حرکت بازار سرمایه به سمت جنگ عرضه و تقاضا
ابتهاج،کارشناس بازار سرمایه: بازار سهام در حال حاضر در شرایط خاصی است. حجم نقدینگی بسیار بالایی به بازار سرازیر شده است که پیش از این بی سابقه بوده و همچنان نیز در حال ورود به بازار است. این روند منجر به رشد ویژه در بازار شده است. از سویی اصلاحات از شرایط همیشگی خارج شده است.
به گزارش روند بورس امروز، علی ابتهاج کارشناس بازار سرمایه در خصوص شرایط فعلی بازار گفت: بازار سهام در حال حاضر در شرایط خاصی است. حجم نقدینگی بسیار بالایی به بازار سرازیر شده است که پیش از این بی سابقه بوده و همچنان نیز در حال ورود به بازار است. این روند منجر به رشد ویژه در بازار شده است. از سویی اصلاحات از شرایط همیشگی خارج شده است.
ابتهاج خاطرنشان کرد: به جای اینکه همانند گذشته پس از هر رشد، اصلاحاتی چند روزه یا بیشتر داشته باشیم؛ شاهد اصلاحات سریع و یکساعته هستیم. در عرض یک ساعت بازار به شدت منفی میشود و در زمان اندکی صفوف فروش به سطوح مثبت یا صف خرید میرسد.
وی افزود: این روند ممکن است منجر به افزایش ریسک به دلیل رشد قیمت شود ولی از سوی دیگر میتواند اتفاق مثبتی باشد. سیاستهای کلان در کشور ما به گونهای شکلگرفته است که بازار سرمایه مورد استقبال بسیار قرار گرفته است. سیاستها و شرایط سیستم دولتی هم در حال تشویق این روند هستند.
این کارشناس بازار سرمایه تأکید کرد: در زمینه شاخص کل نیز شاهد برخورد با ۴۳۰ هزار واحد بودیم. این شاخص یک هدف میانی و مقاومت کانالیزه بود. شاخص ۴۶۰ تا ۴۷۰ هزار واحد نیز حائز اهمیت بسیار است که مقاومت کلیدی و مهمی به حساب میآید. از این حیث که میتواند منجر به توقف و یا اصلاح بازار شود. البته با این حجم پولی که پشتوانه و حامی بازار است امکان شکست نیز بسیار بالاست. اگر نمودار لگاریتمی را در نظر بگیریم، محدوده ۴۶۰-۴۷۰ هزار واحدی سقف کانالی است که متناظر با دی ماه سال ۱۳۹۲ است. اما درصورتی که این مقاومت شکسته شود که دور از ذهن هم نیست، اهداف بالای ۶۰۰ هزار هم در دسترس قرار میگیرد.
ابتهاج در نهایت اظهار داشت: اهداف متفاوت و بالاتر از این هم مطرح است اما بهتر است مرحلهبهمرحله اهداف را دنبال کنیم. همچنین باید در زمانبندیهای منطقی و معقول با شرایط بازار پیش برویم تا حرکت منطقی در بازار داشته باشیم. آنچه مهم است، محدوده ۴۶۰ تا ۴۷۰ هزار واحد است که در شرایط فعلی خاص و جالب است. در این شرایط احتمالا شاهد جنگ عرضه و تقاضا در آن محدوده و یا نرسیده به آن باشیم. شکست این محدوده سیگنالهای رشد قوی و ادامهداری را مجدداً صادر میکند که در نوع خود جالب خواهد بود.