ثبات جایگاه صندوقهای پر بازده در اردیبهشت ۱۴۰۳
صندوقهای سرمایهگذاری مختلط که تنها ۲۶ صندوق میباشند از ارزش دارایی ۶۲،۷۲۸.۴۶ میلیارد ریال در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ برخوردار بودند که نسبت به دوره مشابه در سال ۱۴۰۲ که دارای ارزش ۵۹،۸۸۳.۵۵ میلیارد ریال بوده است به میزان ۵ درصد رشد یافت.
به گزارش بورس امروز؛ در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ به دلیل نوساناتی که بازار سرمایه طی یک سال گذشته تجربه نمود بازده صندوقهای مختلط نیز تحت تأثیر قرار گرفت. اما با این وجود برخی صندوقها همچنان در میان صندوقهای مختلط با بیشترین بازده سالانه قرار داشتند. در این گزارشی تحول صندوقهای سرمایهگذاری مختلط را در دوره یک ساله منتهی به اردیبهشت ۱۴۰۳ با دوره مشابه سال گذشته بررسی خواهیم کرد.
صندوق سرمایهگذاری مختلط به دلیل تخصیص کمتر از ۵۰ درصد دارایی به سهام شرکتها، از میزان ریسک پایینتری نسبت به صندوقهای سرمایهگذاری در سهام برخوردار بوده اما به دلیل سهم بالای دارایی سهامی نسبت به سهم این دارایی در سبد سرمایهگذاری با درآمد ثابت که کمتر از ۲۰ درصد است، از میزان ریسک بیشتری برخوردار است. لذا صندوقهای سرمایهگذاری مختلط بهترین انتخاب برای افرادی است که ریسکپذیر با درجه ریسک متوسط است.
صندوقهای سرمایهگذاری مختلط که تنها ۲۶ صندوق میباشند از ارزش دارایی ۶۲،۷۲۸.۴۶ میلیارد ریال در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ برخوردار بودند که نسبت به دوره مشابه در سال ۱۴۰۲ که دارای ارزش ۵۹،۸۸۳.۵۵ میلیارد ریال بوده است به میزان ۵ درصد رشد یافت. همان طور که در نمودار زیر مشاهده میشود، ۱۰ صندوق برتر شامل صندوق تضمین اصل سرمایه کاریزما، صندوق تضمین اصل سرمایه گیتی دماوند، صندوق زیتون نماد پایا، صندوق تضمین اصل سرمایه مفید، صندوق مختلط گوهر نفیس تمدن، صندوق توسعه ممتاز مفید، صندوق سپهر اندیشه نوین، صندوق مشترک کوثر، صندوق تجربه ایرانیان، صندوق مختلط کاریزما بود.
در میان ۱۰ صندوق برتر، صندوق تضمین اصل سرمایه کاریزما با ارزش خالص دارایی ۱۵،۷۳۰.۴۷ میلیارد ریال در جایگاه نخست، صندوق تضمین اصل سرمایه گیتی دماوند با ارزش ۹،۲۲۱.۸۹ میلیارد ریال در جایگاه دوم، زیتون نماد پایا با خالص دارایی ۶،۳۱۳.۴۵ میلیارد ریال در جایگاه سوم قرار گرفتند.
در اردیبهشت ۱۴۰۲ نیز صندوقهای تضمین اصل سرمایه کاریزما، صندوق زیتون نماد پایا، صندوق تضمین اصل سرمایه مفید، مختلط گوهر نفیس تمدن و بسیاری از صندوقهای برتر در سال ۱۴۰۳ از پیشینه حضور در ۱۰ صندوق با بیشترین خالص ارزش افزوده برخوردارند. صندوق تضمین اصل سرمایه کاریزما در اردیبهشت ما ۱۴۰۲ نیز در جایگاه نخست با خالص ارزش ۲۱،۵۷۵.۳۶ میلیارد ریال قرار داشت. با وجود کاهش خالص ارزش داراییهای این صندوق، در هر دو دوره جایگاه اول از میان ۱۰ صندوق برتر با بیشترین خالص دارایی را به خود اختصاص داد.
در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، صندوق زیتون نماد پایا که از ارزش خالص دارایی ۶،۹۷.۲۲ میلیون ریالی در جایگاه دوم قرار داشت، در دوره مشابه امسال به دلیل داشتن خالص ارزش دارایی ۶،۳۱۳.۵ میلیارد ریالی به جایگاه سوم تنزل یافت و صندوق تضمین اصل سرمایه گیتی دماوند که در اردیبهشت ماه جزو صندوقهای دهگانه با بیشترین ارزش خالص دارایی قرار نداشت، در اردیبهشت ۱۴۰۳ رتبه دوم را به خود اختصاص داد.
۱۰ صندوق سرمایهگذاری در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ به عنوان صندوقهای با بیشترین نرخ صدور و نرخ ابطال به شرح جدول زیر تعیین گردید که شامل صندوق مشترک پارس، صندوق یکم نیکوکاری آگاه، صندوق اعتماد تمدن، صندوق ارمغان یکم ملل، صندوق مشترک کوثر، صندوق نیکوکاری ایتام برکت، صندوق مشترک سپهر آتی، صندوق نیکوکاری میراث ماندگار پاسارگاد، صندوق تجربه ایرانیان، صندوق با تضمین اصل سرمایه کیان بود.
از میان ۱۰ صندوق برتر مذکور، صندوق مشترک پارس با نرخ صدور ۸۴،۱۲۴،۳۷۰ ریال و نرخ ابطال ۸۳،۷۹۶،۲۹۸ ریال رتبه نخست، صندوق یکم نیکوکاری آگاه با نرخ صدور ۳۱،۱۰۳،۷۴۲ ریال و نرخ ابطال ۳۰،۹۷۸،۷۹۰ ریال در جایگاه دوم و صندوق اعتماد تمدن با نرخ صدور ۲۲،۵۱۹،۴۵۴ ریال و نرخ ابطال ۲۲،۴۶۱،۵۳۲ ریال در جایگاه سوم قرار گرفتند.
همان طور که در نمودار فوق مشاهده میشود، صندوق مشترک پارس که در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ در رتبه نخست قرار داشت، در دوره مشابه سال گذشته نیز با نرخ صدور ۸۳،۲۸۰،۹۳۷ ریال و نرخ ابطال ۸۲،۹۱۷،۳۲۳ ریال جایگاه اول را به خود اختصاص داده بود. صندوق یکم نیکوکاری آگاه نیز که با نرخ ۳۰،۲۲۲،۰۱۸ ریال صدور و ۳۰،۰۹۵،۱۱۷ ریال ابطال در اردیبهشت ۱۴۰۲ نیز در جایگاه دوم قرار داشت.
صندوق سرمایهگذاری اعتماد تمدن نیز که در اردیبهشت سال گذشته با نرخ صدور ۲۲،۰۸۸،۰۶۴ ریال و نرخ ابطال ۲۲،۰۰۹،۸۶۴ ریال در جایگاه چهارم قرار داشت، در اردیبهشت ماه سال جاری به رتبه سوم صعود کرد. این درحالی است که دو صندوق مختلط گوهر نفیس تمدن و صندوق مشترک گنجینه مهر که در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ جزو صندوقهای دهگانه بیشترین نرخ صدور و نرخ ابطال قرار داشتند در اردیبهشت ماه سال جاری جزو دسته مذکور قرار نداشتند.
در میان ۲۴ صندوق سرمایهگذاری مختلط ۱۰ صندوق تعالی دانش مالی اسلامی، مشترک گنجینه مهر، زیتون نماد پایا، تضمن اصل سرمایه مفید، مختلط گوهر نفیس تمدن، نیکوکاری ایتام برکت، یکم نیکوکری آگاه، مختلط کاریزما، سپهر اندیشه نوین و صندوق مشترک آسمان خاورمیانه بیشترین بازده سالانه را به خود اختصاص دادند.
صندوق دانش مالی اسلامی با بازده سالانه ۱۶.۲۵ درصد در جایگاه نخست، صندوق مشترک گنجینه مهر با بازده سالانه ۱۳.۹۱ درصد در جایگاه دوم و صندوق زیتون نماد پایا با بازده سالانه ۱۳.۴۳ درصد در جایگاه سوم پر بازدهترین صندوقهای با سرمایهگذاری مختلط در اردیبهشت ماه سال جاری قرار داشتند.
در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، ۱۰ صندوق پر بازده شامل صندوق تعالی دانش مالی اسلامی، آرمان سپهر آتی، مختلط کاریزما، مشترک آسمان خاورمیانه، اعتماد تمدن، مشترک مدرسه کسب و کار صوفی رازی، توسعه ممتاز مفید، زیتون نماد پایا، یکم نیکوکاری آگاه، مشترک سپهر آتی بود که در بین آنها صندوق سرمایهگذاری تعالی دانش مالی اسلامی با بازده سالانه ۶۵.۳۴ درصد، صندوق آرمان سپهر آتی با بازده سالانه ۶۲.۷۹ درصد و صندوق مختلط کاریزما با بازده سالانه ۵۷.۳۸ درصدی در جایگاه سوم قرار داشت.
منبع خبر: نشریه بورس امروز