استراتژی مناسب برای آپشن هایی با قیمت های گران در بازارهایی با خوش بینی افراطی
خوش بینی افراطی به روند مذاکرات منجر به داد و ستد اختیارهای خرید بیش از قیمت منصفانه شده است، در این میان گران بودن برخی از نمادها به ویژه اهرم برای خریداران ممکن است به بهای از دست رفتن تمام نقدینگی آنها شود که این هشداری برای خریداران به ویژه اختیارهای OTM است. استراتژی بول کار اسپرد یکی از گزینه های مطلوب در چنین بازاری است.
به گزارش بورس امروز؛ دو نماد خودرو و خساپا در پایان اسنفد به مجمع افزایش سرمایه از محل تجدید رفتند و در فروردین خلاء عدم حضور این دو نماد در بازار آپشن مشهود بود. با این حال با توجه به اخبار مثبت پیرامون مذاکرات و توافق بازار به سمت آپشن های گروه بانکی حرکت کرد و تقاضا برای خرید در این گروه رو به افزایش گذاشت. قیمت نمادهای تجارت و صادرات مشابه سال ۹۷ در محدوده ۵۰ تومان است و پرمیوم های ناچیز در این نمادها باعث توجه بیشتر فعالین به این نمادها شده است. هر چند اخبار پیرامون مذاکرات اثر گذارتر بوده است.
در حال حاضر ۳۷ نماد پایه در بازار آپشن به همراه زنجیره قراردادهای خود در سررسیدهای متفاوت شامل ۱۸۷۴ نماد می شوند که بیش از ۶۰ درصد این قراردادها هم اکنون در سود یا ITM هستند. ارزش اعمال این قرارداد نزدیک به ۸ همت است و به صورت روزانه نزدیک به ۲۰ درصد از حجم معاملات به پوت آپشن اختصاص دارد که امید بخش است.
فعالیت حقوقی ها در این بازار هم اکنون به این صورت است که ۲۲ درصد از ارزش اختیارهای خرید و ۶ درصد از ارزش معاملات اختیار فروش را در اختیار دارند. باید یادآور شد که ارزش آپشن در روزهای پایانی فروردین روزانه در محدوده ۸۰۰ میلیارد تومان قراردارد که عدد بسیار امیدوار کننده ای برای این بازار است.
یکی از چالش هایی که فعالین در بازار اختیار هم اکنون با آن مواجه اند بسته شدن سقف موقعیت های نماد اهرم است. هرچند سر رسیدهای متفاوتی بر روی آن وجود دارد؛ ولی همواره نزدیک ترین سر رسید از تقاضای بسیار بیشتری همراه است و توقف نمادهای خودرویی نیز باعث گرایش بیشتر فعالین به این نماد شده است. از این رو توقف چند روزه برای آفست شدن موقعیت ها معمولا با کاهش ارزش معاملات کل بازار می تواند همراه باشد. هم اکنون تمرکز در نمادهای پایه اهرم، وبملت، شستا، ذوب، تجارت، شتاب، وبصادر بیش از سایر نمادها است :
این روزها خوش بینی افراطی به روند مذاکرات باعث شده تا اختیارهای خرید بیش از قیمت منصفانه داد و ستد شوند که این موضوع برای خریداران با ریسک همراه است. باید یادآور شد تا حصول نتیجه نمی توان از قطعیت برای انجام معاملات استفاده کرد و گران بودن برخی از نمادها به ویژه اهرم برای خریداران آن ممکن است به بهای از دست دادن کل پول خود منتهی شود. به همین دلیل این یک هشدار به خریداران آن به ویژه اختیارهای OTM است، معمولا در زمانی که یک اختیار گران است برای جلوگیری از زیان اقدام به انجام معاملات اسپرد گرفته می شود تا در ازای خرید آن یک اختیار نیز فروخته شود، هرچند نمادهای بانکی در حال حاضر به نسبت قیمت های اختیار اهرم اعداد معقول تری در حال معامله هستند.
استراتژی بول کار اسپرد یکی از گزینه های مطلوب در چنین بازاری است. روش انجام آن به اینصورت است که از طریق خرید یک اختیار خرید و فروش، یک اختیار خرید در سر رسید یکسان ایجاد می شود اما اختیاری که فروخته می شود باید دارای قیمت اعمال بالاتری باشد.
بیشترین زیان محدود به تفاضل بین پرمیوم پرداختی و پرمیوم دریافتی حاصل از فروش اختیار با قیمت اعمال بالاتر است.
بیشترین سود محدود بین تفاضل قیمت اعمال دو اختیار معامله شده منهای خالص مبلغی که برای هر پرمیوم در اسپرد پرداخت شده است.
زمان استفاده: زمانی که نسبت به قیمت بازار یا نوسانات نسبتاً صعودی هستید
در نمودار بالا میبینید که اسپرد کال صعودی تنها میتواند به اندازه تفاوت بین دو قیمت اعمال ارزش داشته باشد. بنابراین، هنگام ورود به این استراتژی به یاد داشته باشید که هر چه اعمال ها فاصله بیشتری داشته باشند، سود بیشتری می توانید حاصل کنید؛ اگرچه در مقابل، برای اسپرد هزینه بیشتری پرداخت خواهید کرد.
نویسنده: میثم مقدم – مدیر امور اقتصادی شرکت سرمایه گذاری پویا