ضرورت توسعه حمل ریلی برای پاسخگویی به صنایع معدنی
مدیرعامل شرکت ریل پرداز سیر گفت: در حال حاضر بیشتر از توان و ظرفیتمان تقاضا داریم. این تقاضا بیشتر از سوی بخش مواد معدنی است. هم از سوی مواد معدنی داخلی و هم در بخش بین المللی.
به گزارش روند بورس امروز، فرهنگ طلوعی مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت ریل پرداز سیر در خصوص قرارداد خرید ۴۸۰ دستگاه واگن داخلی گفت: بر اساس قرارداد انجام شده، ۴۸۰ دستگاه واگن با تولید کنندگان داخلی به صورت تفاهم نامه موجود است. این قرارداد در پارت های ۵۰ دستگاهی بوده که تا کنون ۱۰۰ دستگاه آن تحویل شده است. ۵۰ دستگاه در سال ۹۷ و ۵۰ دستگاه در سال ۹۸ تحویل گرفتهایم. برنامه و توافق نامه با تولید کننده داخلی این است که به محض اینکه یک پارت تمام شده، اقدامات را برای پارت بعدی یا ۵۰ واگن بعدی آماده کنیم. برنامه ما این است که تا آخر سال ۵۰ دستگاه سوم را تحویل بگیریم. این بستگی به توان تولیدکننده دارد. مشکلی که در این خصوص وجود دارد این است که سیستم های ترمز اروپایی است و باید وارد شود. به محض اینکه این ها بتوانند تامین ارز را انجام دهند و ثبت سفارش ها نیز انجام شود، قطعات داخلی هم ساخته می شود و به نظر می رسد تا پایان سال ۵۰ دستگاه دیگر هم تحویل ما داده شود.
طلوعی با اشاره به ظرفیت تولید داخلی اظهار داشت: در مجموع تا پایان سال ۱۵۰ دستگاه از ۴۸۰ دستگاه واگن را تحویل گرفتیم. توان تولید داخل بیش از این نیست. چون فقط شرکت ما نیست که تقاضای ساخت واگن دارد و شرکت های دیگر هم در این خصوص وجود دارد. شرکت واگن پارس در شش ماهه نخست سال ۹۸ در کل ۱۵۰ دستگاه واگن تولید کرده که اگر در نیمه دوم سال هم همین مقدار تولید کند، در مجموع ۳۰۰ واگن در سال تولید می کند. از این مقدار سالیانه ۳۰ تا ۳۵ درصد به شرکت ما اختصاص پیدا خواهد کرد. با توجه به صحبت هایی که با یکی دو تولیدکننده دیگر شده است احتمالا سال آینده با گشایشی که در واردات خواهد شد و واگن های بیشتری تحویل بگیریم.
مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت ریل پرداز سیر با تاکید بر افزایش ظرفیت حمل در مجموعه حریل گفت: برای بار مشکلی وجود ندارد. ما در حال حاضر بیشتر از توان و ظرفیتمان تقاضا داریم. این تقاضا بیشتر از سوی بخش مواد معدنی است. هم از سوی مواد معدنی داخلی و هم در بخش بین المللی. تقاضا به حدی است که یا مجبور هستیم این تقاضاها را رد کنیم یا با واگن های اجارهای کار را پیش ببریم. ورود واگن های جدید می تواند بخشی از کار ما را پوشش دهد. هر کدام از این واگن ها معمولا در ماه چیزی حدود ۲ تا ۲.۵ میلیون تن کیلومتر مسافت را طی می کنند. به طور میانگین این ۵۰ واگن می تواند در ماه ۲۰ میلیون تن کیلومتر به ظرفیت ما اضافه کند. این رقم طی شش ماه به ۱۰۰ میلیون تن کیلومتر تا ۱۲۰ میلیون تن کیلومتر خواهد رسید که به همان مقدار روی EPS ما تاثیر مثبت خواهد داشت. نکته مثبت که بسیار مفید تر از تاثیر روی EPS است بحث ماده ۱۲ است.
طلوعی خاطر نشان کرد: ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید همه سرمایه گذاری که در بخش ریلی اتفاق می افتد را جبران می کند. فرض کنید با قیمت های امروز برای ۵۰ واگن ۳۰ میلیارد تومان هزینه می شود. این ۳۰ میلیارد تومان قرار است که در یک بازه زمانی سه ساله از طریق شرکت بهینه سازی مصرف سوخت به مجموعه باز گردد. یک بخشی در قالب تخفیفی است که شرکت راه آهن پرداخت می کند. یک بخشی هم از محل صرفه جویی سوختی که اتفاق می افتد باز می گردد. یعنی عملا پولی بابت خرید واگنها هزینه نمی شود. چون به شرکت بر می گردد و وقتی این هزینه ها به شرکت برگردد اثر بسیار مثبتی روی دارایی های شرکت می گذارد.