دریافت مجوز فروش اموال مازاد دولت توسط وزارت اقتصاد
با تصویب هیات وزیران ، وزارت اقتصاد مجاز شد اموال غیرمنقول مازاد دستگاه های اجرایی را از طریق اجاره بلندمدت، انتشار صکوک اجاره ، ترهین و توثیق، مولدسازی کرده یا به فروش برساند.
به گزارش روند بورس امروز،با تصویب هیات وزیران ، وزارت اقتصاد مجاز شد اموال غیرمنقول مازاد دستگاه های اجرایی را از طریق اجاره بلندمدت، انتشار صکوک اجاره ، ترهین و توثیق، مولدسازی کرده یا به فروش برساند.
در جریان جلسه ۴ دی هیئت وزیران و به پیشنهاد وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه ، آییننامه اجرایی بند هـ تبصره ۱۲ ماده واحده قانون بودجه سال ۹۸ در خصوص آییننامه مدیریت اموال و داراییهای منقول و غیرمنقول دولت تصویب شد.
طبق این آییننامه، وزارت اقتصاد مجاز است اموال غیرمنقول مازاد دستگاه های اجرایی را با هماهنگی دستگاه مربوط از طریق اجاره بلندمدت، انتشار صکوک اجاره، ترهین و توثیق، مولدسازی کرده یا به فروش برساند. اموال و دارایی های منقول مازاد دولت نیز مشمول فروش هستند.
بر این اساس، دستگاه های اجرایی مکلفند فهرست و مشخصات اموال غیرمنقول مازاد را پس از ثبت اطلاعات در سامانه سادا برای مولدسازی یا فروش به این وزارت، اعلام و تمهیدات لازم را برای اجرای آن فراهم کنند.
همچنین دستگاه های اجرایی از جمله سازمان ثبت اسناد و املاک و شهرداری ها ، موظف به ایجاد دسترسی و برقراری ارتباط الکترونیکی با سامانه سادا و تبادل اطلاعات هستند.
چنانچه وزارت اقتصاد، راساً اموال غیرمنقول مازاد در اختیار دستگاه ها را شناسایی کند، می تواند نسبت به فروش یا مولدسازی آنها اقدام کرده و مخالفت دستگاه بهرهبردار پس از اقدام این وزارت و نیز انصراف دستگاه اجرایی پس از اعلام کتبی، بی اثر بوده و در صورت بروز اختلاف در تشخیص اموال مازاد در سطح ملی، نظر وزیر اقتصاد و در سطح استان، نظر استاندار مربوط ملاک عمل خواهد بود.
به منظور شناسایی اموال غیرمنقول مازاد در سطح هر استان و بررسی اولیه مستندات مولدسازی و فروش، کارگروهی با مسئولیت رئیس شورای برنامه ریزی توسعه استان و با عضویت مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و بالاترین مقام اجرایی دستگاه بهرهبردار استان تشکیل می شود.