جهش صندوقهای درآمد ثابت:
صدرنشینی حامی و گنجینه
در آذر ماه ۱۴۰۳، ارزش خالص دارایی صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت به ۷،۴۷۶،۷۷۵ میلیارد ریال رسید، که نسبت به سال گذشته با افزایش چشمگیر ۳۳ درصدی همراه بود.
به گزارش بورس امروز؛ در آذر ماه ۱۴۰۳، ارزش خالص دارایی صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت به ۷،۴۷۶،۷۷۵ میلیارد ریال رسید، که نسبت به سال گذشته با افزایش چشمگیر ۳۳ درصدی همراه بود. در میان ۱۴۹ صندوق، “صندوق ثابت حامی” با ۶۰۹،۹۳۱ میلیارد ریال در صدر ایستاد و “گنجینه زرین شهر” با ۵۹۰،۰۹۴ میلیارد ریال مقام دوم را حفظ کرد. علیرغم افزایش ارزش دارایی، “لوتوس پارسیان” از رده اول به سوم نزول کرد. بازدهی برتر یکساله به “روند پایدار آبان” با ۳۸.۲۱ درصد تعلق گرفت، در حالی که صندوقهای “افرا نماد پایدار” و “ثابت حامی” نیز بازدهیهای جذابی ارائه دادند.
در آذر ماه سال جاری، صندوق های سرمایه گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت شامل ۱۴۹ صندوق، از ارزش خالص دارایی ۷،۴۷۶،۷۷۵.۷۲ میلیارد ریالی برخوردار بودند. در آذر ماه سال ۱۴۰۲ نیز صندوق های سرمایه گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت با تعداد ۱۳۹ صندوق، ارزش خالص دارایی ۵،۶۳۶،۲۲۹.۴۳ میلیارد ریالی را خلق کردند. لذا ارزش کل خالص دارایی صندوق های سرمایه گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت به میزان ۳۳ درصد در دوره یکساله منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۲ رشد یافت.
در آذر ماه سال جاری، صندوق ثابت حامی با ارزش خالص دارایی ۶۰۹،۹۳۱.۵۶ میلیارد ریال در جایگاه نخست، صندوق گنجینه زرین شهر با ارزش خالص دارایی ۵۹۰,۰۹۴.۷۱ در جایگاه دوم، صندوق لوتوس پارسیان با ارزش خالص دارایی ۵۸۵,۷۰۹.۸۵ میلیارد ریال در جایگاه سوم، صندوق سرمایه گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثبات کاردان با ارزش خالص دارایی ۴۷۷,۲۵۷.۱۷ میلیارد ریال در جایگاه چهارم و صندوق اندوخته پایدار سپهر با ارزش خالص دارایی ۲۳۰,۴۱۱.۰۸ میلیارد ریالی در جایگاه پنجم قرار داشت.
درحالی که در دوره یک ساله منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۲، صندوق لوتوس پارسیان با ارزش خالص دارایی ۵۹۵,۴۴۰.۱۹ میلیارد ریالی در جایگاه نخست، گنجینه زرین شهر با ارزش خالص دارایی ۵۹۳,۴۲۵.۲ میلیارد ریالی در جایگاه دوم، صندوق سرمایه گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت کاردان با ارزش خالص دارایی ۴۳۱,۴۵۳.۳۵ میلیارد ریالی در جایگاه سوم، صندوق ثابت حامی با ارزش خالص دارایی ۳۶۴,۱۴۹.۲۵ میلیارد ریالی در جایگاه چهارم و صندوق اندوخته پایدار سپهر با ارزش خالص دارایی ۲۶۶,۵۵۵.۷۱ میلیارد ریالی در جایگاه پنجم قرار داشت.
همان طور که مشاهده می شود، صندوق لوتوس پارسیان طی یک سال گذشته از نظر جایگاه کاهش یافته است درحالی که ارزش خالص دارایی های آن رشد کرده است. این درحالی است که رشد ارزش دارایی های صندوق گنجینه زرین شهر به میزانی تحقق یافته است که جایگاه این صندوق را حفظ کرده است. تغییر جایگاه صندوق ها برای صندوق سرمایه گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت کاردان نیز رخ داد؛ به طوری که با وجود افزایش ارزش خالص دارایی ها، جایگاه این صندوق از سوم به چهارم تغییر یافت.
از منظر بازده یکساله، بیشترین بازده یکسال منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۳ به صندوق روند پایدار آبان با ۳۸.۲۱ درصد تعلق دارد درحالی که در میان ۱۰ صندوق با بیشترین ارزش خالص دارای ها، صندوق افرا نماد پایدار با بازده ۳۱.۰۷ درصد و صندوق ثابت حامی با بازده یکساله ۲۹.۱۶ درصد بیشترین بازده یکساله را محقق کردند.
همان طور که در نمودار فوق مشاهده می شود، ندوق افرار نماد پایدار با بازده ۳۱.۰۷ بیشترین بازده یکساله منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۳ را کسب کرد. صندوق ثابت حامی با بازده ۲۹.۱۶ درصد در جایگاه دوم، صندوق مشترک آتیه نوین با بازده ۲۵.۲۳ درصد در جایگاه سوم، صندوق اندوخته توسعه صادرات آرمانی با بازده ۲۵.۱۳ درصد در جایگاه چهارم و صندوق اعتماد کارگزاری بانک ملی ایران با بازده ۲۴.۶۴ درصدی در جایگاه پنجم قرار دارد.
در دوره یک ساله منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۲ نیز، بیشترین بازده مربوط به صندوق گنیجنه آینده روشن به میزان ۴۱.۳۲ درصد بوده است. در بین ۱۰ صندوق با بیشترین ارزش خالص دارایی ها نیز، صندوق افرا نماد پایدار با بازده ۲۷.۷۲ درصدی در جایگاه نخست و صندوق اعتماد آفرین پارسیان با بازده ۲۵.۱۴ درصدی در جایگاه دوم قرار گرفتند.
منبع: شماره ۱۰۲نشریه بورس امروز- دیماه ۱۴۰۳