اقدامات استراتژیک «سکرد» در رشد پایدار
در سال ۱۴۰۳ شاهد انتشار گزارشاتی از شرکت سیمان کردستان بودیم که از جمله آن مربوط به اقدامات شرکت در توسعه پایدار و بهینه سازی فعالیت بوده است در این گزارشان ضمن بررسی افشائیه های این شرکت، اقدامات آن را در راستای اجرای اهداف استراتژیک مشاهده خواهیم کرد.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت سیمان کردستان در سال ۱۴۰۳ باتوجه به نیازهای بازار سرمایه طی افشائیه های منتشر شده اقدام به انتشار اطلاعات درخواستی در خصوص رخدادهای درون شرکتی نمود. پیرو انتشار صورت های مالی حسابرسی شده سالانه این شرکت برای سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۲، به منظور رعایت الزامات دستورالعمل حاکمیت شرکتی، «سکرد» اقدام به افشائیه در خصوص اقداماتی همچون تشکیل کمیته ریسک، عدم تدوین و تصویب منشور انتصابات، عدم تعیین ترتیب و تاریخ برگزاری جلسات هیئت مدیره برای دوره ۶ ماهه در اولین جلسه هیئت مدیره و تصویب آن توسط هیئت مدیره، عدم انتشار مشخصات کمیته های تخصصی و عدم ارائه رویکرد توسعه پایدار اطلاع داد.
شرکت طی افشائیه مذکور از تصویب تعیین ترتیب و تاریخ برگزاری جلسات هیئت مدیره در سال مالی جاری، انتشار گزارشات ماهانه و ویدئویی از گزارش مسئولیت اجتماعی و فعالیت های زیست محیطی خود خبر داد. «سکرد» در افشائیه خود اعلام کرد منشور انتصابات نیز در حال تهیه است و پس از بررسی به مرحله اجرا خواهد رسید. همچنین، تشکیل کمیته ریسک از سوی هلدینگ نیز پیگیری شد.
به دنبال اقدامات انجام شده سال ۱۴۰۳ این شرکت در راستای اجرای الزامات دستورالعمل حاکمیت شرکتی، اقدام به خرید سهام شرکت توسعه خورشیدی سیمان غدیر به میزان ۱۰ درصد خریداری نمود تا در راستای اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان و تأمین ۵ درصدی از انرژی برق مورد نیاز خود از طریق منابع تجدید پذیر، قدم بردارد. انجام این عمل نشان می دهد که شرکت سیمان کردستان به بخش انرژی های نو ورود نموده است تا استراتژی های توسعه پایدار بلندمدت شرکت را محقق نماید.
خرید سهام شرکت توسعه خورشیدی سیمان غدیر توسط «سکرد» حاکی از تلاش این شرکت در جهت تنوع بخشی به فعالیت و تأمین انرژی از طریق منابع تجدید پذیر دارد؛ تا با کاهش هزینه های انرژی و کاهش وابستگی به منابع انرژی سنتی، آثار مالی مثبتی برای شرکت به ارمغان آورد. این شرکت با خرید ۱۰ هزار سهم شرکت مذکور مالک ۱۰.۸ درصد از آن شد تا به این ترتیب به عنوان یک شرکت حاضر در صنعت با دیماند بالاتر از ۱ مگاوات، طی ۵ سال بتواند ۵ درصد از انرژی مصرفی خود را از منابع تجدید پذیر تأمین نماید.
با ورود به فصل گرم و محدودیت مصرف برق توسط صنایع، شرکت سیمان کردستان به دلیل نیزا به تأمین تنها ۴ مگابایت بیشتر از میزان مجاز با قطعی برق ۲۸ روزه روبرو شد که موجب از دست رفتن ۸۰ هزار تن کلینکر تولیدی شد. باتوجه به برنامه تأمین انرژی شرکت، انتظار می رود در آینده با توسعه سرمایه گذاری های مشابه در انرژی های جایگزین بتوان به بهینه سازی مصرف انرژی پرداخت و آثار چنین بحران هایی را بر شرکت کاهش داد.
لذا به طور کلی، افشائیه های منتشر شده توسط شرکت سیمان کردستان در سال ۱۴۰۳ حکایت از تلاش های قابل توجه این شرکت برای استراتژیک سازی فعالیت خود و کاهش تأثیرات منفی بازار دارد، تا ضمن اجرای تعهد به رشد پایدار، به مدیریت بهینه منابع پرداخته و مشکلاتی همچون قطعی برق را در آینده کاهش دهد.