سرمایهگذاری استراتژیک و توسعه محور فولاد کویر؛ گامی بلند به سوی تکمیل زنجیره ارزش فولاد
فولاد سپید فراب کویر، بهعنوان یکی از پیشگامان صنعت فولاد ایران، با رویکردی پروژهمحور و استراتژیک، ساختار توسعهای خود را بر تکمیل زنجیره ارزش فولاد و تولید محصولات با ارزش افزوده بالا متمرکز کرده است. این شرکت با اجرای پروژههای کلانی نظیر تولید بیلت و بلوم آلیاژی با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن و ارتقای خطوط تولید، به دنبال افزایش بهرهوری و کاهش وابستگی به صادرات مواد خام است. سرمایهگذاریهای گسترده در پروژههایی همچون خطوط تولید میلگرد با تجهیزات نوین اروپایی، نقش فولاد کویر را در تقویت صنعت فولاد کشور و توسعه پایدار بیش از پیش برجسته میسازد.
به گزارش بورس امروز؛ فولاد کویر با استراتژی پروژهمحور، تمرکز بر تولید فولاد آلیاژی، تکمیل زنجیره ارزش و رشد ظرفیت تولید را دنبال میکند.
فولاد سپید فراب کویر (فولاد کویر)، یکی از شرکتهای پیشرو در صنعت فولاد ایران، با رویکردی بلندمدت و پروژهمحور به توسعه زیرساختها و ظرفیتهای تولیدی خود میپردازد. این شرکت در سالهای اخیر به منظور افزایش بهرهوری، کاهش وابستگی به صادرات مواد خام، و تمرکز بر تولید محصولات با ارزش افزوده بالا گام برداشته است. رویکرد پروژهمحور این شرکت، بهویژه در طرحهای توسعهای مانند افزایش ظرفیت تولید و راهاندازی واحدهای ذوب و نورد جدید، نمونهای از این استراتژی تحولگراست.
فولاد کویر از همان ابتدای تأسیس، با هدف تولید محصولات باکیفیت فولادی، نظیر میلگرد صنعتی و ساختمانی، کار خود را آغاز کرد و در سالهای اخیر، استراتژی شرکت با تمرکز بر افزایش ظرفیت تولید، به سمت محصولات پایه حرکت کرد. یکی از پروژههای بزرگ شرکت، خط تولید طرح تولید بیلت و بلوم فولاد آلیاژی است. هدف این پروژه تولید ۸۰۰ هزار تن بیلت و بلوم آلیاژی در سال است که به طور خاص برای مصارف صنعتی و استراتژیک طراحی شدهاند. این طرح نه تنها به افزایش حاشیه سود ناخالص تا ۳۵ درصد کمک می کند، بلکه به تحقق هدف مهم کاهش وابستگی به صادرات مواد خام مانند گندله و آهن اسفنجی نیز یاری میرساند.
«کویر» پروژه ذوب را در سال ۱۳۹۸ آغاز کرد که تا خرداد ماه سال جاری با هزینه کرد ۵۴،۵۳۶،۲۵۹ میلیون ریالی و ۱۳۳،۷۵۹،۲۸۰ یورو به میزان ۶۴ درصد پیشرفت کرد. هزینه های برآوردی کل نهایی «کویر» شامل دو بخش بوده است که بخشی از این هزینه به میزان ۸۸،۲۸۸،۹۰۹ میلیون ریال به صورت ریالی و ۱۷۳،۲۸۲،۶۴۱ یورو به صورت ارزی تخمین زده شده است. برآورد فولاد سپید فراب کویر از تکمیل این پروژه، انجام سرمایه گذاری ۳۳،۷۵۲،۶۵۰ میلیون ریال به صورت ریالی و ۳۹،۵۲۳،۳۶۱ یورو به صورت ارزی است تا در نهایت با سرمایه گذاری ۱۴۹،۴۷۱،۹۱۶ میلیون ریال، پرژه ذوب به اتمام برسد.
فولاد کویر با درک ضرورت تغییر ظرفیت و به روز رسانی تجهیزات خط تولید شماره ۲ کارخانه، اقدام به انعقاد قرارداد ریومپ با شرکت RTM نمود تا با این سرمایه گذاری، از جدیدترین تجهیزات و تکنولوژی های بنردهای اروپایی در تولید فولادهای آلیاژی خاص بهره برده و محصولات خود را برای صنایعی همچون خودروهای سبک و سنگین، پیچ و مهره، صنایع دفاعی و صنعت نفت تولید و عرضه نماید.
سرمایهگذاری «کویر» در پروژه خط تولید دانلی از سال ۱۴۰۰ کلید خورد که به دریافت پروانه بهره برداری ۹۰۰،۰۰۰ تنی انواع میلگرد و کلاف ختم شد. از این مقدار، خط تولید دانیلی مجوز ظرفیت تولید ۵۵۰،۰۰۰ تن و خط تولید پومینی مجوز ظرفیت تولید ۳۵۰،۰۰۰ تن در سال را کسب کرد. خط تولید دانیلی با هدف افزایش تولید محصولات فولادی خاص طراحی شد که در نهایت با افزایش قیمت محصولات تولیدی SBQ تا ۱.۵ برابر قیمت محصولات فعلی میتواند بر سودآوری شرکت اثراگذارد.
پروژه ارتقای کیفی خط تولید دانیلی با هزینه ۳،۹۳۱،۰۳۵ میلیون ریال به صورت ریالی و ۱۲،۹۱۵،۰۰۲ یورو به صورت ارزی به میزان ۳۰ درصد تکمیل گردید. این طرح به منظور تکمیل نیاز به ۱۹،۷۷۸،۵۹۴ میلیون ریال سرمایه گذاری ریالی و ۲۹،۰۹۶،۶۲۲ یورو به صورت ارزی دارد تا به همراه طرح ذوب تا فروردین ماه ۱۴۰۵ تکمیل گردد. شرکت برای تامین منابع مورد نیاز این دو طرح ضمن استفاده از منابع داخلی و دریافت تسهیلا، به انتشار اوراق بدهی و افزایش سرمایه نیز اقدام کرده است.
«کویر» در اقدام اخیر خود، برنامه افزایش سرمایه ۱۰,۹۵۴,۴۴۰ میلیون ریالی از محل سود انباشته را به مرحله اجرا رساند تا به این ترتیب خط تولید شمش و بیلت (پروژه ذوب) را تکمیل و تجهیزات اصلی خط تولید دانیلی را تکمیل نمایید.