بانک سینا به باشگاه بانکهای تراز اول کشور پیوست
“سرمایه بانک که در ابتدای تأسیس یک میلیارد تومان بود، در سال ۱۴۰۳ به ۵۳۵۰ میلیارد تومان رسیده است و بر اساس دستورالعملهای بانک مرکزی، برنامهریزی کردهایم که این رقم را تا ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش دهیم. خوشبختانه تمام مقدمات و تمهیدات لازم برای این افزایش سرمایه فراهم شده و تا پایان سال جاری به این هدف مهم دست خواهیم یافت.”
مدیرعامل بانک سینا در مجمع عمومی عادی سالانه این بانک از دستیابی به رتبه پنجم رشد منابع در شبکه بانکی کشور خبر داد و اعلام کرد: بانک سینا با رشد ۴۹ درصدی منابع، ۷۰ درصد افزایش سود خالص و رساندن سهم خود از بازار پول به ۱.۱۶ درصد، در سال ۱۴۰۳ به جمع بانکهای برتر کشور پیوسته است.
به گزارش بورس امروز؛ علی ابدالی مدیرعامل بانک سینا در ابتدای مجمع عادی سالانه این بانک برای سال منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ در خصوص شبکه گسترده شعب تاکید کرد: “در حال حاضر شبکه گسترده ما شامل ۳۰۸ شعبه اصلی، ۳۲ باجه و در مجموع ۳۴۰ واحد عملیاتی است که بخشی از آنها در تهران و مابقی در شهرستانهای مختلف کشور مستقر هستند. این گستردگی شبکه به ما امکان ارائه خدمات بهتر به مشتریان در سراسر کشور را میدهد.”
وی به موضوع سرمایه بانک اشاره و یادآور شد: “سرمایه بانک که در ابتدای تأسیس یک میلیارد تومان بود، در سال ۱۴۰۳ به ۵۳۵۰ میلیارد تومان رسیده است و بر اساس دستورالعملهای بانک مرکزی، برنامهریزی کردهایم که این رقم را تا ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش دهیم. خوشبختانه تمام مقدمات و تمهیدات لازم برای این افزایش سرمایه فراهم شده و تا پایان سال جاری به این هدف مهم دست خواهیم یافت.”
ابدالی در تشریح اهمیت منابع بانکی گفت: “در صنعت بانکداری، منابع ورودی مهمترین عامل موفقیت محسوب میشود. در سال ۱۴۰۳ با وجود شرایط ریاضت نقدینگی و سیاستهای کنترل نقدینگی بانک مرکزی، موفق به رشد ۴۵ درصدی در منابع شدیم.”
وی ابزود: “در حالی که رشد نقدینگی در کشور ۲۹ درصد بود، بانک سینا رشد ۴۹ درصدی منابع را تجربه کرد که این امر ما را در رتبه پنجم بانکهای کشور از این نظر قرار داد.”
ابدالی با اشاره به جشن چهلمین سال تأسیس بانک خاطرنشان کرد: “در هشتم خردادماه جشن ۴۰ سالگی بانک سینا را برگزار کردیم. در طول این چهار دهه، همکاران ما در بانک سینا نشان دادند که چه توانمندیهای بالایی دارند. به عنوان نمونه، در طول ۱۲ ماه، ترازنامه بانک را از ۸۰ هزار میلیارد تومان به نزدیک ۱۲۰ هزار میلیارد تومان رساندند که این یک کار بزرگ و قابل تقدیر است.”
وی با افتخار از افزایش سهم بانک سینا از بازار پول کشور را به یک درصد خبر داد و گفت: “در سالهای گذشته این عدد همیشه زیر یک درصد بود، اما در سال گذشته به ۱.۱۶ درصد رسید و برای سال جدید برنامهریزی کردهایم که این سهم را باز هم افزایش دهیم.”
در بخش کیفیت منابع، مدیرعامل بانک سینا توضیحات مفصلی ارائه داد: “در کنار کمیت منابع، کیفیت آن نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. سپرده جاری که یکی از مهمترین و ارزانترین منابع بانکی محسوب میشود، در پایان سال ۱۴۰۳ به ۴۱ درصد رسید که رشد ۷۳ درصدی را نشان میدهد. همچنین ۶۴ درصد از منابع بانک ما شامل سپردههای ارزانقیمت (زیر ۵ درصد) است که این ترکیب بهینه به ما امکان میدهد در ارائه تسهیلات، تعهدات و خدمات بانکی، مانور بهتری داشته باشیم. نکته قابل توجه این است که با وجود رشد ۴۵ درصدی منابع، ترکیب کیفیت آن تغییر نکرده که این نشاندهنده مدیریت صحیح همکاران ما در این زمینه است.”
وی در ادامه به عملکرد تسهیلاتدهی بانک اشاره کرد: “در بخش تسهیلات، رشد ۶۱ درصدی را در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل تجربه کردیم و در بخش تعهدات نیز رشد چشمگیر ۱۱۵ درصدی داشتیم و از ۴۷ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به رقم قابل توجهی در سال ۱۴۰۳ رسیدیم. این ارقام نشان میدهد بانک سینا به سهم خود نقش مؤثری در تأمین مالی اقتصاد کشور داشته است.”
در بخش مطالبات غیرجاری، ابدالی توضیح داد: “مطالبات غیرجاری بانک در سال ۱۴۰۲ حدود ۲ درصد بود که در سال ۱۴۰۳ به ۲.۹ درصد افزایش یافت. این افزایش عمدتاً ناشی از تغییر روش طبقهبندی مطالبات طبق دستورالعمل جدید بانک مرکزی بوده است. با این وجود، این رقم همچنان بسیار پایینتر از حد استاندارد تعیینشده توسط بانک مرکزی است که نشاندهنده رعایت دقیق اصول اعتبارسنجی و بهداشت اعتباری توسط همکاران ما و همچنین تعهد بالای مشتریان در بازپرداخت تسهیلات است.”
وی با اشاره به عملکرد درخشان بخش ارزی بانک تاکید کرد: “یکی از دستاوردهای مهم سال گذشته، عملکرد بسیار خوب بخش ارزی بانک بود. سود حاصل از عملیات ارزی در سال ۱۴۰۳ به ۱۶،۶۱۴ میلیارد ریال رسید که در مقایسه با ۲،۸۲۱ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲، رشد خیرهکننده ۱۳۴ درصدی را نشان میدهد. جالب اینجاست که ۳۰ درصد از کل کارمزدهای بانک ما از عملیات ارزی حاصل شده است که این موضوع اهمیت راهاندازی و توسعه این بخش را به خوبی نشان میدهد.”
مدیرعامل بانک سینا در تشریح عملکرد سودآوری بانک اظهار داشت: “سود خالص بانک از ۱،۸۸۶ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به ۳،۲۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ رسید که رشد ۷۰ درصدی را نشان میدهد. نکته حائز اهمیت این است که ۸۸ درصد این سود، ناشی از عملیات اصلی بانکداری است که نشاندهنده سلامت و استحکام مالی بانک است.”
وی در ادامه به شاخصهای مالی مهم اشاره کرد: “از نظر نسبت کفایت سرمایه که یکی از شاخصهای مهم سلامت بانکها محسوب میشود، بانک مرکزی حداقل ۸.۸ درصد را تعیین کرده است. بانک سینا نه تنها این حداقل را رعایت کرده، بلکه در بین ۷ بانک برتر کشور از این نظر قرار دارد. این موضوع نشان میدهد بانک ما از تابآوری مالی خوبی برخوردار است و میتواند ریسکهای خود را به خوبی مدیریت کند.”
در بخش شاخصهای بازدهی، ابدالی افزود: “نرخ بازده حقوق صاحبان سهام (ROE) که مورد توجه ویژه سهامداران است، در سال ۱۴۰۳ به ۳۹.۴ درصد رسید که نسبت به سال قبل ۳۳ درصد رشد داشته است. همچنین نرخ بازده داراییها (ROA) از ۲.۳ درصد به ۲.۷ درصد بهبود یافته که همه اینها نشاندهنده مدیریت صحیح منابع و مصارف در بانک است.”
مدیرعامل بانک سینا با افتخار از دستاوردهای غیرمالی بانک گفت: “یکی از مهمترین دستاوردهای بانک سینا، اعتبار و خوشنامی آن در بین مشتریان و همچنین نزد بانک مرکزی به عنوان ناظر بازار پول است. بانک مرکزی در اعطای سقف تسهیلات، به بانک سینا حداکثر مجوز (۲ درصد) را داده است، در حالی که بسیاری از بانکها بین ۱ تا ۱.۵ درصد مجوز دریافت کردهاند. این موضوع نشاندهنده اعتماد regulator به بانک ما است.”
ابدالی در پایان به برنامههای سال ۱۴۰۴ پرداخت و گفت: “برای سال جدید، چهار راهبرد اصلی را دنبال خواهیم کرد: اولاً توسعه عملیات ارزی را با قدرت ادامه خواهیم داد. ثانیاً افزایش مقیاس ترازنامه را در دستور کار داریم. ثالثاً توسعه بانکداری اجتماعی و رابعاً گسترش بانکداری دیجیتال را پیگیری خواهیم کرد. همه این برنامهها در چارچوب قوانین و مقررات بانک مرکزی و سازمان بورس اجرا خواهد شد.”
وی در پایان تاکید کرد: “در سال ۱۴۰۳ بانک سینا در رشد منابع جزو ۵ بانک برتر و در نسبت کفایت سرمایه جزو ۷ بانک برتر کشور بود. برای سال ۱۴۰۴ با تکیه بر چهار دهه تجربه موفق در صنعت بانکداری، برنامهریزی کردهایم که این جایگاه را ارتقا بخشیده و سهم بیشتری از بازار پول کشور را به دست آوریم.”