در مجمع عمومی عادی سالیانه کگهر؛
اصلاح ساختار مالی و فرایندهای تولید، بازاریابی و فروش از برنامه های “کگهر”
اصلاح ساختار مالی و فرایندهای تولید، بازاریابی و فروش، از دیگر برنامههای شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین است که مدیرعامل این شرکت به آن اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار بورس امروز، مجمع عمومی عادی سالیانه و فوق العاده شرکت معدنی و صنعتی گهر زمین با اعلام سود ۱۴۷ تومانی به ازای هر سهم و افزایش سرمایه از ۲۵۰۰ به ۷۵۰۰ میلیارد تومان از محل سلب حق تقدم و تشریح برنامههای توسعهای شرکت از جمله سرمایهگذاری در معادن جدید و تکمیل زنجیره ارزش فولاد برگزار شد. این شرکت در تلاش است تا ضمن کنترل هزینهها و بهینهسازی تولید، جایگاه خود را در بازارهای بینالمللی تقویت نماید.
دکتر محمد محیاپور، مدیرعامل “کگهر”، در این مجمع به ارائه گزارشی از عملکرد شرکت و برنامههای آتی این شرکت پرداخت و اظهار داشت: شرکت گهر زمین با سرمایه ثبتی ۲۵۰۰ میلیارد تومان، سال گذشته با تایید سهامداران محترم، این رقم را به ۷۵۰۰ میلیارد تومان افزایش داد. وی ابراز امیدواری کرد که در سال ۱۴۰۴، شاهد رشد تولید و فروش، بهرهبرداری از بخشی از پروژهها بهویژه پروژه احیای بعثی، و تامین مالی بهینه در شرکت باشیم.
محیاپور با اشاره به داراییهای شرکت، اعلام کرد: گهر زمین دارای واحد گندلهسازی با ظرفیت ۵ میلیون تن، واحد خردایش با ظرفیت ۱۵ میلیون تن، سه خط کنسانتره با ظرفیت طراحی ۶ میلیون تن، و معدن گهر زمین با ذخیره بیش از ۶۴۰ میلیون تن است.
وی در ادامه به جایگاه این شرکت در صنعت سنگ آهن کشور اشاره کرد و افزود: در حوزه سنگ آهن ۲۳ درصد، در کنسانتره ۱۲ درصد، در گندله ۱۱ درصد و در آهن اسفنجی ۹ درصد سهم بازار را در اختیار داریم. مدیرعامل “کگهر” با بیان اینکه منطقه گلگهر از موقعیت جغرافیایی و شرایط معدنی مناسبی برخوردار است، اظهار داشت: به زودی زنجیره تولید از معدن تا ورق در این منطقه تکمیل خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت شرکت در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: “کگهر” در بازار فرابورس رتبه شماره یک را دارد و رتبه اعتباری بلندمدت این شرکت “A” است. وی همچنین به رشد تولید شرکت اشاره کرد و گفت: مجموع تولید شرکت از ۳۳ میلیون تن در سال ۱۴۰۱ به ۴۲ میلیون تن در سال ۱۴۰۳ رسیده است. در حوزه سنگ آهن و دانهبندی از ۲۳ میلیون تن به ۲۸ میلیون تن، در کنسانتره از ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تن به ۸ میلیون تن و در گندله از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن به ۶ میلیون و ۱۵۶ هزار تن افزایش یافته است.
رشد تولید و سودآوری “کگهر” با وجود چالشهای انرژی
محیاپور از پرداخت عمده مطالبات این شرکت از شرکت گلگهر خبر داد و افزود: در حال حاضر، مطالبات گهر زمین از گلگهر کمتر از ۱۰۰۰ میلیارد تومان است که به صورت نقد، تهاتر یا دریافت مواد اولیه تسویه شده است.
بر اساس اظهارات مدیرعامل این شرکت، درآمد عملیاتی گهر زمین از ۳۰ همت در سال ۱۴۰۱ به ۵۲ همت در سال ۱۴۰۳ رسیده که نشاندهنده رشد حداقل ۳۸ درصدی است. سود ناخالص نیز با وجود افزایش بهره مالکانه و هزینههای انرژی، از ۱۳ همت به ۱۷ همت افزایش یافته است. همچنین سود عملیاتی با رشد ۱۴ درصدی به ۱۶ همت رسیده است.
وی افزود، سود خالص شرکت نیز با رشد ۱۸ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ به ۱۴.۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است. جمع داراییهای شرکت نیز از ۲۸ همت در سال ۱۴۰۱ به ۶۷ همت در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته است که نشان از رشد قابل توجه داراییها و ارزش افزوده ایجاد شده دارد.
تلاش گهر زمین برای افزایش بهرهوری نیروی انسانی و توسعه مجتمعهای جدید
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهر زمین، در این گزارش اعلام کرد که این شرکت با وجود افزایش تولید و ایجاد خطوط جدید، تلاش کرده است تا از افزایش نیروی انسانی جلوگیری کند و بهرهوری را ارتقا دهد. محیاپور اظهار داشت: در حوزه منابع انسانی، چه در بخش کارفرمایی و چه در بخش پیمانکاری، تمام تلاش ما بر این بوده که نیرویی اضافه نشود. با وجود افزایش تولید، ایجاد خطوط جدید و واحد بررسی آهن اسفنجی، رشد نیروی انسانی نسبتاً ثابت بوده و سرانه فروش به ازای هر نفر ۳۰ درصد رشد داشته است.
وی افزود: شرکت گهر زمین در گذشته دارای چهار مجتمع معدنی و صنعتی بوده است که سه مجتمع آن در دو سال گذشته ایجاد شده است. این مجتمعها شامل مجتمع بردسیر، مجتمع جیرفت و مجتمع زاهدان است که به زودی نتایج آن به سهامداران محترم اعلام خواهد شد.
محیاپور با اشاره به تمرکز شرکت بر پروژههای با ارزش افزوده، از پیشرفت ۸۳ درصدی پروژه آهن اسفنجی ۳.۴ بردسیر در کمتر از دو سال خبر داد و گفت: زمان بهرهبرداری از این پروژه آبان ۱۴۰۴ است، اما تمام تلاش ما این است که در ۶ ماهه امسال این کارخانه به بهرهبرداری برسد و امسال تولید داشته باشیم. وی افزود، در حال حاضر، حداقل ۱۲۰۰ نفر در این پروژه مشغول به کار هستند.
مدیرعامل “کگهر” همچنین به پروژههای آبگیری از باطلههای خطوط کنسانتره، اکتشاف پهنه معدنی جبالبارز و شناسایی اکتشافات پهنه نوار مرزی زاهدان اشاره کرد و اقدامات انجام شده توسط مدیران شرکت در تثبیت معدن ۳ و پیشبرد پروژههای بردسیر و جبالبارز را ستود.
کشف ذخایر مس و طلا در زاهدان؛ گهرزمین از سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیون یورویی خبر داد
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین، از شناسایی پهنه معدنی به وسعت ۴۵۰ کیلومتر مربع در زاهدان حاوی ذخایر مس و طلا خبر داد.
وی با اشاره به انجام بیش از ۲۰ هزار متر حفاری در این منطقه، از آغاز عملیات لیچینگ و برنامهریزی برای احداث کارخانه ۲۰۰ هزار تنی کنسانتره مس با پیشبینی سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیون یورویی خبر داد.
محیاپور همچنین با اشاره به تمرکز این شرکت بر منطقه جبالبارز، از شناسایی ۲۹ محدوده امیدبخش و حفاری تا عمق ۱۵۰۰ متری خبر داد و توسعه مس را اولویت اصلی گهرزمین در منطقه زاهدان عنوان کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که عملیات اجرایی و صنعتی در این منطقه و همچنین جیرفت، در سال جاری آغاز شود.
بومیسازی تجهیزات با صرفهجویی ارزی ۲۱ میلیون یورویی
محیاپور از انعقاد ۳۱ قرارداد بومیسازی با ۱۸ شرکت دانشبنیان و جلوگیری از خروج حداقل ۲۱ میلیون یورو ارز خبر داد.
وی از دستگاه استاکر کلایمر (ماشین انباشت و برداشت) و دامپتراک ۱۵۰ تنی به عنوان مهمترین این پروژهها یاد و اعلام کرد که دامپتراک ۱۵۰ تنی با ۹۰ درصد پیشرفت در کمتر از دو ماه آینده وارد معدن خواهد شد و هزینه آن برای شرکت گهرزمین ۳۰ میلیارد تومان بوده، در حالی که ارزش واقعی آن بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیارد تومان است و این صرفهجویی به عنوان مالیات در صورتهای مالی شرکت لحاظ میشود.
اجرای پروژههای توسعهای در سیستان، جبالبارز و کارخانه کنسانتره
مدیرعامل گهرزمین از در دست بررسی بودن پروژههای توسعه معادن سیستان، جبالبارز، افزایش کمی و کیفی کارخانه کنسانتره و پروژه حمل مواد معدنی (IPC) خبر داد. وی با اشاره به کاهش حداقل ۲۵ درصدی هزینههای بهرهبرداری با اجرای پروژه IPC و پتانسیل کاهش ۵۰ درصدی این هزینهها با توجه به افزایش قیمت گازوئیل، بر ضرورت اجرای این پروژه به دلیل ذخایر عظیم معدن و نیاز به حفاری تا عمق ۷۰۰ متری تاکید کرد.
توسعه نیروگاه خورشیدی با حمایت دولت
محیاپور همچنین از توافق با معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایمیدرو و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سیستان و بلوچستان برای لحاظ شدن بخش عمدهای از هزینه نیروگاه خورشیدی به عنوان حقوق دولتی و جزو هزینههای شرکت خبر داد.
دستاوردهای “کگهر” و برنامههای توسعه آن
مدیرعامل “کگهر” با اشاره به استقرار حاکمیت شرکتی و تشکیل منظم کمیتههای تخصصی حسابرسی، انتصابات و ریسک، از مستند بودن گزارشهای ارائه شده در این زمینه خبر داد. محیاپور همچنین از تخصیص حدود ۱۰۰ میلیارد تومان به مسئولیتهای اجتماعی در دو سال گذشته خبر داد و تاکید کرد این مبلغ در محدودههای فعالیت صنعتی شرکت و در حوزههای مختلف هزینه شده است.
وی دستاوردهای شرکت را نشاندهنده روند رو به رشد آن در زمینههای توسعهای عنوان کرد و از تاسیس شرکت معدنکاری گوهر زمین خبر داد. به گفته محیاپور، این اقدام با هدف کاهش هزینههای بالای معدنکاری و رفع انحصار در این حوزه صورت گرفته و مزایایی از جمله کاهش هزینههای بهرهبرداری و مدیریت مناقصات را برای شرکت به ارمغان آورده است.
وی با اشاره به حل مسائل مربوط به اعتصابات کارگری و افزایش تولید، پیشبینی کرد هزینههای بهرهبرداری در معدنکاری حداقل ۲۰ درصد کاهش یابد.
در ادامه، مدیرعامل “کگهر” به موضوع خرید شرکت فولاد مشیز بردسیر اشاره کرد و گفت این مجموعه با ۱۱ درصد پایینتر از قیمت کارشناسی خریداری شده و سال گذشته حدود ۳۰ هزار تن تولید داشته است.
وی دریافت بیش از ۶۰۰۰ میلیارد تومان از مطالبات شرکت گلگهر از طریق فولاد مشیز و تهاتر با مواد اولیه، تنوعسازی محصول و بهرهبرداری از زیرساختهای انرژی را از دیگر مزایای این خرید برشمرد. محیاپور با اشاره به رفع مشکلات زمین در بردسیر توسط فولاد مشیز، پیشبینی کرد تولید این مجموعه در سال جاری به بیش از ۳۵۰ هزار تن برسد.
مدیرعامل شرکت “کگهر” در مجمع عمومی این شرکت، از برنامههای توسعهای در بخشهای مختلف عملیاتی خبر داد. به گفته وی، توسعه ظرفیت معدنکاری با هدف تولید حداقل ۱۸ میلیون تن سنگ آهن کیفی در سال، تکمیل زنجیره ارزش فولاد، مدیریت بهینه هزینهها و جریانات نقد شرکت، سرمایهگذاری در حوزه اکتشافات، و فروش کارآمد محصولات، در دستور کار این شرکت قرار دارد.
محیاپور با اشاره به افزایش قیمت گندله “کگهر” و رشد صادرات این محصول، از شایستهسالاری در حوزه نیروی انسانی به عنوان یکی از سرمایههای اصلی شرکت یاد کرد.
وی همچنین از تامین مالی از طریق ابزارهای بدهی و مشارکت سرمایهگذاران داخلی و خارجی خبر داد. اصلاح ساختار مالی و فرایندهای تولید، بازاریابی و فروش، از دیگر برنامههای “کگهر” است که مدیرعامل این شرکت به آن اشاره کرد.
محیاپور در نهایت با تاکید بر حمایت سهامداران و هیئت مدیره از تصمیمات شرکت، از تنوعسازی محصولات و ورود به حوزه مس و طلا، تعیین تکلیف پروندههای حقوقی، شفافسازی حسابها و کاهش بندهای حسابرسی، به عنوان بخشی از دستاوردهای دو سال گذشته “کگهر” یاد کرد. وی همچنین به پیگیریهای صورت گرفته برای کاهش بهره مالکانه اشاره کرد و گفت: با همکاری شرکت گلگهر موفق به کاهش ۲۰۰۰ میلیارد تومانی این رقم در سال گذشته شدهایم.