افزایش ۱۱درصدی صادرات محصولات معدنی فلزی در ۶ ماههی نخست امسال
به گزارش روند بورس امروز الهه مکری اظهار کرد: در ۶ ماه ابتدایی سالجاری، محصولات معدنی فلزی به ارزش ۳۸۹۱میلیون دلار و به وزن تقریبی ۸/ ۱۵میلیون تن صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷/ ۱۱درصد رشد ارزشی و ۳/ ۲۷درصد رشد وزنی داشته است. رئیس گروه معدن و صنایع معدنی سازمان توسعه و نوسازی […]
به گزارش روند بورس امروز الهه مکری اظهار کرد: در ۶ ماه ابتدایی سالجاری، محصولات معدنی فلزی به ارزش ۳۸۹۱میلیون دلار و به وزن تقریبی ۸/ ۱۵میلیون تن صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷/ ۱۱درصد رشد ارزشی و ۳/ ۲۷درصد رشد وزنی داشته است.
رئیس گروه معدن و صنایع معدنی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) افزود: در مدت یاد شده، شمش فولادی یکی از مهمترین محصول صادراتی بخش معدنی فلزی، هزار و ۱۹۸میلیون دلار و پس از آن سنگ و کنسانتره آهن به ارزش ۶۱۷میلیون دلار، صادرات داشته است.
کاتد مس نیز ۲۶۳میلیون دلار، شمش روی ۱۷۴ میلیون دلار و سنگ و کنسانتره مس نیز ۱۱۵ میلیون دلار صادر شده که در مجموع؛ ۵/ ۸۱درصد کل صادرات محصولات معدنی فلزی را در ۶ ماه سالجاری را به خود اختصاص داد.
وی ضمن بیان این که صادرات محصولات معدنی فلزی به چین، اندونزی، غنا، پاکستان و ترکیه افزایش داشته است، گفت: چین، عراق، اندونزی، تایلند، ترکیه، افغانستان، اماراتمتحدهعربی، عمان، پاکستان و غنا، ۱۰ بازار عمده هدف صادراتی محصولات معدنی فلزی ایران در این ۶ ماهه بودهاند که در مجموع ۶/ ۸۵درصد از کل صادرات این بخش را به خود اختصاص دادهاند.
مکری تصریح کرد: محدودیتهای داخلی مقرر بر صادرات مواد و محصولات معدنی، بهویژه فلزات از ابتدای سال گذشته همچون صادرات مشروط به عرضه محصول در بورس کالا و سهمیهبندی میزان صادرات اقلام فلزی، از جمله موارد موثر بر کاهش صادرات برخی اقلام بوده است. علاوه بر این تحریمهای ظالمانه و فشار تحمیلی بعضی کشورها بر برخی از بازارهای صادراتی، مشکلات بانکی و حملونقل از دیگر مواردی است که تاثیر جدی بر پیشبرد اهداف و برنامههای صادراتی کشور در این بخش داشته است.