رشد ۱۶ درصدی ارزش دارایی صندوقهای با درآمد ثابت
در خرداد ماه سال ۱۴۰۳ صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق با درآمدثابت موفق به کسب رشد ۱۶ درصدی در سبد دارایی خود نسبت به خرداد ماه سال ۱۴۰۲ بودند.
به گزارش بورس امروز؛ در خرداد ماه سال ۱۴۰۳ صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق با درآمدثابت موفق به کسب رشد ۱۶ درصدی در سبد دارایی خود نسبت به خرداد ماه سال ۱۴۰۲ بودند. در این گزارش وضعیت ۱۰ صندوق برتر از دیدگاه ارزش دارایی و بازده سالانه مورد بررسی و معرفی قرار میگیرد.
یکی از مزایای استفاده از صندوقهای سرمایهگذاری داشتن سبدهای سرمایهگذاری متنوع متناسب با ریسک سرمایهگذاران است. صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق با درآمدثابت که به منظور کنترل ریسک از میزان سهام کمتر از ۲۰ درصد در سبد دارایی خود برخوردار هستند یکی از بهترین گزینهها برای افراد ریسکگریز هستند تا زمان کمتری را صرف بررسی بازارهای سرمایهگذاری نمایند.
در خرداد ۱۴۰۳، ارزش خالص دارایی ۱۴۵ صندوق سرمایهگذاری در اوراق با درآمدثابت وجود ۵،۷۳۰،۷۲۶.۳۵ میلیارد ریال بود که نسبت به مجموع ارزش خالص دارایی خرداد سال گذشته با ارزش ۴،۹۴۴،۳۲۲.۴۹ میلیار ریال به میزان ۱۶ درصد افزایش یافت. ۱۰ صندوق با بیشترین ارزشخالصدارایی در خرداد ۱۴۰۳ شامل صندوق «لوتوس پارسیان» با ارزشدارایی ۶۰۰،۷۷۳.۹۱ میلیارد ریال، «گنجینهزرینشهر» با ۵۰۸،۲۲۸.۵۱ میلیاردریال، «ثابتحامی» با ۴۷۶،۸۷۳.۸ میلیاردریال، «سرمایهگذاری در اوراقبهادار با درآمدثابتکاردان» با ارزش ۴۲۴،۹۷۴.۵۷ میلیاردریال، «اندوخته پایدار سپهر» با ارزش ۲۱۶،۹۵۸.۳ میلیاردریال، «افرا نماد پایدار» با ارزش ۱۷۴،۶۰۶.۲۱ میلیاردریال، «اوج ملت» با ارزش ۱۵۵،۷۴۴.۳۸ میلیاردریال، «اعتمادکارگزاری بانکملیایران» با ارزش ۱۳۱،۱۴۱.۶۵ میلیاردریال، «سپید دماوند» با ارزش ۱۲۲،۰۵۷.۷۸ میلیاردریال و «اندوخته توسعه صادرات آرمانی» با ارزشدارایی ۱۲۱،۰۱۹.۶۵ میلیاردریال است.
در خرداد ماه سال گذشته صندوق «لوتوس پارسیان» با ارزشدارایی ۵۳۵,۶۴۲.۷۹ میلیاردریالی در جایگاه دوم قرار داشت درحالی که در خرداد امسال این صندوق به رتبهاول ارتقا یافته است. از دیگر صندوقهای رشدیافته از میان صندوقهای با بیشترین ارزشدارایی میتوان به «افرا نماد پایدار» اشاره کرد که در خرداد سال گذشته با ارزشدارایی ۱۳۰,۲۰۸.۲۶ میلیاردریالی در جایگاه هشتم قرار داشت و در خردادماه سال۱۴۰۳ به جایگاه ششم رشد یافت. سایر نمادهای حاضر در میان ۱۰ صندوق با بیشترین ارزشدارایی طی یک سال گذشته با تنزل جایگاه روبهرو شد و یا به طور کلی جایگاه خود را از میان ۱۰ صندوق برتر از دست داد. به طوریکه «اعتماد آفرین پارسیان» و «نوع دوم کارا» در خرداد ۱۴۰۳ در میان ۱۰ صندوق مذکور قرار نداشتند.
در میان ۱۴۵ صندوق سرمایهگذاری در اوراق با درآمد ثابت طی یک سال منتهی به خرداد ۱۴۰۳، صندوقهای «نوع دوم اعتبار» با بازده سالانه ۲۹.۶۴ درصد، «سپهر سودمند سینا» با بازده ۲۹.۱۲ درصد، «پایا ثروتپویا» با بازده ۲۹.۱ درصد، «افرا نماد پایدار» با بازده ۲۹.۰۴ درصد، «لبخند فارابی» با بازده ۲۹.۰۲ درصد، « گنجینهآیندهروشن» با بازده ۲۸.۹ درصد، «مشترک صنعت و معدن» با بازده ۲۸.۶۳ درصد، «ثبات ویستا» با بازده ۲۸.۵۱ درصد، «آوایفردایزاگرس» با بازده ۲۸.۴۴ درصد، «تداوماطمینانتمدن» با بازده ۲۸.۴۴ درصد جزو ۱۰ صندوق برتر با بیشترین بازدهسالانه را در ۳۱ خرداد ماه بودند.
این درحالیست که در خرداد ۱۴۰۲ نیز صندوقهای «گنجینهآیندهروشن» با بازده ۳۵.۷۵ درصد، «نیکوکاری همیار آشنا ایرانیان» با بازده ۳۳.۲۴ درصد، «مشترک گنجینه آوا نوین» با بازده ۳۰.۰۱ درصد، «نیکوکاری جایزه علمیفناوری پیامبراعظم(ص)» با بازده ۲۹.۳۱ درصد، «ارزشکاوان ایرانیان» با بازده ۲۹.۳۱ درصد، «اعتماد داریک» با بازده ۲۸.۴۹ درصد، «ثابت مانی» با بازده ۲۷.۸۹ درصد، «آرمان آتی کوثر» با بازده ۲۷.۳۵ درصد، «افرا نماد پایدار» با بازده ۲۵.۷ درصد و صندوق «تصمیم» با بازده ۲۵.۵۸ درصد به ترتیب جایگاههای اول تا دهم پر بازدهترین صندوقهای بودند. لذا صندوقهای گنجینه آینده روشن و افرا نماد پایدار تنها صندوقهایی هستند که در دوره دو دوره متوالی در میان ۱۰ صندوق پر بازده قرار داشتند.
منبع: شماره ۹۶ نشریه بورس امروز – تیرماه ۱۴۰۳