تغییر صاحبان جایگاه دهگانه صندوق های با درآمد ثابت با بیشترین بازده؛
گرمی ماه تابستان به صندوق های درآمد ثابت هم رسید
در تیر ماه ۱۴۰۳ مجموع ۱۴۵ صندوق سرمایه گذاری در اوراق بادرآمد ثابت موفق به کسب ارزش خالص دارایی ۶،۱۰۰،۹۸۸.۰۴ میلیارد ریالی نسبت به دوره مشابه سال گذشته با رشد ۱۹ درصدی همراه شدند.
به گزارش بورس امروز؛ صندوق های سرمایه گذاری بادرآمد ثابت یکی از انواع نهادهای مالی است که منابع مالی را از سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی جمع آوری می کنند و در طبقات مختلفی از دارایی مالی به ویژه اوراق بهادار بادرآمد ثابت سرمایه گذاری می کنند. این صندوق ها از کارکردهایی همچون کمک به سرمایه گذاری غیرمستقیم در بازار سرمایه، کاهش ریسک سرمایه گذاری از طریق تنوع بخشی به دارایی های موجود در صندوق و بهره گیری از صرفه به مقیاس و کاهش هزینه های سرمایه گذاری برخوردار است. در این گزارش عملکرد این صندوق ها را در تیر ماه ۱۴۰۳ بررسی خواهیم کرد که منجر به تغییر جایگاه ۱۰ صندوق برتر در این دوره شده است.
در تیر ماه ۱۴۰۳ مجموع ۱۴۵ صندوق سرمایه گذاری در اوراق بادرآمد ثابت موفق به کسب ارزش خالص دارایی ۶،۱۰۰،۹۸۸.۰۴ میلیارد ریالی شدند که نسبت به دوره مشابه سال گذشته با رشد ۱۹ درصدی از ارزش ۵،۱۴۵،۱۳۰.۲۸ میلیارد ریال که توسط ۱۲۷ صندوق محقق شده بود، به این مبلغ ترقی کرد. از میان ۱۴۵ صندوق سرمایه گذاری در اوراق بادرآمد ثابت حاضر در پایان تیر ماه ۱۴۰۳، در نمودار زیر ارزش دارایی ۱۰ صندوق برتر به تصویر کشیده شده است.
در تیر ماه سال جاری، صندوق لوتوس پارسیان با ارزش خالص ۵۹۴،۱۵۵.۱۱ میلیارد ریالی در جایگاه نخست، گنجینه زرین شهر با ارزش دارایی ۵۲۰،۴۴۹.۳۳ میلیارد ریال در جایگاه دوم، ثابت حامی ۵۱۶،۷۵۳.۵۲ میلیارد ریال در جایگاه سوم قرار داشت. این درحالی است که در تیر ماه سال گذشته، دو صندوق اول و دوم (لوتوس پارسیان با ارزش ۵۶۱،۸۲۸.۲۴ میلیارد ریال و صندوق گنجینه زرین شهر با ارزش ۵۵۸،۵۴۵.۹۲ میلیارد ریال) همچنان در جایگاه دو صندوق برتر از نظر ارزش خالص دارایی ها بوده اند اما صندوق ثابت حامی در جایگاه پنجم با ارزش دارایی ۲۴۸،۹۷۵.۷ میلیارد ریال قرار داشت که در تیر ماه سال جاری ترقی کرد.
در خصوص سایر صندوق های برتر دهگانه تیر ماه سال جاری باید عنوان کرد، صندوق سرمایه گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت کاردان در تیر ماه سال گذشته در میان ۱۰ صندوق برتر حضور نداشت. صندوق اندوخته پایدار سپهر پنجم قرار دارد در دوره مشابه سال گذشته در جایگاه چهارم قرار داشت و ارزش دارایی های آن به رقم ۲۶۰،۸۶۹.۵۴ میلیارد ریال بوده است.
در تیر ماه سال جاری ۱۰ صندوق با بیشترین بازده سالانه شامل صندوق اعتماد ارغوان با بازده ۳۱.۴۸ درصد، صندوق نوع دوم اعتبار با بازده ۳۱.۲۰ درصد، صندوق ثروت افزون فاخر با بازده ۳۰.۳۱ درصد، تداوم اطمینان تمدن با بازده ۲۹.۶۵ درصد، صندوق پایا ثروت پویا با بازده ۲۹.۶۱ درصد، صندوق سپهر سودمند سینا با بازده ۲۹.۱۸ درصد، صندوق افرا نماد پایدار با بازده ۲۹.۱۱ درصد، صندوق ارمغلن فیروزه آسیا با بازده ۲۹.۰۵ درصد، صندوق لبخند فارابی با بازده ۲۹.۰۳ درصد و صندوق ثبات ویستا با بازده ۲۸.۹۵ درصد بوده است.
این درحالی است که در تیرماه سال گذشته هیچ یک از ۱۰ صندوق برتر مذکور جزو صندوق های دهگانه با بیشترین بازده نبوده اند چراکه در تیر ماه سال ۱۴۰۲ صندوق گنجینه آینده روشن با بازده ۳۶.۶۱ درصد، صندوق نیکوکاری همیار آشنا ایرانیان با بازده ۳۳.۱۱ درصد، صندوق مشترک گنجینه آوا نوین با بازده ۳۲.۴۹ درصد، صندوق اعتماد داریک با بازده ۳۱.۰۹ درصد، صندوق صندوق نیکوکاری جایزه علمی فناوری پیامبر اعظم (ص) با بازده ۳۰.۸۹ درصد، صندوق ارزش کاوان ایرانیان با بازده ۲۹.۷۲ درصد، صندوق ثابت مانی با بازده ۲۹.۴۵ درصد، صندوق ارزش پاداش با بازده ۲۸.۱۵ درصد، صندوق آرمان آتی کوثر با بازده ۲۷.۳۸ درصد و صندوق سرمایه گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت نشان هامرز با بازده ۲۶.۲۱ درصد به ترتیب ۱۰ صندوق برتر با بیشترین بازده سالانه در تیر ماه ۱۴۰۲ بوده اند. لذا همچنان که مشاهده می شود در تیر ماه سال جاری ضمن افزایش تعداد صندوق های سرمایه گذاری، استراتژی آنها در خصوص انتخاب نوع و میزان دارایی موجب شده است در تیر ماه سال جاری جایگاه ۱۰ صندوق برتر به صندوق های جدیدی اختصاص یابد.
منبع: شماره ۹۷ نشریه بورس امروز– مردادماه ۱۴۰۳