همنشینی بازار سرمایه با بانک در صندوق های با درآمد ثابت
سحر فرهمندی،رئیس اداره صندوق های سرمایه گذاری تامین سرمایه نوین،در گفتگو با خبرنگار بورس امروز،به بررسی بازار سرمایه با بانک در صندوق های با درآمد ثابت،پرداخته است. رئیس اداره صندوق های سرمایه گذاری تامین سرمایه نوین گفت:پیرو ابلاغیه جدید سازمان بورس و اوراق بهادار که در آبانماه ۹۵ صادر شد، درخواست های تمدید فعالیت و افزایش […]
سحر فرهمندی،رئیس اداره صندوق های سرمایه گذاری تامین سرمایه نوین،در گفتگو با خبرنگار بورس امروز،به بررسی بازار سرمایه با بانک در صندوق های با درآمد ثابت،پرداخته است.
رئیس اداره صندوق های سرمایه گذاری تامین سرمایه نوین گفت:پیرو ابلاغیه جدید سازمان بورس و اوراق بهادار که در آبانماه ۹۵ صادر شد، درخواست های تمدید فعالیت و افزایش سقف صندوق های سرمایه گذاری “در اوراق بهادار با درآمد ثابت” و ” تنها در اوراق بهادار با درآمد ثابت” در صورتی قابل بررسی خواهد بود که حداکثر ۷۵ درصد از دارایی های آنها در گواهی سپرده بانکی و سپرده بانکی سرمایه گذاری شده است،این بدان معناست که درخواست هایی که کمتر از ۲۵ درصد سرمایه گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت داشته باشند، بازگردانده خواهند شد.
همچنین در ادامه این ابلاغیه آمده است: از پایان آذرماه سال جاری بررسی درخواست های مذکور منوط به رعایت نصاب حداکثر سرمایه گذاری صندوق به میزان ۶۰ درصد از کل دارایی ها در گواهی سپرده بانکی و یا سپرده بانکی است و این حکایت،از الزام رعایت حداقل ۴۰ درصدی سرمایه گذاری در اوراق بهادار بادرآمد ثابت دارد.
فرهمندی اشاره کرد:همانطور که به نظر می رسد تلاش سازمان بورس و مدیران این سازمان در کاهش میزان سپرده های بانکی موجود در صندوق ها و افزایش سرمایه گذاری در انواع اوراق بهادار است. حال در این مورد چند سؤال مطرح می شود، اول اینکه آیا بستر لازم برای رعایت این الزام وجود دارد؟ کل حجم اوراق منتشر شده در بازار بدهی حدود ۲۶,۰۰۰ میلیارد تومان است و با توجه به حجم ۱۰۲ هزار میلیارد تومانی ۲۰ صندوق برتر، حداقل به ۴۱,۰۰۰ میلیارد تومان اوراق در حجم فعلی صندوق های سرمایه گذاری نیاز داریم. همچنین باید حجم اوراقی را که سررسید خواهند شد، را در نظر گرفت.
رئیس اداره صندوق های سرمایه گذاری تامین سرمایه نوین در ادامه گفت:دوم اینکه با توجه به رشد صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت که مرهون بانکهای تجاری است و دلیل اصلی استفاده بانکها در کنار متنوع سازی ویترین محصولات شان، استفاده از منابع صندوق به جای سپرده است. به نظر می رسد که با توجه به شیب مثبت رشد نرخ سود سپردهای بانکی و برگشت نرخ تورم به ارقام ابتدای سال، ممکن است از جذابیت این محصول برای بانکها کاسته شود و ترجیح سرمایه گذاری در صندوق از بین برود.
وی خاطره نشان کرد:سوم اینکه همانطور که از جدول ذیل بر می اید شاید شرکتهای تأمین سرمایه که عموماً عرضه اوراق های بهادار با درآمد ثابت را برعهده دارند و از توانایی تعهد پذیره نویسی و بازارگردانی اوراق برخوردارند، بتوانند صندوق های تحت مدیریت خود را از نظر این ابلاغیه تقویت کنند؛ ولی شرکت های کارگزاری دارای صندوق های حجم بالا از این نظر قطعاً به مشکل بر خواهند خورد و به نظر می رسد حداقل بازبینی باید در این مورد صورت پذیرد. برای مثال در ازای سرمایه گذاری در سهام شرکت های بورسی و فرابورسی از حد نصاب سرمایه گذاری در اوراق کاسته شود، روشی که هم اکنون در خصوص سرمایه گذاری در اوراق صندوق ها وجود دارد، از حد نصاب سرمایه گذاری در سهام میکاهد.