ترامپ،تعرفه،ترمز رشد جهانی
مسعود عبدیزدان،کارشناس بازار سرمایه در رابطه با موضوع رشد اقتصاد جهان،با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت. کارشناس بازار سرمایه گفت:سازمان توسعه همکاری های اقتصادی سازمان ملل متحد (OECD) اخیرا در گزارشی از پیش بینی ۳.۸ و ۳.۹ درصدی رشد اقتصاد جهان طی امسال و سال آینده خبر داد. وی افزود:سیاستهای پولی انبساطی توسط بانک […]
مسعود عبدیزدان،کارشناس بازار سرمایه در رابطه با موضوع رشد اقتصاد جهان،با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.
کارشناس بازار سرمایه گفت:سازمان توسعه همکاری های اقتصادی سازمان ملل متحد (OECD) اخیرا در گزارشی از پیش بینی ۳.۸ و ۳.۹ درصدی رشد اقتصاد جهان طی امسال و سال آینده خبر داد.
وی افزود:سیاستهای پولی انبساطی توسط بانک های مرکزی کشورها و تمایل بیشتر سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در پروژه ها دلیل اصلی این رشد عنوان شده است. این در حالیست که جهان در آستانه یک جنگ تجاری تمام عیار میان ایالات متحده و اصلی ترین متحدان این کشور مانند کانادا،مکزیک و اتحادیه اروپا از یک سو و چین از سوی دیگر قرار دارد و این امر می تواند ضربه بزرگی به بدنه اقتصاد دنیا بوده و عملا از تحقق پیش بینی OECD جلوگیری نماید.
عبدیزدان اشاره کرد:تمهیدات حفاظتی اعمال شده از سوی امریکا که شامل تعرفه ۲۵ درصدی بر فولاد و ۱۰ درصد بر آلومینیوم وارداتی از دیگر تولیدکنندگان در جهان (به غیر از کره_جنوبی،آرژانتین،برزیل و استرالیا) می باشد، روند آتی بازار آمریکا و صنعت فولاد جهان را در هاله ای از ابهام فرو برده است.کاهش واردات فولاد به امریکا باعث افزایش قیمت در بازار داخلی شده و تاثیر منفی خود را بر صنایع پایین دستی فولاد این کشور اعمال خواهد نمود.در نتیجه ی گران شدن محصولات تولیدی در صنایع پایین دستی، رقابت پذیری تولیدات امریکایی در بازارهای صادراتی کاهش خواهد یافت.
وی در ادامه گفت:از سوی دیگر، افزایش قیمت کالاها باعث رشد تورم در امریکا شده و فدرال رزرو را مجاب به افزایش بیش از دفعات اعلام شده نرخ بهره برای سال ۲۰۱۸ می نماید. این مسئله بر سودآوری شرکتها تاثیر منفی گذاشته و سرمایه گذاران را از سرمایه گذاری بیشتر در خاک امریکا منصرف خواهد نمود. به علاوه، کشورهای قرارگرفته تحت تعرفه های امریکا به طور حتم دست به اقدامات تلافی جویانه علیه واشنگتن خواهند زد. این تحرکات باعث خواهد شد تا سطح واردات دیگر کشورها از ایالات متحده کاهش یافته و مناسبات جهانی به طرز چشمگیری محدود شوند که تاثیر منفی بر رشد اقتصاد جهان خواهد داشت.
کارشناس بازار سرمایه گفت:اخیرا چین اعلام کرد که به تلافی احتمال اعمال تعرفه بر ۵۰ میلیارد دلار ارزش کالاهای چینی،واردات سویا و ذرت از امریکا را کاهش خواهد داد.اروپا نیز لیستی بالغ بر ۲.۸ میلیارد دلار کالاهای وارداتی از امریکا را به کمیسیون اروپا ارائه کرده تا تعرفه های مناسب را برای آنها در نظر بگیرد.جنگ تجاری مانند سایر جنگ ها به نفع هیچیک از طرفین درگیر آن نیست و باعث خواهد شد تا اقتصاد دنیا دچار عقبگرد شود.
وی خاطره نشان کرد:دونالد ترامپ اما از این حربه برای بالا بردن قدرت چانه زنی خود در گرفتن امتیازات از طرف های میزهای مذاکره استفاده می نماید؛خروج اروپا از برجام، دادن امتیازات بیشتر به امریکا در پیمان نفتا توسط مکزیک و کانادا و افزایش واردات کالاهای امریکایی به چین.ترفندی که شاید در کوتاه مدت آثار اقتصادی مثبتی برای کابینه ترامپ در بر داشته باشد، اما در بلند مدت آثار مخرب خود چه در امریکا و چه در دنیا را نمایان خواهد نمود.