پیشتازی صنایع سرامیک و سرمایه گذاری در افشائیه های افزایش سرمایه هفته سوم آذر
در هفته سوم آذر ۱۴۰۳، بازار سرمایه ایران شاهد اعلام ۳۶ اطلاعیه افزایش سرمایه از سوی شرکتها بود که در آن صنعت کاشی و سرامیک و صنعت سرمایهگذاری بیشترین اطلاعیه را منتشر کردند. این افزایش سرمایه ها عمدتاً به منظور اصلاح ساختار مالی و بهرهمندی از معافیتهای مالیاتی در دستور کار هیئت مدیره قرار گرفت.
به گزارش بورس امروز؛ در هفته سوم آذر ماه، ۳۶ اطلاعیه در خصوص افزایش سرمایه نمادهای مختلف حاضر در بازارهای بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران منتشر گردید که در آن صنعت کاشی و سرامیک و صنعت سرمایه گذاری پیشتاز بودند. در این دوره نمادهای خلنت، کسرا، حریل، «کهمدا»، «کماسه»، «ونیرو»، «حتوکا»، «شستا» و «فطلوع» پیشنهاد افزایش سرمایه خود را منتشر کردند.
شرکت تولیدی لنت ترمز ایران در این هفته پیشنهاد افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی از محل سود انباشته از مبلغ ۱،۲۰۰ میلیارد ریال به ۲،۴۰۰ میلیارد ریال جهت اصلاح ساختار مالی و جلوگیری از خروج سرمایه مطرح کرد.
شرکت سرامیک های صنعتی اردکان نیز پیشنهاد افزایش سرمایه ۱۸ درصدی از ۵،۵۵۴ میلیارد ریال به ۶،۵۷۰ میلیارد ریال از محل سود انباشته ارائه نمود که جهت اصلاح ساختار مالی در نظر گرفته شده است. پیشنهاد افزایش ۲۱ درصدی سرمایه ریل پرداز سیر نیز که از محل سود انباشته در نظر گرفته شد به منظور اصلاح و بهبود ساختار مالی شرکت و استفاده از مشوق های مالیاتی ارائه شد.
شرکت شیشه همدان با نماد “کمهدا” نیز برنامه افزایش سرمایه ۳۴ درصدی خود را از مبلغ ۱۲،۳۰۰ میلیارد ریال به ۱۶،۵۰۰ میلیارد ریال ارائه کرد تا از محل سود انباشته به اصلاح ساختار مالی خود بپردازد و در کنار آن از معافیت مالیاتی بهره مند شود. شرکت تامین ماسه ریخته گری با نماد “کماسه” برنامه افزایش سرمایه ۴۰ درصدی از مبلغ ۳،۰۰۰ میلیارد ریال به ۴،۲۰۰ میلیارد ریال از محل سود انباشته را پیشنهاد داد تا به اصلاح ساختار مالی، بهبود نسبت های مالی خود بپردازد و از خروج نقدینگی جلوگیری نماید. در کنار آن نیز از مزیت معافیت مالیاتی برخوردار شود.
شرکت سرمایه گذاری نیرو به نماد “ونیرو” نیز برنامه افزایش سرمایه ۱۳۰۰ درصدی از مبلغ ۱۵،۷۵۰ میلیارد ریال به ۲۳۳،۶۸۴ میلیارد ریال را مطرح کرد تا از محل تجدید ارزیابی دارایی های خود، ساختار مالی شرکت را اصلاح نماید. شرکت حمل و نقل توکا نیز پیشنهاد افزایش سرمایه ۳۹ درصدی از مبلغ ۳،۵۴۰ میلیارد ریال به ۴،۹۴۰ میلیارد ریال را مطرح کرد تا سرمایه در گردش خود را تامین و مخارج سرمایه گذاری های انجام شده را جبران نماید.
پیشنهاد افزایش سرمایه ۱۰ درصدی صنایع شیمیایی سینا با نماد “شسینا” نیز با هدف بهره مندی از معافیت مالیاتی ناشی از افزایش سرمایه از محل سود انباشته، افزایش توان مالی و اصلاح ساختار مالی شرکت توسط هیئت مدیره در هفته سوم آذر مطرح شد. در کنار پیشنهادات افزایش سرمایه مطرح شده هفته مذکور، شرکت طلوع فولاد پارس با نماد “فطلوع” علاوه بر پیشنهاد مطرح شده توسط هیئت مدیره به مجمع عمومی، اظهار نظر حسابرس نیز منتشر گردید. این شرکت قصد دارد افزایش سرمایه ۸۶ درصدی را از مبلغ ۱۴،۰۰۰ میلیارد ریال به مبلغ ۲۶،۰۰۰ میلیارد ریال مطرح نمود تا از محل آورده نقدی با سلب حق تقدم به تکمیل و بهره برداری از خط تولید مگامدول آهن اسفنجی با ظرفیت ۱.۷ میلیون تن بپردازد.
همچنانکه مشاهده میشود، بیشترین میزان افزایش سرمایه توسط “ونیرو” به ارزش ۲۱۷،۹۳۴ میلیارد ریال از محل تجدید ارزیابی دارایی ها مطرح شد و بیشترین درصد افزایش سرمایه نیز توسط هیئت مدیره این شرکت پیشنهاد گردید. اگرچه شرکت های مختلف از منابع متفاوتی پیشنهاد افزایش سرمایه خود را مطرح کرده بودند اما سود انباشته به دلیل مزیت معافیت مالیاتی مورد توجه شرکت های متعددی در این هفته قرار گرفت و در ادامه منابعی همچون تجدید ارزیابی دارایی ها نیز مورد استفاده قرار گرفت.
در کنار پیشنهادات افزایش سرمایه، اظهار نظر حسابرس شرکت های مختلفی که در هفته های گذشته پیشنهاد افزایش سرمایه خود را مطرح کرده بودند همچون زملارد، دتوزیع، کنور، غپونه، غشهداب، لسرما و کساوه نیز منتشر گردید. شرکت های «تکای»، «حتاید»، «بفجر» و «سرود» نیز از ثبت افزایش سرمایه خود خبر دادند. در این هفته، ضمن مشخص شدن مهلت استفاده از حق تقدم «وافتخار»، مهلت استفاده از حق تقدم شرکت های «فنتف»، «دتولید» و «وثخوز» نیز تمدید شد. از سوی دیگر، سازمان بورس در این هفته مجوز افزایش سرمایه شرکت های «خنور»، «دبالک»، «توسن»، «بکابل» و «وصنا» را نیز صادر کرد.