به پیشبینی اداره اطلاعات انرژی آمریکا
قیمت نفت در ۲۰۲۵ زیر سایه فشار مازاد عرضه خواهد بود
اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیشبینی کرد که قیمت نفت در سالهای ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ بهدلیل مازاد عرضه زیر فشار قرار میگیرد.
به گزارش بورس امروز؛ اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز سهشنبه (۲۵ دی) در تازهترین گزارش چشمانداز کوتاهمدت انرژی خود اعلام کرد که قیمت نفت طی دو سال آینده زیر فشار قرار میگیرد زیرا عرضه جهانی از تقاضا پیشی گرفته است.
بسیاری از تحلیلگران پس از کاهش شدید رشد تقاضای نفت در سال ۲۰۲۴ در ایالات متحده آمریکا و چین، بزرگترین کشورهای مصرف کننده انرژی، انتظار دارند بازار نفت در سال جاری میلادی با مازاد عرضه روبهرو خواهد شد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیشبینی کرد که قیمت نفت خام برنت در سال ۲۰۲۵ با ۸ درصد افت به میانگین ۷۴ دلار برای هر بشکه میرسد و سپس در سال ۲۰۲۶ به ۶۶ دلار به ازای هر بشکه کاهش یابد.
برآوردهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان میدهد که تولید نفت آمریکا امسال به رقم بیسابقه ۱۳ میلیون و ۵۵۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید که نسبت به برآورد پیشین ۳۰ هزار بشکه افزایش نشان میأهد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا برای نخستین بار اعلام کرد که انتظار میرود قیمت نفت خام شاخص دابلیوتیآی آمریکا در سال ۲۰۲۵ میلادی بهطور میانگین ۷۰ دلار برای هر بشکه باشد و در سال آینده به ۶۲ دلار برای هر بشکه برسد.
در گزارش این نهاد زیرمجموعه وزارت انرژی آمریکا آمده است: انتظار میرود سهم عرضه نفت آمریکا از حوضه پرمین ایالتهای تگزاس و نیومکزیکو، بزرگترین منطقه تولیدکننده نفت شیل جهان، روندی افزایشی داشته باشد و بیش از نیمی از کل تولید این کشور در سال ۲۰۲۶ را تشکیل دهد.
به پیشبینی اداره اطلاعات انرژی آمریکا، عرضه جهانی روزانه نفت و سوخت مایع در سال ۲۰۲۵ میلادی بهطور میانگین ۱۰۴ میلیون و ۴۰۰ هزار میلیون بشکه خواهد بود که نسبت به برآورد پیشین ۲۰۰ هزار بشکه در روز افزایش نشان میدهد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا همچنین به تصمیم ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس) برای کاهش کاهش عرضه و انتظارها از افزایش تولید تولیدکنندگان خارج از این ائتلاف اشاره کرد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد: انتظار میرود تقاضای جهانی نفت بهطور میانگین ۱۰۴ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در روز باشد، در حالی که این رقم در برآورد پیشین ۱۰۴ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه پیشبینی شده بود، البته این رقم همچنان کمتر از روندهای پیش از بحران شیوع ویروس همههگیر کروناست.