آثار منفی رشد نقدینگی بر بازار مسکن
کارشناسان مسکن معتقدند که عبور نقدینگی کشور از مرز ۲۲۰۰ هزار میلیارد تومان تناسبی با رشد اقتصادی کشور ندارد و آثار سوء دارد که نقش مخربی بر بازار مسکن خواهد داشت.
به گزارش روند بورس امروز، یکی از بخشهایی که توانسته است رشد منفی اقتصاد را کنترل کند بخش مسکن بوده است. از سویی عبور میزان نقدینگی کشور از مرز ۲۲۰۰ هزار میلیارد تومان نشان میدهد که این میزان نقدینگی تناسبی با رشد اقتصادی کشور ندارد و میتواند آثار سوئی به دنبال داشته باشد. این آثار سوء میتواند نقش مخربی بر هر بازاری به خصوص بازار مسکن داشته باشد. برای بررسی این مسائل در ادامه قیمت مسکن در چند منطقه تهران را موردبررسی قرار دادهایم.
آگهیهای منتشرشده در محدوده زعفرانیه نشان میدهد که میانگین قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در این محدوده حدود ۴۱ میلیون و ۴۰۰ تومان است و در این منطقه کاهش قیمت ۱ درصدی داشتهایم.
در محدوده بلوار فردوس افزایش قیمت ۱۰ درصدی ثبت شده است و در این منطقه میانگین قیمت هر مترمربع واحد مسکونی حدود ۱۷ میلیون تومان شده است. در سهماهه گذشته در این منطقه ۶۰۳۰ معامله انجامشده است.
در محدوده نظامآباد میانگین قیمت واحدهای مسکونی حدوداً ۱۰ میلیون و ۳۰۰ تومان است. در سهماهه گذشته در این منطقه ۱۰ درصد افزایش قیمت داشتهایم.
کارشناسان مسکن معتقدند در دو تا سه دهه اخیر میان نقدینگی و قیمت مسکن همواره رابطه مشخصی وجود داشته است. روند تغییرات در میزان تقاضای مصرفی مسکن همواره ملایم است اما نکته مهم شرایط در دورههای رونق است که تقاضای سرمایهای یکباره در حجم زیاد وارد بازار مسکن میشود و جهش قیمت به دنبال آن رخ میدهد.