بومیسازی خط اسکین پاس مجتمع فولاد سبا
عظیمیان،مدیرعامل فولادمبارکه: اجرای اسکین پاس فولاد سبا در کنار کارهای قبلی موجب تقویت و ارتقای دانش فنی شرکت در حوزه تکنولوژی خواهد شد.باید با همکاری تمامی بخشهای شرکت از ظرفیت موجود برای ایجاد دانش فنی برای انجام هرچه بهتر این پروژه نهایت بهره را ببریم.
به گزارش روند بورس امروز،پروژه بومیسازی خط اسکین پاس سبا با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در سال به منظور افزایش سطح کیفی محصولات نهایی و ایجاد ارزشافزوده، بهعنوان اولین خط تولید تمام بومیسازی (شده) صنعت فولاد کشور از مردادماه امسال آغاز شده و بخش بزرگی از فاز مهندسی آن بهدست کارشناسان توانمند فولادمبارکه انجام شده است.
محمدمهدی بانک مسئول پروژه توسعه خط نورد مجتمع فولاد سبا (خط اسکین پاس) در جلسهای با حضور مدیرعامل و معاونان تکنولوژی و خرید، مشاور مدیرعامل و اعضای تیم پروژه در محل شورای معاونان گفت: فازهای مهندسی پروژه رو به اتمام است و عقد قرارداد تامین تجهیزات برقی و مکانیک نیز وارد فاز اجرا شده است.
وی افزود: طبق برنامهریزی تا پایان امسال قراردادهای ساخت ابلاغ خواهد شد. علاوه بر این، قرارداد طراحی اتوماسیون و بخش برق این پروژه نیز با شرکت ایریسا درحال انجام است.
حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل فولادمبارکه نیز در این جلسه بر حساسیت انجام این پروژه با اتکا به توانمندیهای داخلی تاکید کرد و گفت: اجرای اسکین پاس فولاد سبا در کنار کارهای قبلی موجب تقویت و ارتقای دانش فنی شرکت در حوزه تکنولوژی خواهد شد.
وی با ارائه رهنمودهایی برای اجرای هرچه بهتر و سریعتر این پروژه افزود: باید با همکاری تمامی بخشهای شرکت از ظرفیت موجود برای ایجاد دانش فنی برای انجام هرچه بهتر این پروژه نهایت بهره را ببریم. براساس این گزارش، همچنین برای اولینبار در کشور دستگاه اندازهگیری دمای مذاب در ریختهگری بهدست توانمند متخصصان واحد برق و اتوماسیون ریختهگری مجتمع فولاد سبا با کمتر از یکبیستم قیمت دستگاه مشابه خارجی، بومیسازی شد و با موفقیت مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
محمد عسکری کارشناس برق و اتوماسیون ریختهگری مجتمع فولاد سبا و طراح و مجری این پروژه گفت: با تحریم دستگاه اندازهگیری دما (مولتی لب) و کارتهای جانبی آن، اندازهگیری دما در ریختهگری مداوم با مشکلات عدیدهای مواجه شده بود و ازآنجاکه رسیدن به دمای مطلوب در ریختهگری از اهمیت خاصی برخوردار است، بر آن شدیم تا این دستگاه را بومیسازی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه اطلاع مستمر از دمای دقیق مذاب (تاندیش) در ریختهگری تختال نازک از اهمیت زیادی برخوردار است، افزود: بسیاری از تصمیمگیریها از جمله شروع یا ادامه فعالیت، تنظیم سرعت و برخی دیگر از پارامترهای ریختهگری، متناسب با دمای ذوب انجام میشود.
عسکری با اشاره به اینکه طراحی و برنامهنویسی این دستگاه در واحد اتوماسیون و ابزار دقیق مجتمع فولاد سبا انجام شد، افزود: سیستم بومیسازیشده بدون نیاز به کارتهای ارتباط با شبکه اتوماسیون صنعت، امکان اندازهگیری دما را فراهم میکند.
کارشناس برق و اتوماسیون ریختهگری مجتمع فولاد سبا اظهار کرد: با بهرهبرداری موفقیتآمیز از دستگاه بومیسازیشده، خرابی قطعات به میزان قابلملاحظهای کاهش یافته که این اتفاق صرفهجویی اقتصادی چشمگیری را در پی دارد.
سیدمهدی هاشمی، سرپرست تعمیرات ریختهگری مجتمع فولاد سبا نیز گفت: ازنظر اقتصادی قیمت تمامشده دستگاه بومیسازیشده کمتر از یکبیستم مشابه خارجی است؛ ضمن اینکه با بهینهسازیهای انجامشده دقت عملکرد، افزایش آماده بهکاری و همچنین امکان اجرای این پروژه در سایر خطوط فولادسازی و ریختهگری گروه فولادمبارکه از دیگر مزایای اجرای این پروژه است.