الزامی برای سرمایهگذاری شرکتهای بیمهای در بورس نیست
به گزارش روند بورس امروز، معصوم ضمیری مدیرعامل شرکت بیمه پاسارگاد در واکنش به اخبار منتشر شده، پیرامون الزام شرکتهای بیمه برای سرمایه گذاری ۴۰ درصدی درآمد در بازار سرمایه گفت: طرح این موضوع احتمالاً برداشتی اشتباه از آیین نامه شماره ۹۷ است. در این آیین نامه در ارتباط با سرمایه گذاری در بورس به […]
به گزارش روند بورس امروز، معصوم ضمیری مدیرعامل شرکت بیمه پاسارگاد در واکنش به اخبار منتشر شده، پیرامون الزام شرکتهای بیمه برای سرمایه گذاری ۴۰ درصدی درآمد در بازار سرمایه گفت: طرح این موضوع احتمالاً برداشتی اشتباه از آیین نامه شماره ۹۷ است. در این آیین نامه در ارتباط با سرمایه گذاری در بورس به ۴۰ درصد اشاره شده است اما الزامی در این رابطه نیست.
ضمیری خاطرنشان کرد: مادۀ چهار آیین نامه دقیقاً به این موضع اشاره کرده است و خرید سهام شرکتهای پذیرفته شده، نزد شرکت بورس اوراق بهادار تهران یا شرکت فرابورس ایران حداکثر ۴۰ درصد است. این سقف برای شرکتهای بیمه معین شده است. از سویی این شرکتها بیشتر از حد مذکور توان خریداری سهم ندارند.
وی افزود: شرکتهای بیمه نمیتوانند ذخایرشان را که پشتوانهی تعهداتشان است بیش از این وارد بازار سرمایه نمایند. اگر در مطبوعات اشاره به الزام بیمهها شده است، برداشتی اشتباه است و در حقیقت، دستورالعمل به نحو دیگری ذکر شده است. شورای عالی بیمه ماده ۴ آیین نامه شماره ۹۷ به صراحت به این موضوع پرداخته است.
مدیرعامل شرکت بیمه پاسارگاد در ادامه بیان کرد: شرکتهای بیمهای این امکان را دارند که تا ۴۰ درصد از ذخایرشان را سهام خریداری نمایند و اجازه خرید بیش از این مقدار سهام را ندارند. در گذشته سقف خریداری سهام ۳۰ درصد بوده است که در حال حاضر ۱۰ درصد به آن اضافه شده اما اختیار انجام یا عدم انجام این افزایش با شرکتها است. به این علت که ریسک سهام خریداری شده برای شرکتها خواهد بود. شرکتها در این خصوص اختیار دارند که هیچ سهمی نخرند یا تمام میزان۴۰ درصد را تا نهایت سقف سهام خریداری کنند.
ضمیری اظهار داشت: این موضوع در گذشته هم مطرح بوده است و بیمه مرکزی تنها ۱۰ درصد به این مقدار اضافه کرده است تا شرکتهای بیمه بتوانند فعالیت خود را در بازار سرمایه افزایش دهند اما باید به این نکته توجه کرد که در این رابطه مکلف نیستند و برای آنها اجباری وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت بیمه پاسارگاد با اشاره به روند بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه ما اگر یک بازار پویا با بازدهی مناسب باشد، شرکتهای بیمه نیز توان پاسخ گویی به تعهداتشان را خواهند داشت. بازار سرمایه محل مناسبی برای سرمایه گذاری است اما منوط به آن که این بازار دارای ریسک متوسط و بازدهی متوسط باشد.
ضمیری در نهایت تاکید کرد: متأسفانه بازار ما ریسکهای بالا و پایین زیادی دارد و این امر برای تعهدات مردمی که تحت عنوان ذخایر بیمهها می باشند خطرناک است. در این راستا بیمه مرکزی محدودیت هایی برای شرکت های بیمه قرار داده است و در آییننامۀ مربوطه، سرمایهگذاری مجاز را طبقهبندی نموده است.