رقابت سود بانکی با کالای تولید داخل
به گزارش خبرنگار بورس امروز، غلامرضا ابوترابی مدیر عامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه عنوان کرد: شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه، به عنوان یکی از ارکان انتشار اوراق بهادار اسلامی (صکوک)، وظیفه تاسیس و راهبری نهادهای واسط در بازار سرمایه ایران را عهده دار است. در واقع این شرکت، نقش امین را دارد […]
به گزارش خبرنگار بورس امروز، غلامرضا ابوترابی مدیر عامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه عنوان کرد: شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه، به عنوان یکی از ارکان انتشار اوراق بهادار اسلامی (صکوک)، وظیفه تاسیس و راهبری نهادهای واسط در بازار سرمایه ایران را عهده دار است. در واقع این شرکت، نقش امین را دارد که برای حفظ منافع دارندگان اوراق بهادار اسلامی (صکوک) و حصول اطمینان از عملیات بانی، در خصوص مصرف وجوه، نحوه نگهداری حسابها و صحت صورتهای مالی و عملکرد اجرایی به صورت مستمر رسیدگی و اظهارنظر میکند.
صکوک، اوراق بهادار منعطفی است که میتواند پاسخگوی بسیاری از نیازهای تامین مالی بنگاههای اقتصادی و حتی دولت باشد. مشخصه بارز تامین مالی از طریق انتشار اوراق بهادار اسلامی، نوآوری، پویایی، تقویت تدارک گسترده منابع مالی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت است.
برای بنگاههای اقتصادی، صکوک ابزار بسیار جالبی برای تامین مالی محسوب میشود؛ از طرفی تنوع صکوک میتواند مدلهای متناوبی را با نیاز تامین مالی مطروحه ایجاد کند، همچنین بلندمدت بودن دوره عمر اوراق، مدلهای تبدیل اوراق به سهام و… و سایر شیوههای بازپرداخت، موارد انگیزشی است که در سایر بازارهای مالی کم بدیل است.
این بازار باید مبدل به مهمترین منبع تامین مالی طرحهای سرمایهگذاری در مقیاس بزرگ شود که دسترسی به منابع مالی با سررسیدهای مناسب را امکانپذیر کرده و به این ترتیب نقشی مهم در رشد و شکوفایی اقتصادی کشور ایفا کند.
تاکنون شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه برای صنایع متعدد از قبیل صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، کشاورزی، معدنی، مخابرات، بانکها و نهادهای مالی و… بسته به ماهیت فعالیت آنها، صکوک منتشر کرده است.
حجم کل صکوک منتشره در بازار سرمایه از فروردین ماه ۱۳۹۸ تا پایان ۱۳۹۸/۶/۳۱ برابر با ۴۰۵ر۷۲ر۱۵ میلیون ریال بوده که به تفکیک نوع صکوک در شکل زیر قابل مشاهده میباشد.
در گذشته شرکتهای ایرانی، تامین مالی خود را از طریق بازار پول انجام میدادند؛ اما در سالهای اخیر با توجه به توسعه بازار سرمایه بر تامین مالی از طریق بازار سرمایه، تاکید بیشتری شده است.
امروزه بازار سرمایه با فراهم آوردن انگیزههای قوی برای پساندازها، تشکیل سرمایه و سرمایهگذاری در مقایسه با دیگر شیوه ها زمینه را برای تجهیز سرمایه های داخلی مهیا میکند. این بازار در عین حال میتواند ابزاری برای جذب سرمایههای خارجی نیز باشد. به عبارتی میتوان گفت امروزه سودهای بالای بانکی در کشور ما قدرت رقابت کالای تولید داخلی را از بین برده و بازار سرمایه به خوبی میتواند این خلا را جبران کند.