.۰۰۰ دلار به حدود ۱۲.۰۰۰ الی ۱۳.۰۰۰ دلار رسیده است.
در شرایط کنونی با توجه به شیوع ویروس کرونا با ریزش قیمت جهانی محصولات نیز روبهرو هستیم، نکتهای که در ارتباط با شرکت فولاد کاوه جنوب وجود دارد این است که قیمت جهانی الکترود گرافیتی در شرایط یادشده افت قابل توجهی داشته است.
براساس اطلاعات منتشر شده از فولاد کاوه، قیمت الکترود گرافیتی بهطور میانگین به محدوده قیمتی ۳.۴۰۰ دلار رسیده است؛ بهطوریکه مقدار افت قیمت الکترود گرافیتی بیش از افت قیمت محصولات بوده است و با توجه به اینکه قیمت و بهای تمام شده الکترود گرافیتی تاثیر قابل ملاحظهای روی سود فولاد کاوه دارد، بنابراین این افت قیمت، مزیتی را برای فولاد کاوه ایجاد کرده است.
بهطوریکه میتواند به صورت میانگین، تغییرات ۷۰-۸۰ تومانی را در سود هر سهم فولاد کاوه با تغییرات ۱۲.۰۰۰ تا ۳.۴۰۰ دلار ایجاد کند و به ازای هر هزار دلار، تغییرات پنج درصدی در میزان سود هر سهم فولاد کاوه ایجاد میکند.
این شرکت با بهرهبرداری از فاز دوم و افزایش ظرفیت تولید و از طرف دیگر کاهش قیمت الکترود گرافیتی و مزیت فروش صادراتی شمش بیلت به میزان سه چهارم کل فروش میتواند از مزیت افزایش نرخ ارز نیز بهرهمند شود بنابراین سود فولاد کاوه در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ افزایش قابل قبولی را تجربه خواهد کرد.
شایان ذکر است که فولاد کاوه جنوب کیش هماکنون در دوران اصلاح قیمتی قرار دارد و در محدوده ۱۲.۰۰۰ ریال معامله میشود.