سیاست ذوب آهن برای بالانس بازار با صادرات ۵۰درصدی محصولات
کرمی،معاون بازاریابی و فروش ذوب آهن اصفهان:طی هفت ماه نخست سال جاری میزان صادرات مجموعه ذوب آهن حدود ۷۰۰ هزار تن است که حدودا ماهی ۱۰۰ هزار تن صادرات از شرکت انجام شده است. محصولات صادراتی شرکت ذوب آهن اصفهان غالبا شامل شمش، میلگرد، تیر آهن اچ و آی، کلاف صنعتی است. ضمن اینکه شرکت به مناطق مختلفی از جهان صادرات داشته است. این صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس، آسیای جنوب شرقی و انگلیس بوده است.
بهزاد کرمی،معاون بازاریابی و فروش ذوب آهن اصفهان در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: طی هفت ماه نخست سال جاری میزان صادرات مجموعه ذوب آهن حدود ۷۰۰ هزار تن است که حدودا ماهی ۱۰۰ هزار تن صادرات از شرکت انجام شده است. محصولات صادراتی شرکت ذوب آهن اصفهان غالبا شامل شمش، میلگرد، تیر آهن اچ و آی، کلاف صنعتی است. ضمن اینکه شرکت به مناطق مختلفی از جهان صادرات داشته است. این صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس، آسیای جنوب شرقی و انگلیس بوده است.
در خصوص تحریمها باید بگویم که بحث تحریم، موضوع جدیدی نیست و شش تا هفت سال است که تحریم ها اعمال شده است. قوانین و مقررات دست و پا گیر داخلی تاثیر بیشتری بر صادرات ما دارد. فضای تحریم ها راه به جایی نیافته است. امسال نسبت به قبل رشد ۳۵ درصدی را در صادرات خواهیم داشت. در حوزه صادرات مشکلات متفاوتی وجود دارد. مسائلی مثل تعهدات ارزی، قوانین گمرکی، افزایش کرایه حمل و نقل مشکل ما و احتمالا سایر شرکتها در حوزه صادرات است.
در مورد بحث نقل و انتقال پول حاصل از صادرات نیز مسائل مختلفی وجود دارد اما صحبت در این حوزه بیشتر جزو مباحث محرمانه هر مجموعه ای است. در سال ۱۳۹۸ هم این تعهدات بر اساس برنامه پیش می رود. سیاست مجموعه ذوب آهن در صادرات حداقل ۵۰ درصد محصولات تولیدی خود است. با توجه به رکود حاکم بر بازار این موضوع کمکی به سایر تولید کننده های داخلی می کند. از این طریق سایر شرکتها نیز محصولات خود را در داخل کشور عرضه می کنند و به این طریق بالانس نسبت عرضه به تقاضا ایجاد می شود.
در این میان قیمت سنگ آهن و مساله صادرات آن موضوعی است که باید به آن پرداخته شود. در حال حاضر قیمت سنگ معدن در شرایط صادراتی حدود ۶۰ تا ۷۰ دلار است؛ با تبدیل این محصول به محصول نیمه نهایی مثل شمش، قیمت محصول نهایی ۴ تا ۵ برابر افزایش خواهدیافت. اگر کالایی ۲ برابر ارزش افزوده داشته باشد، منافع زیادی برای اقتصاد ایران ایجاد می کند.
محصولی با ۵ برابر قیمت صادراتش انجام شود، نهایتا صرف منافع ملی می شود. در نهایت باید کالایی ارائه شود که ارز آوری بیشتری داشته باشد. براین اساس صادرات سنگ آهن منطقی به نظر نمی رسد. اینکه شرکتهای معدنی و همچنین شرکتهای زنجیره تامین محصولات میانی چگونه میتوانند از صادرات محصول نهایی منتفع شوند، جزو سیاست های وزارت صمت است که بهتر و دقیق تر باید، مو شکافی شود. به موجب عرف جهانی کالایی اولویت صادرات دارد که ارزش افزوده خوبی داشته باشد.