سرمایه گذاری هوشمند؛ تمرکز بر صنایع مقاوم
شرکتهایی که کمترین تأثیر را از تحریمها و ناترازی انرژی ببینند، نقدینگی پایدار داشته باشند و طرحهای توسعهای با زمان بهرهبرداری نزدیک در اختیار داشته باشند، گزینههای مطلوبی برای سرمایهگذاری هستند. همچنین، رشد فروش قابلتوجه و حفظ حاشیه سود مناسب، معیارهای کلیدی در انتخاب سهام به شمار میروند.
به گزارش بورس امروز؛ سعید حاج حیدری، مدیر پرتفوی سبدگردان همراه در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، با اشاره به عملکرد بورس در فروردین ۱۴۰۴، کاهش ریسکهای سیاسی و تغییر رویکرد ارزی را عوامل اصلی رشد بازار سرمایه دانست.
وی در عین حال، بر لزوم توجه به صنایع مقاوم در برابر تحریمها و ناترازی انرژی در ادامه سال تاکید کرد.
مدیر پرتفوی سبدگردان همراه با اشاره به بازنده بودن بورس در اسفند ماه سال گذشته و وجود ریسکهای سیاسی بالا، اظهار داشت: با توجه به نامگذاری سال جدید به اسم “سرمایهگذاری برای تولید”، تغییر رویکرد سیاست خارجی به مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا و مشخص شدن نرخ تسعیر ارز بانکها، چشمانداز مثبتی برای بورس شکل گرفت.
به گفته حاج حیدری، گروه بانکی با توجه به سودآوری مناسب در سال گذشته، بیشترین توجه را در بازار به خود جلب کرد و صنایع خودرو و حمل و نقل ریلی نیز از جمله گروههایی بودند که از کاهش تحریمها منتفع میشوند.
وی افزود: بیشترین نقدینگی در ماه گذشته جذب گروه بانکی شد و شاهد یک بازار تقریباً یک دست بودیم، در حالی که دلار حدوداً ۲۰ درصد در بازار آزاد کاهش را تجربه کرده است.
مدیر پرتفوی سبدگردان همراه، کاهش نرخ اوراق اخزا از ۳۶ به ۳۳ درصد و خروج پول از صندوقهای طلا و جذب آن به بازار سرمایه را از دیگر اتفاقات مثبت فروردین ماه برشمرد.
وی همچنین به حذف نرخ نیما و تبدیل آن به دلار توافقی در سه ماهه پایانی سال گذشته اشاره کرد و افزود: رشد درآمد شرکتها در گزارشهای ماهانه قابل مشاهده است و قطعاً در گزارش ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۴ نیز تاثیر خود را نشان خواهد داد. کاهش نرخ اوراق و ریسک سیستماتیک نیز باعث رشد P/E بازار شده است.
حاج حیدری با بیان اینکه احتمالاً در ادامه سال مسیر بازار دوباره بر مدار تحریم خواهد چرخید، تاکید کرد: شرکتهایی مورد توجه قرار میگیرند که درآمد و سود آنها نوسان کمتری داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به وجود ناترازی انرژی در سه ماهه دوم سال، شرکتهایی که با قطعی برق، تولیدات آنها دچار مشکل میشود (مانند شرکتهای تولید کننده شمش فولادی) را کمتر مورد توجه دانست.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه به نکاتی که در انتخاب سهام باید مورد توجه قرار گیرد، اشاره کرد: شرکتهایی که با ادامه تحریمها یا وضع موجود، تاثیر کمتری از شرایط ببینند. شرکتهایی که از ناترازی انرژی (برق و گاز) کمترین آسیب را متحمل شوند. شرکتهایی که مشکل نقدینگی نداشته باشند و جریان نقد آنها مثبت باشد یا طرحهای توسعه با زمان بهرهبرداری نزدیک داشته باشند. و به شرکتهایی با پایداری و رشد فروش قابل رصد در گزارشات ماهانه و با حفظ حاشیه سود مناسب، اشاره کرد.
حاج حیدری در پایان، با اشاره به تاثیر احتمالی توافق ایران و آمریکا بر صنایع مختلف گفت: در صورت توافق هسته،ای، صنایع حمل و نقل دریایی و هوایی، نفت و گاز، برق، IT و گردشگری مورد توجه سرمایهگذاران قرار میگیرند. صنعت دارو نیز با توجه به ظرفیتهای بالا و هرم جمعیتی رو به پیری ایران، از پتانسیل رشد بالایی برخوردار است.