ثبت شاخص های عملکردی مثبت «فخاس» در ۹ ماه
شرکت فولاد خرسان با رشد ۱۲.۵ درصدی سود خالص طی ۹ ماه ۱۴۰۳ موفق شد به ازای هر یک میلیون تن در ظرفیت سود خالص ۲.۳ همتی را محقق نماید. این افزایش سود منجر به حفظ جایگاه فخاس در میان شرکت های فولادی بزرگ همچون فولاد مبارکه شده است.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت فولاد خراسان در حالی موفق به رشد شاخص های عملکردی طی ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ شد که سایر شرکت های بزرگ فولادی عملکردی منفی را به همراه داشتند. در این گزارش به بررسی عملکرد این شرکت “فخاس”خواهیم پرداخت.
شرکت فولاد خراسان یکی از شرکت های بزرگ صنعت معدن و فولاد کشور است که در سال جاری رکوردهای بی سابقه ای را در صنعت فولاد به ثبت رساند. این شرکت با عملکرد ۹ ماهه خود موفق شد تولید، فروش و میزان حاشیه سود خود را رشد داده و جایگاه نخست را که در سال گذشته بر پایه شاخص های عملکردی کسب نمود، حفظ نماید.
شرکت فولاد خراسان با ظرفیت تولید یک میلیون و سیصد و پنجاه هزار تن شمش فولادی و در اختیار داشتن زنجیره کامل بالادستی در سال ۱۴۰۲ با رشد ۳۷ درصدی تولید محصولات فولادی، جایگاه نخست در بین شرکت های فولادی را به خود اختصاص داد. از دیگر شاخص های عملکردی «فخاس» که موجب تثبیت این جایگاه شد، کسب رشد ۶۷ درصدی مقدار فروش محصولات و کسب سود خالص ۵.۶ همتی است که نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۳ از مبلغ ۲.۳ همت به میزان ۱۴۴ درصد رشد یافت.
«فخاس» تنها شرکت بزرگ حاضر در صنعت معدن و فولاد کشور است که شاخص های عملکردی بالایی را در سال ۱۴۰۲ به ثبت رساند و در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ نیز این جایگاه را برای خود حفظ کرد. همچنانکه در نمودار زیر مشاهده می شود، در ۹ ماهه نخست ۱۴۰۳ شرکت فولاد خراسان موفق به رشد ۲۶.۴ درصدی مقدار فروش شد که نتیجه آن افزایش ۳۵ درصدی در درآمد عملیاتی این دوره بود.
علاوه بر این، شرکت فولاد خرسان با رشد ۱۲.۵ درصدی سود خالص طی ۹ ماه ۱۴۰۳ موفق شد به ازای هر یک میلیون تن در ظرفیت سود خالص ۲.۳ همتی را محقق نماید. این افزایش سود منجر به حفظ جایگاه فخاس در میان شرکت های فولادی بزرگ همچون فولاد مبارکه شده است. لازم به ذکر است در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۳، اگرچه فولاد خراسان موفق به حفظ رشد شاخص های عملکردی خود شد اما بسیاری از شرکت های بزرگ این صنعت عملکرد منفی را به ثبت رساندند.
شرکت فولاد خراسان با مدیریت جدید در کنار تثبیت سودآوری و مسیر رو به رشد تولید و فروش که نتیجه آن حفظ جایگاه شرکت براساس شاخص های عملکردی بوده است، پروژه های فراموش شده که بیش از ۱۰ سال متوقف شده بود را مجدداً طراحی و به عمل نشاند؛ از جمله این پروژه ها میتوان به پروژه تولید ۲.۵ میلیون تنی کنسانتره سنگ آهن در معادن سنگان اشاره کرد که تنها ۱۷ درصد پیشرفت داشته و عدم النفع اجرای آن با نرخ امروز سالانه بیش از ۳ همت سود خالص بوده است. استارت اجرای پروژه مذکور موجب کسب پیشرفت ۵۵ درصدی تا ۹ ماهه نخست سال شد که در ادامه مدیریت برنامه افتتاح آن را برای سال ۱۴۰۴ تنظیم کرد.
منبع: شماره ۱۰۵ نشریه بورس امروز- فروردین ۱۴۰۴