فولاد خراسان: افزایش سرمایه و مشارکت در اوپال در دستور کار
در مجمع عمومی سالیانه فولاد خراسان، سهامداران خواستار پرداخت سریعتر سود سهام و اصلاح اساسنامه شدند. در حالی که انتقاداتی به سودآوری شرکت و کاهش شاخصهای مالی وارد شده، مدیرعامل از برنامههای افزایش سرمایه از محل صرف سهام و انتشار اوراق در سال ۱۴۰۴ برای تامین مالی پروژهها و ارتقای جایگاه شرکت در بورس خبر داد. فولاد خراسان همچنین با پیشبینی تشدید تحریمها، بر سرمایهگذاری در مواد اولیه و ذخیرهسازی کالاهای استراتژیک تمرکز کرده و در یک مشارکت بزرگ با فولاد مبارکه، در مزایده اوپال (بانک پارسیان) شرکت کرده است.
به گزارش بورس امروز؛ در مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت فولاد خراسان برای سال مالی ۱۴۰۳، سهامداران سوالات و ابهامات خود را در مورد عملکرد مالی، افزایش سرمایه، تأمین مالی پروژه کنسانتره، زمان پرداخت سود سهام و سایر موضوعات مطرح کردند. مدیرعامل این شرکت و دبیر مجمع به این پرسشها پاسخ دادند و استراتژیهای کلیدی شرکت را تشریح کردند.
مدیریت هوشمندانه فروش و حفظ حاشیه سود کلید عملکرد موفق سه ماهه آخر سال ۱۴۰۳
طهمورث جوان بخت، مدیر عامل شرکت فولاد خراسان در خصوص عملکرد موفق سه ماهه آخر سال و حاشیه سود بالای شرکت با اشاره به تجربه خود در بازار سرمایه و هیئت مدیره بورس، تاکید کرد: ما آزمون و خطاهای خود را طی کردهایم و اطلاعات دقیق داریم که چه زمانی باید محصول شرکت را بفروشیم.
وی در ادامه به نحوه مدیریت فروش محصولات شرکت، به ویژه میلگرد، اشاره کرد و گفت: در حالی که قیمت میلگرد در بازار به زیر ۳۲ تومان نرسید، ما با حفظ تحمل و عدم فروش در زمانهای نامناسب، توانستیم حاشیه سود خود را تا ۷۰ درصد افزایش دهیم.
مدیرعامل فولاد خراسان همچنین به روشهای ایجاد نقدینگی در شرکت اشاره و تصریح کرد: با استفاده از روشهای عرضه و فروش، حتی در صورت تقاضای کمتر از حد انتظار، توانستیم محصولات خود را با قیمتهای بالاتر به فروش برسانیم.
وی با تاکید بر اهمیت رقابت در بازار، افزود: فولاد خراسان با فروش محصولات خود با حاشیه سود ۱۱۸ درصدی نسبت به شمش، در مقایسه با سایر شرکتها که این رقم ۱۰۸ درصد است، عملکرد بهتری داشته است.
جوانبخت خاطرنشان کرد: این روش مدیریت فروش که از سال ۱۴۰۲ آغاز شده، در سال ۱۴۰۳ نیز ادامه یافته و نتایج مثبتی را برای شرکت به ارمغان آورده است.
فولاد خراسان: شفافسازی ابهامات مالی و چشمانداز مثبت برای سال ۱۴۰۴
یکی از سهامداران با اشاره به هزینههای شرکت در صورتهای تفصیلی و مغایرت آمار پرسنل در گزارشهای مختلف، خواستار شفافسازی در این خصوص شد. دبیر مجمع در این خصوص، اظهار داشت که عدد ۲۵۰۰ نفر شامل پرسنل امانی و پیمانی است و عدد ۱۶۰۰ نفر مربوط به پرسنل تحت استخدام مستقیم شرکت میباشد. این موضوع به دلیل استفاده شرکت از تامین نیروی پیمانکار به واسطه نوع فعالیتهایش صورت گرفته و در صورتهای مالی به صورت جداگانه گزارش شده است..
در ادامه، سهامداری در خصوص رشد سود عملیاتی شرکت در مقایسه با سایر شرکتهای صنعت فولاد، خواستار پیشبینی روند این موضوع در سال ۱۴۰۴ شد. دبیر مجمع با اشاره به استاندارد جدید طبقهبندی حسابها، توضیح داد که تقسیم سود شرکتهای زیرمجموعه در راستای زنجیره ارزش شرکت اصلی، در درآمدهای عملیاتی شناسایی شده و این موضوع مستقیماً بر سود عملیاتی شرکت اثر میگذارد.
مدیرعامل فولاد خراسان نیز با اشاره به اقدامات انجام شده در سال ۱۴۰۳ برای افزایش بهروری، کاهش قیمت تمام شده و اصلاح فرایندها، گفت: “با وجود عدم قطعیت در خصوص شرایط بازار و قیمتهای جهانی، با استراتژیهایی که تدوین کردهایم، امیدواریم برتری خود را نسبت به سایر فولادسازان در سال ۱۴۰۴ نیز حفظ کنیم.
فولاد خراسان: بودجهبندی محتاطانه برای سال ۱۴۰۴ و تأمین مالی پروژه کنسانتره
در مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت فولاد خراسان، سوالاتی در خصوص بودجهبندی سال ۱۴۰۴ و تأمین مالی پروژه کنسانتره توسط سهامداران مطرح شد و پاسخهایی از سوی مدیرعامل و دبیر مجمع ارائه گردید.
یکی از سهامداران با اشاره به عملکرد بهتر شرکت در سال ۱۴۰۳ نسبت به بودجه پیشبینی شده، در خصوص بودجه سال ۱۴۰۴ سوال کرد و خواستار توضیح در خصوص محتاطانه بودن یا نبودن آن شد. دبیر مجمع در این خصوص، تأکید کرد که بودجه بر اساس قوانین و مقررات سازمان بورس در سامانه کدال بارگذاری شده و هرگونه تعدیل در صورتهای مالی سه ماهه، به اطلاع سهامداران خواهد رسید.
همچنین، سهامداری دیگر که خود را نماینده سهامداران خرد فولاد خراسان در پروژه کنسانتره معرفی کرد، در خصوص افزایش سرمایه ۸۰۰۰ میلیارد تومانی و آورده آن در آینده سوال کرد.
طهمورث جوانبخت، در این خصوص، اظهار داشت: برای تامین مالی پروژه کنسانتره، تا کنون مبلغی از طریق قراردادها و افزایش سرمایه جذب شده است. با توجه به اینکه بیش از ۷۰ درصد تجهیزات این پروژه وارداتی است، تامین مالی آن به صورت قراردادی دشوار است. در حال حاضر، ۴۵۰۰ میلیارد تومان از افزایش سرمایه به صورت علیالحساب برای واردات تجهیزات در حال پرداخت است تا بتوانیم تا پایان سال تست گرم پروژه را انجام دهیم.
وی با اشاره به سرمایهگذاری ۱۰ همت در این پروژه، افزود: تامین مالی این پروژه از طریق افزایش سرمایه و تسهیلات انجام خواهد شد. اگر سهامداران صلاح بدانند، میتوان بخشی از سود را برای تکمیل پروژه اختصاص داد. لازم به ذکر است که این پروژه در دو سال گذشته پیشرفت کمی داشته و تنها با صرف ۴۶ میلیون یورو ارز، توانستهایم پیشرفت قابل توجهی را رقم بزنیم.
مدیرعامل فولاد خراسان با تأکید بر سوددهی بالای پروژه کنسانتره، تاکید کرد: این پروژه با حاشیه سود بسیار بالایی نسبت به سایر محصولات فولادی، میتواند به افزایش سودآوری شرکت کمک کند. بهرهبرداری از این پروژه با توجه به نرخ گاز فعلی، ضروری است.
افزایش هزینهها و زمان پرداخت سود سهام در فولاد خراسان
در ادامه مجمع عمومی عادی سالیانه مدیرعامل شرکت فولاد خراسان، به سوالات سهامداران در خصوص افزایش هزینهها، زمان پرداخت سود سهام و ساختار سهامداری نیز پاسخ داد.
سهامداری با انتقاد از تاخیر در پرداخت سود سهام، خواستار اصلاح اساسنامه و پرداخت سریعتر سود نقدی شد و پیشنهاد کرد پرداخت سود پس از برگزاری مجمع و تقسیم سود نقدی، بلافاصله انجام شود. دبیر مجمع در این خصوص اعلام کرد که هیئت رئیسه در خصوص زمانبندی پرداخت سود سهام تصمیمگیری خواهد کرد و ممکن است پرداخت سود در بازه زمانی کوتاهتری نسبت به چهار ماه انجام شود.
مدیر عامل فولاد خراسان، در خصوص ساختار سهامداری و درصد پایین سهامداران حقیقی (۴ درصد)، خاطر نشان کرد که سهام شناور واقعی شرکت حدود ۱.۵ درصد است و سهامداران عمده تمایلی به عرضه سهام خود در بازار ندارند. وی افزود، به همین دلیل، شرکت برای افزایش شناوری سهام و استفاده از معافیتهای مالیاتی، نماد خود را از بازار اول به بازار دوم بورس تهران منتقل کرده است.
جوانبخت اظهار داشت: این اقدام به منظور ارتقای تابلوی سازمان بورس برای شرکت و افزایش شناوری سهام انجام شده است.
لازم به ذکر است که در این مجمع، سهامداران بر اهمیت پرداخت سریعتر سود سهام و اصلاح اساسنامه شرکت نیز تاکید کردند.
فولاد خراسان در مسیر افزایش سرمایه و تامین مالی از بازار سرمایه
در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فولاد خراسان، طهمورث جوانبخت، از برنامهریزی برای افزایش سرمایه از محل صرف سهام با سلب حق تقدم در سال ۱۴۰۴ خبر داد و افزود، هدف از این اقدام، تامین مالی پروژههای شرکت و افزایش شناوری سهام در بازار سرمایه به میزان سه تا چهار درصد است.
وی در خصوص افزایش هزینههای مالی، اعلام کرد که در سال ۱۴۰۳ به دلیل نوسانات بازار و رکود در برخی ماهها، شرکت مجبور به استفاده از تسهیلات بانکی برای تامین نقدینگی شده است. وی افزود: شرکت در هر قیمتی نمیفروخت و انتظار داشت به حاشیه سود مناسبی برسد.
مدیرعامل فولاد خراسان همچنین به افزایش حجم تسهیلات دریافتی شرکت در سال گذشته اشاره کرد و تاکید کرد که افزایش سرمایه قبلی، زمینه را برای اخذ تسهیلات بیشتر فراهم کرده است.
وی همچنین از برنامهریزی برای تامین مالی پروژهها از طریق انتشار اوراق در بازار سرمایه در سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: این تامین مالی احتمالاً برای پروژههای نیروگاهی شرکت استفاده خواهد شد.
جوانبخت با اشاره به اهمیت استفاده از تسهیلات و بدهی در شرایط تورمی، اظهار داشت: در صورت عدم استفاده از بدهی و تسهیلات، امکان بقای شرکت در شرایط تورمی دشوار خواهد بود.
در ادامه، مدیرعامل فولاد خراسان به موضوع تامین کالاهای استراتژیک در شرایط تحریم اشاره کرد و اذعان داشت: با پیشبینی تشدید تحریمها، سرمایهگذاری خوبی در مواد اولیه انجام شده و موجودی کافی برای بیش از یک سال تامین شده است.
وی با اشاره به الزامات قانونی برای ذخیرهسازی کالاهای استراتژیک با استفاده دوگانه، افزود: این اقدام بر اساس مکاتبات با نهادهای نظارتی مانند وزارت صمت و ایمیدرو انجام شده است.
انتقاد از کیفیت سودآوری فولاد خراسان در مجمع عمومی
در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فولاد خراسان، رئیس مجمع به نمایندگی از سهامداران عمده، انتقاداتی را به کیفیت سودآوری شرکت وارد کرد. رئیس مجمع با اشاره به عملکرد خوب شرکت در سودآوری کلی، بر ضعف در شاخصهای مالی کلیدی تاکید کرد. وی کاهش شاخص بازده دارایی (ROA) از ۲۶% به ۱۸% و افت نسبت وجه نقد ناشی از عملیات به سود عملیاتی را از جمله این موارد برشمرد.
در خصوص این انتقادات، مدیرعامل فولاد خراسان اعلام کرد که دلیل کاهش ROA به استانداردهای حسابداری ایران برمیگردد که داراییها را بر اساس بهای تمام شده تاریخی ثبت میکنند و ارزش واقعی داراییها ممکن است بسیار بالاتر باشد. وی همچنین به رشد سود خالص شرکت در مقایسه با سایر شرکتهای بزرگ فولادی ایران اشاره کرد و گفت که افزایش سرمایه نیز در کاهش نسبتهای مالی تاثیرگذار بوده است.
جوان بخت همچنین به موضوع فروش اعتباری اشاره کرد و اظهار داشت که شرکت برای ایجاد تقاضا مجبور به ارائه شرایط اعتباری به مشتریان شده است. وی با این حال، تاکید کرد که شرکت توانایی مالی برای تامین نقدینگی و پرداخت هزینههای جاری را دارد و گردش مالی سالانه شرکت به حدود ۵۰ تا ۵۵ همت میرسد.
در ادامه، یکی از ناظران مجمع با انتقاد از تلاش برای افزایش سود از طریق آیتمهای غیرعملیاتی، خواستار شفافیت بیشتر در مورد جریان نقدی شرکت شد و سوال کرد که اگر شرکت پول دارد، چرا مجبور به خرید اعتباری مواد اولیه میشود؟
مدیرعامل شرکت در پاسخ به این سوال، به رقابت در بازار اشاره کرد و گفت که برخی اطلاعات نمیتوانند به صورت علنی منتشر شوند. وی همچنین تاکید کرد که شرکت به طور مرتب هزینههای جاری خود را پرداخت میکند و توانایی تامین مواد اولیه و انجام فروش اعتباری را دارد.
ناظر مجمع در پایان خواستار ارائه اطلاعات دقیقتر در مورد جریان نقدی شرکت و توانایی آن در تامین مواد اولیه و انجام فروش اعتباری شد.
تزریق ۴۰ میلیون یورو به پروژه فولاد شرق و اولویت تامین ارز برای تولید
در ادامه مجمع عمومی عادی سالیانه، جوانبخت با اشاره به افزایش خرید کنسانتره در سال ۱۴۰۳ به میزان ۱.۷ میلیون تن (بیشترین میزان در تاریخ فولاد خراسان) و تزریق ۴۰ میلیون یورو به پروژه فولاد شرق، تاکید کرد که این اقدامات نشاندهنده توان مالی و سودآوری شرکت است. وی افزود: شرکت پول مازاد داشته که توانسته این کارها را انجام دهد وگرنه امروز اینجا نبودیم.
مدیرعامل فولاد خراسان در خصوص نحوه فروش محصولات در بورس کالا، اعلام کرد که هدف اصلی، ایجاد تقاضا برای محصولات با قیمت بالاتر است. وی با مقایسه قیمت فروش فولاد خراسان با سایر شرکتها، تصریح کرد: فولاد خراسان در چهار ماه گذشته، ۲۵۰ هزار تومان بالاتر از سایر فروشندگان در بورس کالا فروخته است.
جوانبخت همچنین به درآمدهای عملیاتی شرکت اشاره کرد و گفت: سایر درآمدهای عملیاتی ۲۱۰۰ میلیارد تومان بوده و صادرات یک و نیم همت ارز حاصل شده است. وی با تاکید بر اهمیت نگهداری ارز برای واردات مواد اولیه و استفاده از تخفیفهای ارزی در قیمتگذاری دستوری، افزود: نگهداری ارز برای واردات مواد اولیه لزوماً به نفع شرکت است.
در ادامه، مدیرعامل فولاد خراسان از نیاز به افزایش سرمایه ۸۵۰ میلیارد تومانی برای پروژه شرکت خود تاکید کرد.
ناظر مجمع نیز با اشاره به تصمیمات تامین مالی شرکت، خواستار شفافیت بیشتر در این زمینه شد و بر لزوم بررسی همزمان تصمیمات مربوط به تامین مالی و فروش اعتباری تاکید کرد.
جوانبخت در پایان با بیان اهمیت تامین ارز برای تولید کالاهای استراتژیک، اظهار داشت: حتی اگر صادرات هم تمام شده باشد، در صورت نیاز، ارز را پایینتر از قیمت تمام شده میفروشیم تا نیاز ارزی خود را تامین کنیم.
فولاد خراسان در مجمع: مشارکت ۶۷ هزار میلیارد تومانی در مزایده اوپال و تامین مالی با نرخهای متفاوت
در پایان مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت فولاد خراسان، دبیر مجمع به جزئیات بیشتری در خصوص تامین مالی شرکت پرداخت.
وی با اشاره به استفاده از اوراق گواهی سپرده بانک مرکزی به عنوان یکی از منابع تامین مالی، اعلام کرد: فولاد خراسان در سال گذشته گام بلندی در مشارکت در مزایده مجموعه اوپال (بانک پارسیان) برداشت. این مشارکت با رقم ۶۷ هزار میلیارد تومان و با همکاری فولاد مبارکه اصفهان انجام شد و شامل خرید سهام مجموعه سرمایهگذاری شامل واحد ۵ میلیون تنی کنسانتره و واحد ۸۰۰ هزار تنی آهن اسفنجی است.
دبیر مجمع تاکید کرد که این مشارکت با هدف کمک به صنعت معدنی کشور و افزایش توان تولیدی فولاد خراسان صورت گرفته است.
وی همچنین در خصوص نرخ تامین مالی، اذعان داشت: تنها تسهیلات با نرخ بالاتر (حدود ۳۰ درصد) مربوط به یک فقره تسهیلات ۲ همتی با استفاده از اوراق گواهی سپرده خاص بانک مرکزی بوده است. سایر تامین مالیها با نرخ ۲۳ درصد و در نظام بانکی انجام شدهاند. از مجموع ۱۴.۵ همت تامین مالی، تنها ۲ همت با نرخ بالاتر تامین شده است.
این توضیحات دبیر مجمع در پاسخ به سوالات سهامداران در خصوص نرخهای تامین مالی و شفافیت در این زمینه ارائه شد.