ایران در مقام اول تولید آهن اسفنجی در جهان
به گزارش روند بورس امروز، حسین عزیزطائمه مدیرعامل شرکت MME اظهار داشت: پرد(PERED) روشی تماما ایرانی و بهینهسازی شده برای تولید آهن اسفنجی است که نام آن مخفف Persian Reduction بوده و در سال ۲۰۰۶ در آلمان، تحت لیسانس شرکت MME (تاسیس ۱۹۹۶) ثبت شده است. در حال حاضر، چهار طرح استانی فولاد شامل شادگان، میانه، بافت و نیریز از […]
به گزارش روند بورس امروز، حسین عزیزطائمه مدیرعامل شرکت MME اظهار داشت: پرد(PERED) روشی تماما ایرانی و بهینهسازی شده برای تولید آهن اسفنجی است که نام آن مخفف Persian Reduction بوده و در سال ۲۰۰۶ در آلمان، تحت لیسانس شرکت MME (تاسیس ۱۹۹۶) ثبت شده است. در حال حاضر، چهار طرح استانی فولاد شامل شادگان، میانه، بافت و نیریز از این روش استفاده میکنند؛ در حال حاضر، اجرای یک پروژه در کشور چین را نیز به عهده گرفتهایم.
وی افزود: ایران رتبه اول تولید آهن اسفنجی به روش گازی را دارد و از تکنولوژیهای گوناگونی که منشا خارجی دارند، برای تولید این محصول استفاده میکند و این امر، همواره محدودیتهایی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است.
کارخانههای فولادسازی در این سالها، تلاش کردهاند تا این موانع را به حداقل رسانده و افزایش بهرهوری خط تولید را در دستور کار قرار دهند که در مسیر خود، با پیشرفت و بهبودهایی مواجه بودهاند. مهمترین ویژگی و مزیت روش PERED نسبت به سایر روشها، ایرانی بودن آن بوده و همچنین در این روش، امکان تولید آهن اسفنجی (DRI)، بریکت گرم (HBI) و آهن اسفنجی گرم (HDRI) مطابق با نیاز مشتری وجود دارد.
ﻣﺪﯾﺮ ﺑﺨﺶ ﻣﻬﻨﺪﺳﯽ ﺷﺮﮐﺖ MME خاطرنشان کرد: در شرایطی که اکنون به دلیل وضع تحریمها، هیچ تکنولوژی تازهای به کشور وارد نشده است، اگر به روش ایرانی PERED بها داده شود، میتوان آن را در کشور و حتی در جهان گسترش داد. یکی از مزیتهای استفاده از روش PERED، کاهش هزینه سرمایهگذاری اولیه برای راهاندازی واحد احیا بوده و همچنین به دلیل بهبود شاخصهای انرژی در این روش، مصرف آب، گاز و برق حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد کمتر از سایر روشهای تولید آهن اسفنجی است.
عزیزطائمه در خصوص نحوه ورود خوراک در این روش، اظهار کرد: در روشهای معمول، گندله به صورت اختاپوسی به کوره تزریق میشود اما در طرح جدید PERED، لوله تغذیه دیگری برای ورود گندله در مرکز کوره نیز تعبیه شده که این امر موجب تامین یکنواخت خوراک شده و در نهایت، بهرهوری را افزایش میدهد.
وی در پاسخ به این سوال که چه برنامههایی برای افزایش بهرهوری این روش در برنامه دارید، تصریح کرد: این امر مربوط به بحث تحقیق و توسعه (R&D) بوده که در شرایطی که شرکت MME در وضعیت نامطلوبی قرار دارد، مطمئنا نمیتواند در اولویت برنامههای مدیران این شرکت قرار گیرد.
متاسفانه اجرای پروژههای مگامدولی که اخیرا در برنامه توسعه برخی از کارخانههای فولادی قرار گرفته است را به شرکت MME نسپردند و جالب اینکه هیچگونه مناقصهای هم برای آنها برگزار نشد.
اکنون بعد از اتمام چهار طرح استانی فولاد، یک پروژه در کشور چین و پلنت فولاد سپید دشت که رو به اتمام است، هیچ پروژه دیگری در سطح کشور به شرکت MME واگذار نشده و ادامه حیات این شرکت را با مشکل مواجه کرده است.