میزان نقدینگی در کشور و تهران
نیما فاضلی،هیات مدیره کارگزاری نماد شاهدان در رابطه با میزان نقدینگی در کشور و تهران با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت. فاضلی گفت:نقدینگی در کل کشور پایان اسفند سال ۱۳۹۵ حدود ۱٫۲۷۲ هزار میلیارد تومان و در تهران در همین تاریخ ۷۴۹ هزار میلیارد تومان بود ( یعنی ۵۹ درصد از نقدینگی کل کشور […]
نیما فاضلی،هیات مدیره کارگزاری نماد شاهدان در رابطه با میزان نقدینگی در کشور و تهران با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.
فاضلی گفت:نقدینگی در کل کشور پایان اسفند سال ۱۳۹۵ حدود ۱٫۲۷۲ هزار میلیارد تومان و در تهران در همین تاریخ ۷۴۹ هزار میلیارد تومان بود ( یعنی ۵۹ درصد از نقدینگی کل کشور در تهران)در پایان سال ۱۳۹۶ این رقم به ۱٫۶۴۶ هزار میلیارد و در تهران به ۹۲۰هزار میلیارد تومان رسید.(۵۶ درصد در تهران) به عبارتی ۳۷۴ هزار میلیارد تومان رشد در عرض ۱۲ ماه که به طور میانگین، ماهانه ۳۱ هزار و روزانه ۱ هزار میلیارد تومان.
هزینه بانکها چقدر است و چه میزان روزانه باید سود توزیع کنند؟
وی در پاسخ گفت:بانک ها به ازای جذب هر ۱۰ هزار تومان در حدود ۵۰۰ تومان هزینه می کنند از اون طرف حساب می کنیم از کل ۱٫۶۴۶ هزار میلیارد تومان نقدینگی حدود ۷۵% درصد به میزان ۱٫۲۳۵ هزار میلیارد به صورت سپرده و اوراق و … در بانکها و غیره بلوکه شده از این میزان سپرده ها حدود ۲۰ درصد میانگین سود در نظر می گیریم که می شه ۲۴۷ هزار میلیارد تومان سود سالانه و ۲۱ هزار میلیارد سود ماهانه و ۶۷۷ میلیارد تومان سود روزانه به عبارتی بانکها روزانه ۶۷۷ میلیارد تومان سود موهومی برای پولهایی که سپرده شده توزیع می کنند.
هیات مدیره کارگزاری نماد شاهدان اشاره کرد:قیمت سکه بهار آزادی در پایان سال ۱۳۹۵ حدود ۱٫۱۷۰ هزار تومان بود الان در ابتدای تیرماه ۱۳۹۷ قیمت سکه حدود ۳ میلیون تومان است در واقعه در عرض ۱۳ ماه حدود ۲۵۶ درصد و به صورت میانگین ماهانه ۲۰ درصد و روزانه ۶٫۶ درصد رشد داشته است.اگر ۷۵ درصد از همین ۶۷۷ میلیارد تومان سودی که بانکها روزانه توزیع می کنند به سمت خرید سکه برود می شود حدود ۲۲۶ هزار سکه و اگر هر سکه را حدود ۸ گرم در نظر بگیریم می شود حدود ۱٫۸۰۰ هزار کیلو روزانه و ماهانه ۵۵ تن طلا.
وی افزود:چقدر مگر کشور پشتوانه طلا دارد؟متاسفانه اینها همان پولهای باد آورده است که بدون هیچگونه فعالیت در تولید بین افراد توزیع می شود. (و البته موهومی) قطعاً هیچ وقت با این روش سرمایه گذار فکر ایجاد تولید و اشتغال به سرش هم خطور نخواهد کرد. اینجاست که مشخصه چقدر بازار ارز و سکه ملتهب است؟!هیچکس نیست توضیح بدهد،چرا اینقدر خلق پول در کشور داریم؟؟؟
پیش بینی نقدینگی تا پایان سال ۱۳۹۷
فاضلی تاکید کرد:یکی از مهمترین فلسفه کاهش نرخ سود بانکی از ۲۰ به ۱۵ کاهش نقدینگی تو جامعه بود.یعنی اگر نرخ سود بانکی ۱۵% درصد می بود بانکها الان ما به جای ۲۴۷ هزار سود سالانه ۱۸۵ هزار سود سالانه موهومی به سپرده گذار ها تخصیص می دادن یعنی ۶۲ هزار میلیارد تومان کمتر و اگر این عدد طبق برنامه ریزی می رسید به ۱۰درصد می شد ۱۲۴ هزار میلیارد تومان و این یعنی بخشی از کنترل رشد نقدینگی تو کشور.
وی اضافه کرد:اما با این رشد تصاعدی و تجمیع آن تا پایان سال ۱۳۹۷ نقدینگی طبق محاسبات من می شه حدود ۱٫۵۰۰ هزار میلیارد تومان فقط سود ناشی از ۷۵درصد سپرده های موجود بانکها و اوراق ها و ۲٫۱۴۰ هزار میلیارد تومان کل نقدینگی در پایان سال ۱۳۹۷٫یعنی ۲۶۸ هزار میلیارد تومان سود موهومی که بانکها باید در کل سال ۹۷ پرداخت کنند و ۴۹۴ هزار میلیارد تومان خلق پول جدید در کشور.