بازده سهام فولاد مبارکه همچنان در مسیر صعود
به گزارش خبرنگار بورس امروز: شرکت فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین مجموعه فولادی کشور شناخته میشود. شرکتی با ظرفیتی تولیدی بیش از ۱۰ میلیون تن در سال که وظیفه اصلی را در تامین فولاد و محصولات فولادی در کشور بر عهده دارد. بخش قابل توجهی از مصرف فولاد کشور را برای استفاده در صنایع خودرو […]
به گزارش خبرنگار بورس امروز: شرکت فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین مجموعه فولادی کشور شناخته میشود. شرکتی با ظرفیتی تولیدی بیش از ۱۰ میلیون تن در سال که وظیفه اصلی را در تامین فولاد و محصولات فولادی در کشور بر عهده دارد. بخش قابل توجهی از مصرف فولاد کشور را برای استفاده در صنایع خودرو سازی و قطعه سازی، صنایع فلزی سبک، صنایع فلزی سنگین و لوله های انتقال سیالات، صنایع بسته بندی، صنایع لوازم خانگی و الکتریکی و صنایع لوله و پروفایل تولید می کند. شرکت فولاد مبارکه دارای هفت مجتمع صنعتی در اقصی نقاط کشور است.
سهام پر بازده فولاد مبارکه
بررسی سهام شرکت فولاد مبارکه طی سه سال گذشته نشان میدهد که بازده سهام این شرکت همواره در سطحی بالا و بیش از ۱۰۰ درصد بوده است. اصولا کسانی که از گذشته سهام این شرکت را خریداری کردهاند هرگز به فکر فروش آن نخواهند بود چرا که فولاد مبارکه همواره جزو پر بازدهترین سهمهای حاضر در بورس اوراق بهادار بوده است. بازده سهام این شرکت در سال ۹۶ بسیار بالا بوده است. به طوری که ۱۰۴ درصد بازده قیمت و هفت درصد بازده نقدی داشته است. سهام شرکت طی سال ۹۷ نیز از بازده بسیار خوبی برخوردار بوده است. بازده سهام فولاد مبارکه ۱۲۰ درصد بوده است. طی ۱۰ سال گذشته ارزش هر سهم فولاد مبارکه ۴۴ برابر افزایش یافته است تا جایی که بنا بر مستندات و آمارهای موجود، بازدهی سهام فولاد مبارکه در کوتاه و بلند مدت نسبت به سرمایهگذاری در بازار سکه و طلا از سوددهی و بازدهی بالاتری برخوردار بوده است.
فروش ۹۸ امیدوار کننده برای سهامدار و شرکت
بررسی تولید و فروش شرکت در سال جاری نشان از سالی پر بازده برای سهام و سودآور برای سهامداران را در فولاد مبارکه شاهد خواهیم بود. فولاد مبارکه سال ۹۸ را با قدرت آغاز کرده است. این شرکت در فروردین ماه و با وجود تعطیلات طولانی مدت این ماه، ۶۶۸ هزار تن انواع محصولات را تولید کرده و ۵۰۳ هزار تن آن را به فروش رسانده است. طی فروردن ماه بیش از ۲هزار ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد شرکت فولاد مبارکه بوده است. تا پایان اردیبهشت ماه درآمد شرکت بیش از ۳هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش داشته و به ۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
روند افزایشی درآمدهای فولاد مبارکه در ماههای ابتدایی سال ادامه داشته و طی خرداد ماه این شرکت موفق به کسب درآمد ۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی شده تا طی سه ماه ابتدایی سال در مجموع درآمدی بیش از ۹ هزار ۵۰۰ میلیارد تومان داشته باشد. فولاد مبارکه تابستان را با درآمدی بیش از ۴ هزار میلیارد تومانی آغاز کرده و طی مرداد ماه نیز درآمدی بیش از ۳ هزار میلیارد تومانی داشته است. در در مجموع از ابتدای سال مالی تا پایان مرداد ماه درآمد عملیاتی شرکت ۱۶ هزار و ۳۸۸ میلیارد تومان بوده است. کارشناسان پیشبینی کردهاند که تا پایان سال درآمد این شرکت به بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید. آنطور که مسئولین فولاد مبارکه پیشبینی کردهاند سال جاری به لحاظ سوددهی نسبت به سال ۹۷ با رشد همراه باشد.
افزایش صادرات و کاهش هزینههای مالی طی ۳ماه
وضیعت مالی شرکت در پایان دوره سه ماهه منتهی به خرداد ۹۸ بسیار مطلوب بوده است. علاوه بر افزایش تولید و فروش در این مدت، درآمد حاصل از صادرات نیز برای فولاد مبارکه تا ۸۱ درصد افزایش داشته است. درآمد حاصل از صادرات محصولات در دوره سه ماهه منتهی به سال۹۸/۳/۳۱ معادل ۱۴،۵۰۴ میلیارد ریال می باشد که نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۶،۵۱۲ میلیارد ریال افزایش یافته است.
هزینه های مالی سال به خرداد ماه جاری معادل ۳،۷۶۰ میلیارد ریال است که نسبت به مشابه سال قبل به میزان ۱،۲۰۲ میلیارد ۴۷ درصد کاهش یافته است. همچنین برآورد می شود در سال ۹۸ این هزینه به مبلغی حدود ۱۴،۶۰۰ میلیارد ریال بالغ شود.
بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی در دوره سه ماهه منتهی به سال ۹۸/۳/۳۱، معادل ۴۲،۹۲۳ میلیارد ریال است که نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۱۸؛۸۷۸ میلیارد ریال (۷۸درصد) افزایش داشته است. دلیل این افزایش عمدتا ناشی از افزایش نرخ مواد اولیه ( سنگ آهن و گندله ) بوده است. همچنین پیش بینی می شود بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی در سال ۱۳۹۸ به مبلغی حدود ۲۰۸،۰۰۰ میلیارد ریال بالع شود.
برنامهریزی برای دستیابی به تولید ۱۲ میلیون تنی
شرکت فولاد مبارکه افق های خود را بزرگ دیده است و در صورتی که طرح های توسعه ای شرکت به پایان برسد امیدوار است تا ۱۲.۵ میلیون تن در سال تولید داشته باشد. گروه فولاد مبارکه در نظر دارد در سال جاری به تولید ۸٫۸.۵ میلیون تن فولاد میانی دست یافته و در صورت تحقق طرح های توسعه زنجیره فولاد، ظرفیت گروه تا سال آینده به ۱۲.۸ میلیون تن خواهد رسید. در همین راستا و بهمنظور تأمین حداکثری بازار داخل، طبق برنامه مقرر است در گروه فولاد مبارکه (شرکت فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان و مجتمع فولاد سبا) بیش از ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تن فولاد خام تولید شود که در این مسیر راهبردی، سهم فولاد مبارکه ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تن، سهم فولاد هرمزگان یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن و سهم مجتمع فولاد سبا هم یکمیلیون و ۴۲۰ هزار تن است. در بخش تولید کلاف گرم نیز مقرر است در فولاد مبارکه ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تن و در مجتمع فولاد سبا نیز یکمیلیون و ۴۰۰ هزار تن کلاف گرم تولید شود. ضمن اینکه تولید یکمیلیون و ۵۸۶ هزار تن کلاف خام نیز در دستور کار است.
طرحهایی که سال ۹۸ را جذاب میکنند
شرکت فولاد مبارکه از جمله شرکت هایی است که پویایی را همواره در دستور کار خود قرار داده است. رشد و توسعه کمی و کیفی و ایستا نبودن از جمله شعارهای اصلی در این مجموعه بزرگ فولادی است. از این رو شرکت هرساله طرح های اقتصادی بزرگی را پیگیری و به سرانجام می رساند. با نگاهی به سرمایهگذاریهای مختلف این شرکت در سراسر کشور متوجه میشویم که تمامی طرحهای این شرکت سودده و با بازدهی بالا بوده است. طی سال ۹۸ نیز طرحهای بسیاری اجرا یا شروع به کار خواهند کرد. کارخانه کنسانتره فولاد سنگان از زیر مجموعه های فولاد مبارکه میتواند تا ۵ میلیون در سال تولید داشته باشد. موضوعی که در تکمیل و پایداری سودآوری زنجیره فولاد مبارکه نقش بهسزایی خواهد داشت.
بهره برداری از این کارخانه ریسک تامین مواد اولیه تولید فولاد را برای شرکت فولاد مبارکه کاهش می دهد. همچنین شرکت فولاد سفید دشت نیز شرکت بسیار با اهمیت فولاد مبارکه است که سالانه می تواند تا ۱ میلیون تن محصول تولید کند. نیروگاه سبا با ظرفیت ۲۵ مگاوات و تصفیه فاضلاب شهرهای مجاور با ظرفیت ۴۵۰ لیتر بر ثانیه از دیگر پروژه های شرکت فولاد مبارکه است. طرح توسعهای سبا نیز از جمله طرح هایی است که توانسته سود آوری بسیار بالایی برای فولاد مبارکه به عمل آورد. با تحقق افزایش ظرفیتهای فولاد هرمزگان و فولاد سفیددشت بهگونهای برنامهریزی شده است که ظرفیت گروه فولاد مبارکه تا سال ۱۳۹۹ به ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن افزایش یابد و فولاد مبارکه بتواند همچنان سهم عمدۀ خود در تولید فولاد کشور را حفظ کند.
ترازنامه و صورت حساب مالی تلفیقی فولاد مبارکه
وضعیت ترازنامه تلفیقی فولاد مبارکه به سمت راست ترازنامه سنگینی میکند. وضعیت در این شرکت بسیار مثبت و داراییها بیش از بدهی های شرکت است. جمع دارایی های جاری شرکت فولاد مبارکه در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ تقریبا دو برابر شده است. موجودی نقدی شرکت از ۹۴۳ میلیارد تومان سال ۹۶ به ۱هزار و ۹۲۷ میلیارد تومان در سال ۹۷ رسیده است. در بحش موجودی مواد و کالا نیز شرایط به همین شکل است. در مجموع دارایی های جاری شرکت از ۱۵ هزار میلیارد تومان سال ۹۶ به ۲۹ هزار میلیارد تومان در سال ۹۷ رسیده است. داراییهای غیر جاری شرکت نیز از ۱۸ هزار ۷۰۰ میلیارد تومان سال ۹۶ به ۲۴ هزار ۳۹۴ میلیارد تومان در سال ۹۷ رشد کرده است. جمع دارایی های شرکت به بیش از ۵۴ هزار میلیارد تومان رسیده است. این در حالی است که در سمت چپ ترازنامه بدهی ۲۱ هزار میلیارد تومانی دیده میشود و جمع حقوق صاحبان سهام شرکت نیز بیش از ۳۳ هزار میلیارد تومان است.
افزایش ۱۰ هزار میلیارد تومانی درآمدهای عملیاتی
بررسی صورت مالی تلفیقی فولاد مبارکه نشان میدهد که شرکت طی سال ۹۷ با رشد چشمگیر درآمد عملیاتی مواجه بوده و حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان درآمد شرکت اصلی و شرکت های زیر مجموعه افزایش پیدا کرده است. درآمد عملیاتی شرکت به بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. این در حالی است که طی سال ۹۶ درآمد عملیاتی شرکت ۲۰ هزار میلیارد تومان بوده است. سود ناخالص شرکت نیز از ۸ هزار ۳۵۸ میلیارد تومان سال ۹۶ به ۱۳ هزار و ۴۱۹ میلیارد تومان در سال ۹۷ رسیده است. پیش بینی میشود میزان سود ناخالص فولاد مبارکه طی سال جاری نیز به بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان برسد. سود عملیاتی شرکت در سال ۹۷ نیز نسبت به سال ۹۶ تقریبا ۲ برابر شده و به ۱۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.
سود خالص شرکت نیز با افزایش بیش از ۲ برابری نسبت به سال ۹۶ به ۱۶ هزار ۶۰۲ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که فولاد مبارکه طی سال ۹۶ تنها ۷ هزار میلیارد تومان سود خالص ثبت کرده است. میزان تسعیر ارز عملیات خارجی شرکت نیز تقریبا ۲ برابر شده و به ۳۶۹ میلیارد ریال در سال ۹۷ رسیده است. همچنین بررسی وضعیت مالی تلفیقی شرکت فولاد مبارکه نشان میدهد که جریان خالص ورود وجه نقد ناشی از فعالیتهای عملیاتی نیز رشد چشم گیری در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ داشته است. به طوری که طی سال ۹۷ ، ۷ هزار و ۷۵۲ میلیارد تومان برای شرکت حاصل شده است. همچنین طی سال ۹۷ بیش از ۴ هزار میلیارد تومان جریان خالص ورود وجه نقد ناشی از فعالیتهای تامین مالی شرکت بوده است.
رتبه اول فولاد مبارکه در پرداخت مالیات
در حال حاضر فولاد مبارکه یک درصد GDP کشور و ۵ درصد از GDP صنعت را در اختیار دارد و با پرداخت ۱۵۰۰ میلیارد تومان مالیات، ردیف اول در بین شرکت های تولیدی و ردیف دوم در شرکت های بورسی را به خود اختصاص داده است. شرکت فولاد مبارکه در این بخش نیز سرآمد پرداخت مالیات بوده است. این شرکت همواره جزو شرکتهای خوش حساب در بحث پرداخت مالیات بوده است.
بخش بزرگی از تولید فولاد بر عهده فولاد مبارکه
پیشبینی میشود طی سال جاری در مجموع تمام شرکتهای فولادی ۲۸ میلیون تن انواع محصولات فولادی را به تولید برسانند. در این بخش سهم اصلی و بزرگ تولید فولاد کشور بر عهده شرکت فولاد مبارکه است. فولاد مبارکه برای سال جاری تولید بیش از ۸ میلیون تن از این ۲۸ میلیون تن را بر عهده خواهد داشت. همچنین برای سالهای آینده و نزدیک شدن به افق سال ۱۴۰۴ نقش اصلی برای دستیابی به افزایش تولید فولاد در کشور بر عهده فولاد مبارکه است. دولت باید تسهیلات و اقدامات ویژهای برای بزرگترین واحد تولید فولاد کشور در نظر بگیرد. رفع دغدغه تامین مواد اولیه مورد نیاز صنعت فولاد باعث خواهد شد تا این شرکت بزرگ به راحتی به افزایش تولید بیشتر دست پیدا کند. ضمن اینکه در اختیار داشت معادن سنگ آهن برای شرکتهای فولادی باعث میشود تا مزیت رقابتی بیشتری به منظور صادرات در اختیار این شرکتها باشد.