تحلیل بازار نفت
تحلیل بازار نفت با اجرای رضا پدیدار رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی جامعه ی جهانی امروز نیازمند مصرف انرژی است و دنیا به سمت توسعه حرکت می کند.مصرف انرژی رو به افزایش است و رفاه طلبی تا جایی پیشی گرفته که حتی سلامت را هم به خطر انداخته است.ضریب رشد مصرف انرژی از ضریب رشد […]
تحلیل بازار نفت با اجرای رضا پدیدار رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی
جامعه ی جهانی امروز نیازمند مصرف انرژی است و دنیا به سمت توسعه حرکت می کند.مصرف انرژی رو به افزایش است و رفاه طلبی تا جایی پیشی گرفته که حتی سلامت را هم به خطر انداخته است.ضریب رشد مصرف انرژی از ضریب رشد اقتصادی بالاتر است و میزان انرژی های نو وارد شده کمتر از مجموع مصرف آن است.در کشور ما پتانسیل سرمایه گذاری و بهره برداری به معنای حمایت از تولید ملی وجود دارد اما به دلیل وجود اشکالاتی که در مدیریت دولتی حاکم بر اقتصاد است و عدم توسعه در بخش خصوصی؛از این پتانسیل کمتر استفاده شده است.
از سوی دیگر کشور لیبی زمانی بیش ۶۰۰/۱ میلیون تا ۷۰۰/۱ میلیون بشکه نفت را وارد بازار می کرد، عرضه آن امروز به ۱۲۰هزار بشکه رسیده است. مناقشات سیاسی و درگیری های قومی، حزبی موجود در لیبی منجر به از دست رفتن ظرفیت بالایی از تولید نفت از افریقای شمالی، شد.
همچنین نیجریه تاسال گذشته بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت را وارد بازار می کرد. تلاطمات سیاسی بازار داخلی نیجریه و دزدی نفت خام از دریای مدیترانه به دریای سرخ سبب شد تا عرضه نفت این کشور به نسبت آخرین عرضه در سال ۲۰۱۶، ( از یک میلیون و ۷۰۰هزار بشکه) به ۸۰۰ هزار بشکه کاهش یابد.
از سوی دیگر با توجه به محدودیت عرضه نفت سایر کشورهای ضعیف اوپک، پیش بینی می شود که این تولید و عرضه رشد نداشته باشد. همچنین بر اساس برنامه ریزهای اوپک پیش بینی می شود به رغم کاهش تولید در برخی از کشورها در این بخش نیز رشد تولید و عرضه نخواهیم داشت. با جمیع این مسایل این اطمینان حاصل می شود که قیمت نفت در دامنه کف ۶۵ دلار و سقف ۷۵ دلار قرار گیرد. در نهایت در صورت ادامه روند طرح فریز نفتی، قیمت ۸۰ دلار را برای شروع فصل سرما در ماه های سپتامبر و اکتبر در نیم کره شمالی خواهیم داشت.