محدودیتهای ریلی برای فولادیها بیشتر در استانها است
ندیمی،مدیرعامل شرکت فولاد غرب آسیا:حملونقل در ایران به طور عام و در صنعت به طور خاص با مشکلاتی مواجه است. رکود و رونق ناخواسته در صنعت حملونقل همواره تأثیر زیادی داشته است. اولین مشکل حملونقل در ایران تابعیت از مسائلی مثل تحریم، رکود و عدم رونق است. بخشی از صنعت حملونقل در زمان تولید و تأمین قطعات اثرپذیر است.
به گزارش روند بورس امروز، ابوذر ندیمی مدیرعامل شرکت فولاد غرب آسیا عنوان کرد:حوزه حمل و نقل از لحاظ ارزشی آفرینی، کاهش هزینه ها و همچنین افزایش درآمد باید مورد توجه قرار بگیرد و در این صورت می توان شاهد رشد اقتصادی کشور بود. صنعت حمل و نقل اعم از جاده ای، ریلی، هوایی، دریایی و … برای انتقال کالا و خدمات بسیار حائز اهمیت است.
واقعیت این است که به اندازه کافی در این حوزه سرمایه گذاری صورت نگرفته است. توسعه خطوط ریلی مقدم بر توسعه خطوط جاده ای، هوایی، دریایی است اما متاسفانه در کشور ما افراد می خواهند همه کارها را خود انجام دهند و برای همه چیز خود سرمایه گذاری کنند.
حملونقل در ایران به طور عام و در صنعت به طور خاص با مشکلاتی مواجه است. رکود و رونق ناخواسته در صنعت حملونقل همواره تأثیر زیادی داشته است. اولین مشکل حملونقل در ایران تابعیت از مسائلی مثل تحریم، رکود و عدم رونق است. بخشی از صنعت حملونقل در زمان تولید و تأمین قطعات اثرپذیر است.
موضوع سوخت در صنعت حملونقل نکته حائز اهمیتی است که در گذشتههای دور سوخت حملونقل نوعی درآمدزایی را نیز داشته است. درآمدزایی اگر چه منطبق بر قانون بود اما بخشی از درآمدها را پوشش میداد.
نظام حاکم بر حملونقل در بخش خصوصی و دولتی نیز امری مهم است که در هر صورت با توجه به روزآمدی این صنعت به خصوص در بحث کامیون و تریلرها باید اقدام به رفع مشکلات کنیم.
در صنعت فولاد به طور طبیعی برای حمل و نقل کالا ها بحث اشتغال غیر مستقیم مطرح است. همراه با اشتغال زایی تولیدات ما نیز قابلحمل میشوند. صنعت فولاد با زنجیرهای از فعالیتها روبهرو است که محدودیت آن فقط به تولید درون کارخانهای نیست و حمل برون کارخانهای نیز بخش عمدهای از موضوع فعالیت خدماتی را در حوزه بازرگانی پوشش میدهد.
محدودیتهای ریلی برای فولادیها بیشتر در استانها است. اولین مشکل در موضوع حملونقل به ثبت و مجوز بر میگردد. دومین موضوع مربوط به عدم مشارکت آنها در کارخانه جات و سرمایه گذاریها است که اگر توان این کار را داشته باشند، بخشی از سهام را خریداری می کنند. در نتیجه وابستگی بیشتری به صنعت پیدا میکنند.
بخشی از هزینهها از راه درآمد شرکت های بزرگی مثل ایمیدرو و ذوبآهن تأمین میشود. در این راستا هم کمبود هایی داریم که باید برای بورسی شدن فراهم شود. در راستای مسائل مربوط به حوزه مدیریت مربوط به حملونقل هم از نظر خدمات و هم از نظر پوشش قیمت و مسائل دیگر نیازمند رویههای واحد هستیم.
در دنیا در خصوص صنعت حملونقل خصوصاً در حوزه جاده و ریل ترجیح صنایع حملونقل ریلی است. از نظر حجم کالا، مخاطرات و زمان و قیمت این اولویت شکل گرفته است. دولت هم با توجه به قانون حمل و نقل برنامه های توسعهای برای حمل ریلی و جاده دارد.
همه سیاست های موجود که در حوزه حامل های انرژی اعلام می شود، را باید به سمت حمل ریلی جهت دهیم. در بودجه کشور نیز باید به حمل و نقل خصوصاً حمل ریلی تأکید ویژه شود. این سیاست ها در راستای سیاست کاهش هزینه کمک خوبی به اقتصاد کشور خواهد کرد. منابع بیشتری باید معطوف به ریل شود.