جزئیات مجمع بانک سینا: از تجدید ارزیابی داراییها تا واگذاری سهام و چالشهای مالی
در مجمع سالانه بانک سینا، حسابرسان و مدیران مالی به تشریح چالشهای تجدید ارزیابی داراییها، محدودیتهای ناشی از تحریمها، و برنامههای واگذاری سهام پرداختند. مدیر مالی بانک با اشاره به رعایت استانداردهای بانک مرکزی در صورتهای مالی و فروش ملکهای مازاد، از تلاش برای افزایش سودآوری و بازگشت قیمت سهام به ارزش ذاتی خبر داد. همچنین، واگذاری ۳۳ درصد از سهام بانک تا مرداد ۱۴۰۴ در دستور کار قرار دارد.
به گزارش بورس امروز؛ در مجمع عمومی عادی سالانه بانک سینا برای سال منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳، حسابرس در تشریح موضوع تجدید ارزیابی داراییهای ثابت اشاره کرد و بیان داشت: “در مورد استاندارد حسابداری مربوط به تجدید ارزیابی داراییهای ثابت مانند زمین و ساختمان، به دلیل عدم دسترسی به اطلاعات کامل، تعیین تعدیلات لازم امکانپذیر نبود. طبق ماده ۱۴ قانون تولید و خدمات کشور، این تجدید ارزیابی هر ۵ سال انجام میشود و بانک در سال ۱۳۹۹ از این محل افزایش سرمایه داده است.”
وی افزود: “انشالله در سال ۱۴۰۴ این موضوع را انجام خواهیم داد و بحث معافیت مالیاتی نیز مطرح خواهد شد.”
حمیدرضا ایروانی، مدیر مالی، در توضیح این بند اظهار داشت: ” علت اصلی اختلاف بین فرمت صورتهای مالی بانک مرکزی و سازمان حسابرسی این بود که سال گذشته بانک با در نظر گرفتن فرمت نمونه سازمان حسابرسی عمل کرد، اما بانک مرکزی شرطی در مجوز ما گذاشت که فرمت بانک مرکزی را رعایت کنیم. به همین دلیل امسال فرمت بانک مرکزی را رعایت کردیم.”
وی در ادامه به موضوع ملک تملیکی اشاره کرد و گفت: “در مورد ملک تملیکی متعلق به یکی از شرکتهای زیرمجموعه آیتی، مراحل انتقال آن به فاز نهایی رسیده و در حال اخذ مجوز نهایی از بانک مرکزی هستیم. با توجه به اینکه این انتقال اثر بااهمیتی بر صورت مالی ندارد و بانک را در معرض مالیات بیشتر قرار نمیدهد، این کار را انجام ندادیم.”
حسابرس قانونی در ادامه جلسه به بندهای قابل گزارش اشاره کرد و یادآور شد: “بند چهارم گزارش مربوط به حسابهای قابل گزارشگری است و بند ششم بر مبنای یادداشت توضیحی ۴۳ در خصوص مالیات موضوع ماده ۵ قانون تولید مسکن تأکید دارد.”
ایروانی، مدیر مالی بانک سینا در پاسخ به این بخش، توضیح داد: “در مورد مالیات موضوع ماده ۵، ما در سالهای اول و دوم نامهای از وزارت راه داریم که نشان میدهد کلیه تعهدات خود را انجام دادهایم. در سال سوم نیز سهمیه خود را به میزان حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان اجرا کردهایم و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.”
وی در مورد فروش یک ملک نیز افزود: “ما ملکی داشتیم که فرآیند فروش آن تا ۲۸ اسفند به طول انجامید و در سال ۱۴۰۴ سند آن را ثبت خواهیم کرد. این موضوع در برگههای تشخیص مالیاتی ما منعکس شده است.”
ایروانی، در ادامه جلسه در پاسخ به نگرانی سهامداران از ارزش سهام بانک گفت: ” قیمت سهام در بازار تابع عرضه و تقاضاست و تمام اطلاعات لازم مانند فروش ملک در سامانه کدال منتشر شده است. تلاشهای ما در راستای افزایش سودآوری ادامه دارد و امیدواریم قیمت سهام به ارزش ذاتی خود بازگردد.”
نماینده حسابرس و بازارس قانونی در ادامه به موضوع محدودیتهای بانکهای خارجی اشاره کرد و بیان داشت: “در مورد مبلغ ۱۰۳۰۸ میلیارد تومان سپرده در بانکهای خارجی و وضعیت ساختمان نیاوران باید گفت که این محدودیتها ناشی از تحریمهای ظالمانه است.”
مدیر مالی بانک سینا در تکمیل این بحث افزود: “حدود ۶۳۲ میلیارد تومان از این مبلغ متعلق به بانک مرکزی و ۴۰۰ میلیارد تومان متعلق به خود بانک است که پس از رفع تحریمها قابل دسترسی خواهد بود. در مورد ساختمان نیاوران نیز این ملک در اختیار مرکز پژوهشی مجلس است.”
حسابرس قانونی در بخش دیگری از گزارش خود به موضوع واگذاری سهام اشاره کرد و گفت: “طبق مجوز بانک مرکزی، موافقت شده است که ۳۳ درصد از سهام بانک واگذار شود. در حال حاضر، بنیاد مستضعفان و شرکتهای وابسته حدود ۳۶ تا ۳۴ درصد سهام را در اختیار دارند.”
یکی از ناظران مجمع نیز در این زمینه توضیح داد: “فرآیند واگذاری سهام آغاز شده و بخشی از سهام مازاد در سال ۱۴۰۳ واگذار شد. اخذ مجوز از سازمان بورس برای انتقال باقیمانده سهام در حال انجام است و انتظار میرود تا پایان تیر یا اوایل مرداد این مجوز صادر شود.”
رئیس مجمع در پایان جلسه با اشاره به برنامههای آینده، گفت: “انشالله امسال فروش سهام شرکتهای زیرمجموعه نیز به نتیجه خواهد رسید.”
ایروانی، مدیر مالی بانک سینا در تکمیل صحبتهای رئیس مجمع افزود: “فقط شرکت صندوق توسعه ملی بود که در برنامه زمانبندی خود اعلام کرده بود پرداختها را انجام خواهد داد.”