پایتخت داعیه دار رشد قیمت مسکن
سید محسن موسوی،عضو هیات مدیره کارگزاری خبرگان سهام در رابطه با رشد قیمت مسکن با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت. موسوی گفت:تحلیل های ارایه شده در مورد بازار مسکن در سال گذشته را می توان بر پایه اطلاعاتی که مشاورین وزیر راه و شهرسازی و نزدیکان به دولت بیان داشتند ارزیابی نمود.در سال گذشته […]
سید محسن موسوی،عضو هیات مدیره کارگزاری خبرگان سهام در رابطه با رشد قیمت مسکن با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.
موسوی گفت:تحلیل های ارایه شده در مورد بازار مسکن در سال گذشته را می توان بر پایه اطلاعاتی که مشاورین وزیر راه و شهرسازی و نزدیکان به دولت بیان داشتند ارزیابی نمود.در سال گذشته بیان شد که تسهیلات زوجین وام اولی که بر روی واحدهای سرمایه گذاری صندوق یکم مسکن سرمایه گذاری نموده بودند، قدرت خریدی ایجاد می نمود تا در مناطقی که مسکن کوچک برای قشر متوسط درآمدی وجود دارد، نسبت به خرید مسکن اقدام نمایند.
وی افزود:آنچه از اظهارات مسئولین شبه دولتی بر می آمد هدف گیری بازار مسکن برای رشد منازل کوچک برای قشر متوسط بود که اتفاق افتاد و قیمت مسکن در تمامی مناطق شهر تهران دستخوش اتفاقات نادری شد. این اتفاقات حداقل رشد دو برابری و در برخی مناطق بیش از آن را در سال جاری رقم زد، همچنین در پی آن رشد بیش از ۳۰ درصدی نرخ اجاره بها صورت گرفت؛بر این اساس است که موتور محرک افزایش قیمت مسکن در شهر تهران را می توان رشد مسکن در منطقه یک تهران دانست.اما آنچه در این بین عجیب بود، ثبات نسبی نرخ ارز و سکه، همزمان با افزایش نرخ مسکن بود.
عضو هیات مدیره کارگزاری خبرگان سهام خاطرنشان کرد:از ابتدای سال جاری با توجه به وضعیت نابسامان و ابهام آلود اقتصادی که منجر به اعلام نارضایتی تمامی مسئولینی که متولی امر بودند، شد. همچنان رشد قیمت مسکن ادامه داشته و به نظر می رسد تا پایان سال نیز با شتاب بیشتری رشد یابد.نرخ های بالای ۱۰ میلیون تومان در مناطق ۵ و ۲۲ هم اکنون در بازار خودنمایی می کند و کاملا عادی شده و انتظار بازار نیز افزایش نرخ مسکن به دلیل پیش بینی فزاینده رشد تقاضا است. تقاضایی که ریشه در خشکسالی کشور، مهاجرت حتی از شهرهای مهم کشور نظیر اصفهان و یزد و کمبود زیرساخت ها در سایر شهرهای بزرگ و احتمالا تمرکز کامل دولت بر روی پایتخت برای فراهم آوری نیازهای اولیه زندگی از جمله آب و برق دارد.
وی در ادامه گفت:تمرکز بیش از حد در تهران باعث شکل گیری جو روانی در کشور برای مهاجرت گردیده است. چه اینکه شهرهای بزرگ کشور نیز با بیکاری حادی مواجه هستند و سطح درآمدی نیز در تهران در مقایسه با سایر شهرها می نشیند و چه اینکه شرایط بهتری برای زندگی به دلیل تمرکز تمام نهادهای کشوری و لشکری که در چند سال اخیر در جای جای پایتخت سبز می گردند، فراهم آورده است. لذا ریشه بحران مسکن را می توان در سیاست های کلان کشور دانست. از اینرو به نظر می رسد رشد قیمت مسکن حداقل در پایتخت تا پایان سال جاری قطعی باشد.
موسوی تاکید کرد:از سوی دیگر سایر بازارهای کشور مانند بازار ارز و سکه و خودرو نیز موقعیت مناسبی برای سرمایه گذاری ایجاد کرده بودند؛ کاهش مفرط قدرت خرید و تورم بالا که در اعداد و مخیله نمی گنجد و با بیان سیاست های جدید دولت در حوزه انرژی خودنمایی خواهد نمود،باعث خواهد شد تا پس از آرامش نسبی در این بازارها، مجددا بازار مسکن مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی اضافه کرد:بازار مسکن به دلیل افزایش تمامی هزینه های ساخت قطعا رشد خواهد داشت ولی با در نظر گرفتن اینکه سایر بازارها رشدهای چند برابری را تجربه نموده اند و پول های سرگردان حجیم که در بازار ارز و سکه پمپاژ شده بودند، با توجه به سود سرشار حاضر قادر خواهد بود در بازار مسکن نیز با هر قیمتی نسبت به سرمایه گذاری اقدام نماید. لذا پیش بینی می گردد رشد مسکن در مناطق ۱ و ۲ و ۳ و ۵ و ۲۲ تهران بیش از آنچه تاکنون اتفاق افتاده رخ دهد.
بازار مسکن سایر شهرهای کشور نیز با تاخیر متاثر از رشد آتی قیمت مسکن خواهد بود و تامین نیازهای اولیه از جمله آب و هوای سالم و زیرساخت های مبنایی برای افزایش تقاضا در شهرهای شمالی کشور است. تمامی تحلیل ها و سپس تلاش ها به دلیل ابهام در شرایط اقتصادی صرفا بر روی تامین نیازهای اولیه اولیه متمرکز است لذا به نظر می رسد هیچ برنامه ای برای وضعیت آتی بازار مسکن وجود ندارد و سرازیر شدن پول به بازار مسکن امری اجتناب ناپذیر است، قطعا پول های سرگردان که ریشه در موسسات مالی و بانک ها دارند به سمت مسکن خواهد آمد و مدیریت بازار مسکن را نیز در دست خواهد گرفت.