حرکت پرشتاب بانک پارسیان بهسوی بانکداری دیجیتال؛ «پارس وام» محور تحول در خدمات غیرحضوری
مدیرعامل بانک پارسیان با بیان اینکه تحول دیجیتال و توسعه زیرساختهای فناورانه، ضرورتی انکارناپذیر برای بقای نظام بانکی در فضای رقابتی امروز است، گفت: تا پایان امسال ۹۰ درصد خدمات این بانک بهصورت غیرحضوری ارائه خواهد شد.
به گزارش بورس امروز؛ دکتر شکرخواه، در مراسم رونمایی از سامانه تسهیلات غیرحضوری «پارس وام»، که روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت برگزار شد، بر اهمیت تحول دیجیتال در استراتژی بانک پارسیان تأکید کرد.
وی در ادامه افزود: درحالیکه در دنیا تمرکر بر توسعه فناوری است، نظام بانکی کشور همچنان بر توسعه شعب و افزایش تعداد فیزیکی آنها متمرکز است.
مدیرعامل بانک پارسیان خاطرنشان کرد: بانکها همواره در پی ایجاد شعب جدید برای افزایش دسترسی و جذب منابع هستند، اما هدف اصلی ما، ارائه خدمات ارزانتر، آسانتر و سریعتر به مشتریان است که تنها با تکیه بر فناوری قابلدستیابی است.
خدمات گسترده، ارزانتر و با حاشیه سود مناسب از مسیر فناوری
دکتر شکرخواه تصریح کرد: زمانی میتوانیم خدمات را با نرخ ارزانتر و حاشیه سود مطلوب ارائه کنیم که بتوانیم حجم خدمات را افزایش دهیم. درصورتیکه به دلیل محدودیت در ظرفیت، مجبور به تعریف گرانقیمت خدمات شویم، عملاً از مسیر بهرهوری فاصله گرفتهایم. به همین دلیل، از همان ابتدا از همکارانم در بخش فناوری اطلاعات خواستم که بهصورت جدی و شبانهروزی روی این موضوع متمرکز شوند.
آغاز یکپارچهسازی پلتفرمها
مدیرعامل بانک پارسیان با اشاره به رونمایی از ” نسخه جدید سامانه همراه بانک پارسیان” گفت: آنچه امروز شاهد آن هستیم، فاز اول یک تحول فناورانه است، نسخه جدید همراه بانک مبتنی بر یکپارچگی بین وب، iOS و اندروید طراحیشده و انشاءالله روزبهروز کاملتر خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در فاز نخست، تلاش شد خدمات با اولویت بالاتر شعب که مراجعه فیزیکی و حضوری بیشتری داشته، در این بستر قرار گیرد که هماکنون نزدیک به ۶۰ درصد خدمات بانک را شامل میشود.
برنامهریزی برای رسیدن به پوشش ۹۰ درصدی خدمات در بستر دیجیتال
دکتر شکرخواه با اشاره به بهرهبرداری فاز بعدی این پروژه در شهریورماه، با تأکید بر عدالت در دسترسی به خدمات گفت: در بسیاری از مناطق کشور که شعبهای نداریم و برنامهای هم برای ایجاد شعبه در آن مناطق وجود ندارد؛ اما این به معنی محروم ماندن مردم آن مناطق از خدمات بانک پارسیان نیست. با توسعه سامانههای فناورانه، حتماً این خدمات را در دسترس آنان قرار خواهیم داد.
ضرورت افزایش بهرهوری در شرایط رقابتی بانکی
دکتر شکرخواه تصریح کرد: در صنعت بانکداری، حاشیه سود بهشدت کاهشیافته و رقابت بسیار شدید شده است. هر محصولی که امروز یک بانک ارائه میکند، ممکن است ظرف کمتر از یک ماه توسط سایر بانکها نیز عرضه شود؛ بنابراین نمیتوان به محصولات بانکی دلخوش کرد. این رقابت فشرده و کاهش حاشیه سود، ما را ملزم میکند که هزینهها را کنترل کنیم و با افزایش حجم خدمات، حاشیه سود کلی موردنظر بانک را بتوانیم تأمین کنیم.
پلتفرمها، راهکار نهایی بانکداری نوین
مدیرعامل بانک پارسیان با تأکید بر اینکه راهی جز حرکت به سمت فناوری و استفاده از پلتفرمها وجود ندارد گفت: بهطور مثال در شعبه فیزیکی تنها میتوان چند درخواست وام را در روز مدیریت کرد، اما در این پلتفرمها، میتوان دهها یا حتی صدها درخواست را همزمان بدون محدودیت مدیریت کرد، مگر اینکه با محدودیت منابع مواجه باشیم که بازهم با کمک فناوری قابلحل است.
تسهیلات چنددقیقهای بهجای تشریفات چندساعته
وی تأکید کرد: با این سامانه، فرایند دریافت تسهیلات در کمتر از چند دقیقه انجام میشود، این در حالی است که در روش حضوری، تنها رفتوآمد تا شعبه ممکن است فقط در شهر تهران ساعت ها زمانبر باشد.
حرکتی به نفع بانک، مردم و جامعه
دکترشکرخواه با بیان اینکه در حال حاضر در حدود ۶۰ درصد خدمات را غیرحضوری کردهایم، اما هنوز در ابتدای راه هستیم ،گفت: باوجوداینکه بانک پارسیان در زمره بانکهای پیشرو در حوزه فناوری به شمار میآید، اما در سالهای اخیر سرمایهگذاری متناسب و درخور این حوزه انجام نشده است و به همین دلیل بخشی از جایگاه فناورانه خود را از دست دادهایم. از سوی دیگر، در سطح جهانی نیز پیشرفتهای چشمگیری رخداده و دنیا از ما جلوتر رفته است؛ بنابراین باید با تلاش مضاعف خود را بالا بکشیم و عقبماندگیها را جبران کنیم.
وی با اشاره به تجربه فاز نخست پروژه تحول دیجیتال در بانک، تصریح کرد: هرچند من شخصاً به ظرفیتهای داخلی ایمان داشتم، اما تجربه این فاز به همه ما نشان داد که توانمندی لازم برای انجام کارهای بزرگ وجود دارد. اگر اراده کنیم و همدل و یکپارچه شب و روز تلاش کنیم، میتوانیم پروژههای بزرگ را در زمان کوتاه به سرانجام برسانیم. در شرایطی که رقابت شدید وجود دارد، زمان به یک عامل کلیدی در موفقیت تبدیلشده است و آنهایی که بتوانند برنامههای خود را در زمان کوتاهتری اجرا کنند، پیروز میدان خواهند بود.
افق دستیابی به ۹۰ درصد خدمات غیرحضوری تا پایان سال
مدیرعامل بانک پارسیان با تأکید بر اینکه تاکنون تنها ۱۰ درصد مسیر تحول دیجیتال طی شده است، خاطرنشان کرد: انتظار من از حوزه فناوری بانک این است که تا پایان سال، سطح پوشش خدمات دیجیتال به ۸۰ تا ۹۰ درصد برسد و فاز دوم سامانه همراه بانک نیز عملیاتی شود؛ بهگونهای که بتوانیم یک «شعبه مجازی» کامل با توان ارائه صد درصد خدمات ایجاد کنیم.
توسعه خدمات غیرحضوری فراتر از تسهیلات خرد
دکتر شکرخواه با رد این تصور که تمرکز بانک صرفاً بر تسهیلات خرد و کارتهای اشخاص حقیقی است، افزود: هدفگذاری ما بسیار فراتر از این موارد است. در دستور کار ما، یکپارچهسازی سامانه «پارس » با سامانههای دیجیتال جدید قرار دارد و در کنار آن، توسعه خدمات غیرحضوری برای شرکتها نیز پیگیری میشود.
توسعه فناوری با اطمینان از حفظ اشتغال همکاران
وی ادامه داد: در این مسیر، ممکن است تعداد شعب بانک کاهش یابد و برخی همکاران ما در شعب نگران شوند که با کاهش شعب، شغل خود را از دست خواهند داد، اما از همینجا تأکید میکنم که این نگرانی، کاملاً بیمورد است. هرچند ممکن است شعب تعطیل شوند، اما با گسترش سامانههای فناورانه، نیاز به لجستیک بیشتری خواهیم داشت و این لجستیک به افرادی نیاز دارد که دانش و مهارت لازم را داشته باشند.
ضرورت آموزش و ارتقاء مهارتهای فناورانه همکاران بانک
دکترشکرخواه تصریح کرد: از همه همکاران و بهویژه بخش آموزش بانک میخواهم که در حوزه آموزش و ارتقاء مهارتهای موردنیاز برای توسعههای فناورانه، اهتمام ویژه ای داشته باشند. باید ظرفیت دانشی همکاران بانک را برای ورود به این فضا افزایش دهیم تا بتوانیم از نیروهای خود در مسیر جدید بهره ببریم.
وی با اشاره به موانع مقرراتی پیش روی توسعه دیجیتال، افزود: در این مسیر ممکن است نیاز باشد برخی رایزنیها را برای تسهیل مقررات به انجام برسانیم، بهویژه در حوزه تسهیلات بزرگ. در برخی موارد مأموریتهایی برای دیجیتالسازی خدمات داریم اما مقررات مانع پیشرفت هستند. باید این موانع برطرف شوند و در این خصوص گفتوگو و پیگیری لازم صورت گیرد.
ارائه خدمات یکپارچه گروه در فاز دوم سامانه
دکترشکرخواه با اشاره به نقش گروه بانک پارسیان در تکمیل بسترهای یکپارچه خدماتی، اظهار کرد: موضوع بسیار مهمی که همکاران گروه مالی و گروه دادهپردازی و شرکتهای تابعه به آن توجه دارند، ارائه خدمات یکپارچه گروه بانک در فاز بعدی این پروژه است. در فاز دوم، باید این گروهها حضور فعال و مؤثر داشته باشند و محصولات خود، چه محصولات مستقل و چه محصولات بین گروهی را در این سامانه تعریف و ارائه کنند.
وی تأکید کرد: تحقق این هدف نیز مستلزم همدلی و همکاری بسیار بیشتر بین بخشهای مختلف بانک است؛ تجربه فاز اول نشان داد که بدون همکاری عمیق، حرکت سریع ممکن نخواهد بود.
حرکت به سمت هوش مصنوعی و ارزش افزایی با دادهها
مدیرعامل بانک پارسیان در ادامه سخنان خود، به دو محور مهم آیندهنگرانه اشاره کرد و گفت: دو موضوع اساسی در آینده ما «هوش مصنوعی» و «کلان دادهها و تحلیل آن »ست. تمرینها و استفادههایی که تاکنون در این پروژه از دادهها و هوش مصنوعی داشتهایم، ازنظر من تنها آغاز راه است.
هوشمند سازی سامانهها، از کنترل تا شخصیسازی خدمات
مدیرعامل بانک پارسیان در ادامه اظهارات خود به نقش فناوریهای نوین در بهکارگیری سامانههای نظارتی اشاره کرد و گفت: در سامانه جدید نیز بهنوعی از این فناوریها برای انجام کنترلهای نظارتی و پیشگیری از پولشویی استفادهشده است. این بخش نیازمند توسعه جدی و گستردهتری است و سایر کنترلها و نظارتهایی که این سامانهها باید انجام دهند، ذیل یک تعریف کلان و منسجم پیادهسازی شوند.
وی با تأکید بر ضرورت ارتقای سطح تحلیلپذیری سامانهها ادامه داد: باید میان مشتریان وفادار و غیر وفادار خود تمایز قائل شویم. اصولاً باید خدمات ما به سمت «شخصیسازی» برای هر مشتری حرکت کند و این امر جز از طریق شناخت دقیق پروفایل مشتریان در این سامانهها میسر نیست؛ چه پروفایل اعتباری و چه پروفایل کارکردی.
سامانهای هوشمند باقدرت پیشنهاددهی به مشتری
دکتر شکرخواه با ترسیم آینده مطلوب برای سامانههای بانک پارسیان افزود: بهجای اینکه مشتری از ما درخواست خدمت کند، باید این سامانهها بر اساس دادهها و شناخت عملکرد مشتری، پیشنهاد خدمات مناسب را به او ارائه دهند.
وی گفت: سامانه بانک باید بتواند به مشتریان حقیقی یا حقوقی پیام بدهد و اعلام کند که «با توجه به رفتار و نیاز امروز شما، این خدمات را میتوانیم به شما ارائه دهیم». این سطح از هوشمندی در خدماترسانی نیازمند بلوغ فناورانه است؛ بلوغی که یکشبه حاصل نمیشود بلکه باید بهصورت تدریجی و گامبهگام طی شود.
نقش دوگانه فناوری: کنترل و توسعه پایدار کسبوکار
مدیرعامل بانک پارسیان ادامه داد: فناوریهای نوینی که به آنها اشاره شد، دو نقش کلیدی دارند: نخست نقش کنترلی و نظارتی و دوم نقش توسعه کسبوکار و ایجاد روابط پایدار و پویا با مشتری. ما باید بر هر دو جنبه این فناوریها تأکید داشته باشیم و در پیادهسازی آنها توجه جدی کنیم.
وی در پایان با اشاره به نامگذاری این مسیر تحول بهعنوان «سفر یکپارچه» گفت: امیدوارم بتوانیم این سفر را با همدلی، صمیمیت و اراده بالا ادامه دهیم و زمانهای تلفشده را به حداقل ممکن برسانیم. انشاءالله در این رقابت تنگاتنگ، بتوانیم گوی سبقت را از رقبا برباییم.
بانک پارسیان در مسیر تحول دیجیتال؛ ارتقای خدمات، امنیت و نوآوری
معاون فناوریهای نوین مالی و اطلاعاتی بانک پارسیان نیز در این مراسم اعلام کرد: این بانک با بهروزرسانی و ارتقای اپلیکیشنهای بانکی، هدف افزایش سرعت، امنیت و سهولت خدمات را دنبال کرده است. این اقدامات، امکان انجام تمام خدمات بانکی بدون نیاز به حضور فیزیکی در شعب را فراهم و دسترسی در سراسر کشور را تسهیل کرده است. همچنین، با تمرکز بر امنیت اطلاعات و هوشمند سازی خدمات، الگوریتمهای پیشرفتهای برای حفاظت از دادهها و پیشنهادهای شخصیسازیشده توسعهیافته است.
احمد جعفری خاطرنشان کرد : این بانک نسخه جدید موبایل بانک را باقابلیتهای جدید و ساختاری بهروزرسانی کرده است، تا خدمات بانکی را سریع و امن ارائه دهد و تجربه کاربری را ارتقا بخشد.
وی در ادامه با تأکید بر ضرورت ارائه خدمات بانکی بدون نیاز به حضور فیزیکی، گفت: یکی از مهمترین سیاستهای ما، ارائه خدمات خرد بانکی از طریق ابزارهای هوشمند و توسعه زیرساختهای غیرحضوری بوده است. هدف ما این بود که فرایند دریافت تسهیلات برای مشتریان، بهصورت کاملاً یکپارچه و غیرحضوری انجام شود؛ الگویی که در دنیا نیز بهعنوان یکی از ترندهای روز صنعت بانکداری شناخته میشود.
جعفری افزود: طراحی سامانه” پارس وام” بر پایه سه اصل کلیدی انجامشده است: ایجاد بستری ساده، ایمن و قابلاعتماد؛ تکمیل چرخه دریافت تسهیلات در اپلیکیشن بدون مراجعه به شعب؛ و بهرهگیری هوشمند از دادههای ملی برای اعتبارسنجی و تصمیمگیری آنلاین.
فراتر از یک اپلیکیشن؛ «پارس وام» سکویی برای تحول دیجیتال
جعفری سامانه” پارس وام” را فراتر از یک نرمافزار وامدهی توصیف کرد و گفت: این سامانه یک پلتفرم هوشمند و جامع برای ارائه خدمات تسهیلاتی در بستر دیجیتال است که بر پایه استانداردهای جهانی طراحیشده و نقطه عطفی در بانکداری دیجیتال کشور به شمار میرود.
معاون فناوریهای نوین مالی بانک پارسیان افزود: “پارس وام” بستری برای شکلگیری مارکت پلیس مالی فراهم کرده که در آن بانک، مشتریان و ارائهدهندگان خدمات مالی، در تعامل با یکدیگر قرار دارند. این پلتفرم نهتنها امکان ارائه مستقیم خدمات به مشتریان را فراهم میکند، بلکه با همکاری فینتکها و استارتاپها، طیف وسیعی از نیازهای اعتباری را پاسخ میدهد.
معاون فناوریهای نوین مالی و اطلاعاتی بانک پارسیان همچنین از قابلیت ارائه خدمات این سامانه در مناطق محروم و کم برخوردار خبر داد و گفت: با حذف وابستگی به شعب فیزیکی و اتکا به زیرساختهای دیجیتال، امکان خدمترسانی در سراسر کشور فراهمشده است.
جعفری به هوشمند سازی فرآیند اعتبارسنجی در این سامانه نیز اشاره کرد و گفت: برخلاف مدلهای سنتی اعتبارسنجی، ما از دادههای متنوع و الگوریتمهای تحلیلی بهره بردهایم که امکان خدمترسانی به مشتریان جدید در بازارهای کمتر توسعهیافته را نیز فراهم میکند.
سفارشیسازی تسهیلات بر اساس رفتار و تراکنشهای مشتریان
محمدرضا پارسافرد، مدیر بازاریابی و توسعه کسبوکار بانک پارسیان در ابتدای این مراسم به تشریح برنامههای کلان بانک در مسیر تحول دیجیتال اشاره کرد. او با تأکید بر رویکرد نوآورانه بانک در طراحی پلتفرمهای تازه خدمات بانک، گفت: بانک پارسیان، بهعنوان یکی از بانکهای خصوصی کشور، مسیر خود را به سمت بانکداری نوین و پلتفرم محور آغاز کرده است. اکنون با توسعه سامانههایی مانند پارس وام، تلاش میکنیم خدمات گستردهای را در دو فاز بهبود و تحول، در دسترس مشتریان و شرکای تجاری قرار دهیم. این خدمات نهتنها جهت سهولت دسترسی طراحیشده، بلکه متناسب با نیازهای نسل جدید است که انتظار دارند خدمات بانکی بدون مراجعه حضوری و تنها با استفاده از تلفن همراه یا در بستر دیجیتال انجام شود.
او همچنین گفت: در طراحی پارس وام، هدف ما ارائه فرآیندهای ساده، سریع و دیجیتال است تا نیازهای مشتریان بهطور کامل برآورده شود. این سامانه نهتنها خدمات تسهیلات را بهصورت کامل و غیرحضوری ارائه میدهد، بلکه احراز هویت، اعتبارسنجی، وثیقه گذاری و امضای قرارداد نیز بهصورت دیجیتال انجام میشود.
مدیر بازاریابی و توسعه کسبوکار بانک پارسیان در تشریح ویژگیهای فنی سامانه “پارس وام” گفت: در طراحی این سامانه، تمرکز اصلی بر بهینهسازی فرایند احراز هویت و تحلیل دادههای مشتریان بوده است. ما با بهرهگیری از زیرساختهای هوش مصنوعی، مجموعهای از اطلاعات مالی و غیرمالی کاربران را بهصورت یکپارچه بررسی میکنیم و سامانه بر همین اساس، پیشنهادهای هوشمندانهای برای دریافت تسهیلات ارائه میدهد. بهبیاندیگر، مشتری بر پایه میزان سپردهگذاری، تراکنشهای مالی، رفتار بانکی و حتی حجم کسبوکار خود، پیشنهادهایی دریافت میکند که دقیقاً با نیاز و توان مالیاش متناسب است.
منبع خبر: روابط عمومی شرکت بانک پارسیان