نگاه صنایع به دولت در رفع ناترازی انرژی؛
صنعت فولاد به دوران اوج باز می گردد؟
با توجه به وعده دولت جدید برای رفع چالش های صنعت فولاد همچون نرخ ارز و ناترازی انرژی، با رفع چالش های تولید همچون عوارض صادراتی و نرخ ارز طی ۶ ماه آینده، شاهد روند رو به رشد صنعت فولاد خواهیم بود.
رضا اعتدال مدیرعامل شرکت تحلیل سرمایه اروین در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز؛ با توجه به انرژی بر بودن صنعت فولاد نسبت به سایر صنایع، به تاثیر گذاری محدودیت های انرژی از جمله قطعی برق در تابستان و قطعی گاز در زمستان بر عملکرد شرکت ها اشاره کرد که در صورت عدم رفع می تواند شرکت های تولیدی را با تعطیلی مواجه نماید
وی بخشی از کاهش صادرات فولاد را به کاهش تولید نسبت داد که ناشی از مشکلات ناترازی انرژی و قیمت گذاری دستوری بوده است.
مدیرعامل شرکت تحلیل سرمایه اروین در میزان اهمیت ریسک قطعی برق در صنعت فولاد بر این موضوع تاکید کرد که در کمیته ریسک صنعت فولاد همواره مورد بحث و بررسی است.
وی به سرمایه گذاری برخی شرکت های بزرگ فولادی به احداث نیروگاه در پی محدودیت های انرژی اشاره کرد تا به این واسطه ریسک تولید خود را کاهش دهند.
اعتدال با اشاره به خودکفایی شرکت های فولادی در تأمین انرژی، اظهار داشت: شرکت فولاد مبارکه در حال حاضر دو نیروگاه بسیار بزرگی را در دستور کار قرار داده است و بخشی از آن به بهره برداری رسیده است. سایر شرکت های فولادی نیز همین روند را دنبال کرده اند که این امر بر رشد تولید آنها اثرگذار خواهد بود.
سرعت گیرهای صنعت فولاد: تحریم
وی همچنین به اثرگذاری نرخ ارز بر P/E ، حاشیه سود و به تبع آن صادرات شرکت های فولادی طی چند سال اخیر اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت تحلیل سرمایه اروین تصویب و اعمال عوارض صادراتی و محدودیت های صادرات محصولات فولادی را به عنوان عواملی برشمرد که منجر به کاهش صادرات صنعت فولاد شد.
وی یاد آور شد: از سال ۱۳۹۷ به دنبال برجام و تشدید تحریم ها تاکنون تنوع مشتریان صنعت فولاد در بازار خارجی کاهش یافته است.
اعتدال ادامه داد: بسیاری از محصولات فولادی کشور به عنوان یک برند جهانی عرضه می شوند و مشتریان خاص خود را دارند. در این میان تحریم سهولت فروش صادراتی و انتخاب مشتری را از بین برده است و با اعمال تحریم ها دیگر ارز به راحتی منتقل نمی شود.
وی از نرخ دلار به عنوان یکی از عوامل اثرگذار بر نرخ فروش محصولات فولادی یاد کرد که در حال حاضر نرخ آزاد و نیمایی آن هر دو در حال کاهش است.
مدیرعامل شرکت تحلیل سرمایه اروین از عملی شدن برنامه دولت جدید در تک نرخی شدن دلار به عنوان عاملی جهت انتظار بهبود فروش ریالی شرکت های فولادی در بازار بورس کالا نام برد که نتیجه آن در گزارشان ماهانه قابل مشاهده خواهد بود.
وی با بیان دسترسی مطلوب شرکت های فولادی به نهاده های تولید همچون معادن، اظهار داشت: در صورت رفع ناترازی انرژی صنعت فولاد، میتوان این انتظار تحقق رشد تولید، فروش و سودآوری شرکت های فولادی را متصور بود.
اعتدال با تأکید بر وعده دولت برای رفع چالش های صنعت فولاد همچون نرخ ارز و ناترازی انرژی، گفت: با رفع چالش های تولید همچون عوارض صادراتی و نرخ ارز طی ۶ ماه آینده، شاهد روند رو به رشد صنعت فولاد خواهیم بود.